forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

KONSKIE ZALOTY- jak sobie poradzic z napalonymi autochtonami

Autor Wiadomość
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-07, 12:47   KONSKIE ZALOTY- jak sobie poradzic z napalonymi autochtonami

Z racji tego, ze w Berlinie jestem nowa a Wy jesteście tacy wspaniali i pomocni chciałam przedstawic Wam pewien problem. :roll:

Już w dniu mojego przyjazdu miałam okazje zaobserwowac dziwne zjawisko. Mianowicie kiedy wyciągałam torby z bagażnika pewien Turek przyglądał mi sie z lubieżnym uśmiechem na ustach. Po chwili podszedł i łamaną agnielszczyzną poprosił o mój nr telefonu. Kiedy usłyszał stanowcze NIE opluł moją torbe i mrucząc coś pod nosem odszedł. Dzien pózniej postanowiłam zrobic pierwsze niemieckie zakupy. W drodze do sklepu mijałam czekających na przystanku dwóch Niemców i Turka. Na mój widok wyraznie sie pobudzili, zaczeli cmokac, ciumkac i wydawac inne dziwne dzwieki. Mialam to ,szczescie' ze wracając nadal tam byli. Jeden zablokował mi droge i namawiał zebym poszla z nimi do pobliskiego baru. Moja mina i nadchodząca para staruszków sprawiła, że dali mi spokój. Miarka sie przebrala kiedy wczoraj wieczorem wyszłam z psem na spacer. Turek/Arab/Cygan szedł za mną dobre pół kilometra cały czas coś krzycząc i mówiąc, że chce mój numer telefonu. :shock: :shock: :shock:

Z pozoru nie są to grozne sytuacje jednak mnie bardzo zestresowały. No i wkurzyły. Nie przywykłam do takiego zachowania, w Polsce panowie okazują bardziej subtelnie swoje zainteresowanie.
I teraz pytanie do przedstawicielek płci pieknej na tym forum; czy tu jest tak zawsze?? I jeżeli tak to wygląda w biały dzien na ulicy to co sie bedzie działo jeżeli pójde do klubu czy dyskoteki??
Dodam tylko, że nie ubieram sie wyzywająco i nie robie nic żeby kogookolwiek w jakikolwiek sposób prowokowac :wink:

bellamafia 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-01-07, 12:53   

A mozna wiedziec na jakiej dzielnicy mieszkasz?

[ Dodano: 2011-01-07, 12:56 ]
Oj, nie dopatrzylam....Neukölln

A wiec tam musisz sie raczej do tego przyzwyczaic...

PatrycjaBerlin 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-01-07, 13:13   

taka siaka
Niestety to normalka, dlatego ciesze sie, ze nie mieszkam w Neukölln.

Pamietam, ze na poczatku tez bylam strasznie zdenerwowana i zestresowana. To nie jest zwykly podryw tylko odrynarne i chamskie podwalanie sie nawet gdy kobieta nie ma ochoty z takiem Panem rozmawiac.. Przyznam sie, ze czasem zdarzalo mi sie, ze sie takich Turasow balam. Juz nie raz mnie zwyklinali i cos tam pod nosem grozili.

W ogole mam pytanie. Czy tego typu osoby moga rzeczywiscie zrobic jakas krzywde kobiecie?

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2011-01-07, 13:15   

jak bylam mloda i ladna to tez tak mialam (na dzielnicy Wedding ;) ) nic nowego... w miare mozliwosci, zmien dzielnice,na ktorej mieszkasz, bo do tego nie da sie przyzwyczaic, bedziesz tylko w stresie.

pozdrawiam.

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-07, 13:49   

Ja tak do konca nie wiem czy mieszkam na Neukölln. Tzn własciciel mieszkania tak mi powiedzial ale po blizszym przeanalizowaniu mapy mieszkam zdecydowanie blize dzielnicy Rudow :wink: jak sami widzicie musze sie jeszcze wielu podstawowych rzeczy dowiedziec :lol:

Dzielnica na pierwszy rzut oka wydaje sie bardzo spokojna. Dużo matek z dziecmi i starszych osób... jednak nie wiadomo skąd wyrastają nagle dziwne typy :???: :???: :???:

PatrycjaBerlin nie jestem jakos specialnie przewrażliwiona ale wydaje mi sie, że żagrożenie może byc całkiem realne. Oni patrzą na mnie w taki sposób, że aż przechodza mnie cierki...

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-07, 13:51   

Neukölln to jedna z gorszych dzielnic Berlina, chociaz sa wyjatki. Nie wiem gdzie, ale podobno sa ;)

Mieszkasz moze w poblizu Gropius Passagen?

rav156 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2011-01-07, 14:23   

No to jakoś mieszkamy po sąsiedzku Hellow :wink:
ja jakoś nie zauważyłem takich rzeczy aczkolwiek kobitom nie jestem i mam spokój z tymi tubylcami którzy myślą że mieszkają w istanbule

Vista81 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2011-01-07, 15:05   

ja na szczescie tam nie mieszkam, ale raz na dluuugi czas znajduje sie na karl- marx- str i mnie tez zaczepiaja. mowia zawsze: dzien dobry i pytaja czy pojde z nimi na kawe albo czy podam numer telefonu, a to wkurza :evil:
trzeba ich ignorowac albo mowic, ze nie jest sie zainteresowanym.
ps: jeszcze taka moja porada osobista, trzymaj sie od albancow jeszcze dalej niz od turkow, to jest jeszcze gorszy pest..

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-07, 15:51   

... rav156 w takim razie skoro jestesmy prawie sasiadami to jak bede potrzebowala pomocy to głosno zawolam i mnie uratujesz :lol: :lol:

Kamila
do Gropius Passagen mam 15 min spacerkiem :lol:

Dzielnica dzielnicą ale napiszcie mi prosze jak wygłąda sytuacja jeżeli chciałabym sobie w weekend wyjśc na ,miasto'. Niekoniecznie mam tu na myśli dyskoteki, bo domyślam sie co tam sie dzieje ale np piwko w pubie, kregle, kino i tego typu przyjemnosci. Czy wtedy tez bede na kazdym kroku zaczepina przez tych erotomanów??

jeżeli zawracam głowe to sorry :wink: ale po prostu jestem w głebokim szoku i nie wiem czy powinnam zakupic gaz, kij bejsbolowy i psa-morderce...

Pogodniak 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-07, 15:55   

przejedz sie metrem do innej dzielnicy: Mitte, Prenzlauer Berg, Charlottenburg, Wilmdersdorf, Grunewald, nikt cie tam nie bedzie zaczepial.

Berlin w sumie nie istnieje jako jednolite miasto: tu kazda dzielnica to osobne miasto, z osobnych charkterem i urokiem, niestety rowniez negatywnym.

A Neukölln to najgorsza dzielnica w Berlinie, to jest niestety prawda

Przemek 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-01-07, 15:59   

Dzielnica jest generalnie spokojna.Mieszkam też niedaleko,bo do Gropius Passagen mam 7 minut pieszo :smile: W sumie jestem tutaj za krótko,na Neukölln czasu wolnego nie spędzam jakoś,zero znajomych.A najlepiej do kup psa mordercę :grin: Może udało by się zebrać ekipę z Neukölln na jakąś wspólną wyprawę typu kręgle?

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-07, 23:24   

Dobrze wiedziec, że sie mieszka w najgorszej dzielnicy Berlina :shock: :shock: :shock:
Pozostaje pies- morderca i kurs samoobrony...

Przemek ja jestem jak najbardziej za!! :mrgreen: chociaż w chwili obecnej trafienie gdziekolwiek w tym wieeeeelkim miescie sprawia mi problem to już sie stesknilam za sympatycznymi polskimi buziami :lol: :lol: :lol:

rav156 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2011-01-08, 01:39   

jasne że jak zawołasz to cie uratuje :wink: tempienie buszmenów to sama przyjemność :twisted:
a z tym psem to bardzo fajny pomysł trzeba to opatentować :mrgreen:

Przemek 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-01-08, 11:51   

To już są dwie osoby do kręgli,kto się jeszcze dołącza? :grin:

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-08, 19:05   

Jak sie zrobi cieplej to i ja dolacze, bo mam do Gropius 15 minut skuterem :lol:
Nareszcie cos sie dzieje na poludniu.

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-01-08, 19:10   

Uważaj na siebie. W miarę możliwosci, jak najprędzej zmień dzielnicę.
Samotne wyprawy do np. dyskotek , stanowczo wybij sobie z głowy.

Zawsze zamykaj dobrze drzwi w mieszkaniu, gdy jesteś w środku.

W razie potrzeby głośno wołaj Policję.
Pies to dobry pomysł, ale też nieco uciążliwy w tej chwili dla Ciebie.

Ogólnie: staraj się zadawac z "normalnymi" Polakami albo Niemcami & org mensch UE West :cool:

/Nie lepiej zamieszkac w Warszawie albo Wrocławiu ?/

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-08, 20:19   

Krawczyk Muller napisał/a:
W razie potrzeby głośno wołaj Policję.
juz chyba lepiej wolac , ze sie pali :)

madzia25 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-01-08, 22:55   

Ja tez na poczatku mialam problem z tymi wszystkimi zaczepkami. Ale w miare uplywu czasu jakos sie przyzwyczailam. Najlepiej nie reagowac ani nic sie nie odzywac do nich. to poprostu chyba wynika z tego, ze jestesmy dla nich atrakcja, bo ich baby to cale oturbanione. Ja tez mieszkam na Neukölln i jakos wcale nie narzekam. Na Britz czy Rudow jest normalnie. Zreszta Turkow, Arabow i innych wszedzie jest pelno

falcor76 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-08, 23:21   

Najlepiej jak udajesz ,ze nie słyszysz..nie nawiązuj kontaktu wzrokowego. :mrgreen:

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-09, 10:14   

Mam wrażenie, że jak oni widzą ładną Polke (o co oczywisie nie trudno) to wstepuje w nich jakis diabeł!!! Robią nie nadpobudliwi, podskakują w miejscu, wydają dziwne dzwieki i brakuje im tylko pary z uszu...
Przeraża mnie to ale mam nadzieje, że niebawem minie pierwszy szok i nie bede na ich widok dostawała gesiej skórki. Skoro Wy dziewczyny dajecie rade to i mi sie pewnie uda :mrgreen: No i pozostaje tylko docenic polskich panów za umiejetnosc pohamowania entuzjazmu :mrgreen:
....i ochywiscie wezme sobie wszystkie Wasze rady do serca i bede sie do nich stosowac w dzien i w nocy :lol:

Odpowiedz do tematu