KONSKIE ZALOTY- jak sobie poradzic z napalonymi autochtonami
| Autor |
Wiadomość |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-07, 12:47 KONSKIE ZALOTY- jak sobie poradzic z napalonymi autochtonami
|

|
|
Z racji tego, ze w Berlinie jestem nowa a Wy jesteście tacy wspaniali i pomocni chciałam przedstawic Wam pewien problem.
Już w dniu mojego przyjazdu miałam okazje zaobserwowac dziwne zjawisko. Mianowicie kiedy wyciągałam torby z bagażnika pewien Turek przyglądał mi sie z lubieżnym uśmiechem na ustach. Po chwili podszedł i łamaną agnielszczyzną poprosił o mój nr telefonu. Kiedy usłyszał stanowcze NIE opluł moją torbe i mrucząc coś pod nosem odszedł. Dzien pózniej postanowiłam zrobic pierwsze niemieckie zakupy. W drodze do sklepu mijałam czekających na przystanku dwóch Niemców i Turka. Na mój widok wyraznie sie pobudzili, zaczeli cmokac, ciumkac i wydawac inne dziwne dzwieki. Mialam to ,szczescie' ze wracając nadal tam byli. Jeden zablokował mi droge i namawiał zebym poszla z nimi do pobliskiego baru. Moja mina i nadchodząca para staruszków sprawiła, że dali mi spokój. Miarka sie przebrala kiedy wczoraj wieczorem wyszłam z psem na spacer. Turek/Arab/Cygan szedł za mną dobre pół kilometra cały czas coś krzycząc i mówiąc, że chce mój numer telefonu.
Z pozoru nie są to grozne sytuacje jednak mnie bardzo zestresowały. No i wkurzyły. Nie przywykłam do takiego zachowania, w Polsce panowie okazują bardziej subtelnie swoje zainteresowanie.
I teraz pytanie do przedstawicielek płci pieknej na tym forum; czy tu jest tak zawsze?? I jeżeli tak to wygląda w biały dzien na ulicy to co sie bedzie działo jeżeli pójde do klubu czy dyskoteki??
Dodam tylko, że nie ubieram sie wyzywająco i nie robie nic żeby kogookolwiek w jakikolwiek sposób prowokowac |
_________________ Ludzie wierzą, że aby osiągnąć sukces trzeba wstawać rano. Otóż nie - trzeba wstawać w dobrym humorze. |
|
|
|
 |
bellamafia
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-01-07, 12:53
|

|
|
A mozna wiedziec na jakiej dzielnicy mieszkasz?
[ Dodano: 2011-01-07, 12:56 ]
Oj, nie dopatrzylam....Neukölln
A wiec tam musisz sie raczej do tego przyzwyczaic... |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-01-07, 13:13
|

|
|
taka siaka
Niestety to normalka, dlatego ciesze sie, ze nie mieszkam w Neukölln.
Pamietam, ze na poczatku tez bylam strasznie zdenerwowana i zestresowana. To nie jest zwykly podryw tylko odrynarne i chamskie podwalanie sie nawet gdy kobieta nie ma ochoty z takiem Panem rozmawiac.. Przyznam sie, ze czasem zdarzalo mi sie, ze sie takich Turasow balam. Juz nie raz mnie zwyklinali i cos tam pod nosem grozili.
W ogole mam pytanie. Czy tego typu osoby moga rzeczywiscie zrobic jakas krzywde kobiecie? |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

|
Wysłany: 2011-01-07, 13:15
|

|
|
jak bylam mloda i ladna to tez tak mialam (na dzielnicy Wedding ) nic nowego... w miare mozliwosci, zmien dzielnice,na ktorej mieszkasz, bo do tego nie da sie przyzwyczaic, bedziesz tylko w stresie.
pozdrawiam. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-07, 13:49
|

|
|
Ja tak do konca nie wiem czy mieszkam na Neukölln. Tzn własciciel mieszkania tak mi powiedzial ale po blizszym przeanalizowaniu mapy mieszkam zdecydowanie blize dzielnicy Rudow jak sami widzicie musze sie jeszcze wielu podstawowych rzeczy dowiedziec
Dzielnica na pierwszy rzut oka wydaje sie bardzo spokojna. Dużo matek z dziecmi i starszych osób... jednak nie wiadomo skąd wyrastają nagle dziwne typy
PatrycjaBerlin nie jestem jakos specialnie przewrażliwiona ale wydaje mi sie, że żagrożenie może byc całkiem realne. Oni patrzą na mnie w taki sposób, że aż przechodza mnie cierki... |
_________________ Ludzie wierzą, że aby osiągnąć sukces trzeba wstawać rano. Otóż nie - trzeba wstawać w dobrym humorze. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-07, 13:51
|

|
|
Neukölln to jedna z gorszych dzielnic Berlina, chociaz sa wyjatki. Nie wiem gdzie, ale podobno sa
Mieszkasz moze w poblizu Gropius Passagen? |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
rav156
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-01-07, 14:23
|

|
|
No to jakoś mieszkamy po sąsiedzku Hellow
ja jakoś nie zauważyłem takich rzeczy aczkolwiek kobitom nie jestem i mam spokój z tymi tubylcami którzy myślą że mieszkają w istanbule |
|
|
|
 |
Vista81
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-01-07, 15:05
|

|
|
ja na szczescie tam nie mieszkam, ale raz na dluuugi czas znajduje sie na karl- marx- str i mnie tez zaczepiaja. mowia zawsze: dzien dobry i pytaja czy pojde z nimi na kawe albo czy podam numer telefonu, a to wkurza
trzeba ich ignorowac albo mowic, ze nie jest sie zainteresowanym.
ps: jeszcze taka moja porada osobista, trzymaj sie od albancow jeszcze dalej niz od turkow, to jest jeszcze gorszy pest.. |
_________________ Iza |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-07, 15:51
|

|
|
... rav156 w takim razie skoro jestesmy prawie sasiadami to jak bede potrzebowala pomocy to głosno zawolam i mnie uratujesz
Kamila do Gropius Passagen mam 15 min spacerkiem
Dzielnica dzielnicą ale napiszcie mi prosze jak wygłąda sytuacja jeżeli chciałabym sobie w weekend wyjśc na ,miasto'. Niekoniecznie mam tu na myśli dyskoteki, bo domyślam sie co tam sie dzieje ale np piwko w pubie, kregle, kino i tego typu przyjemnosci. Czy wtedy tez bede na kazdym kroku zaczepina przez tych erotomanów??
jeżeli zawracam głowe to sorry ale po prostu jestem w głebokim szoku i nie wiem czy powinnam zakupic gaz, kij bejsbolowy i psa-morderce... |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-07, 15:55
|

|
|
przejedz sie metrem do innej dzielnicy: Mitte, Prenzlauer Berg, Charlottenburg, Wilmdersdorf, Grunewald, nikt cie tam nie bedzie zaczepial.
Berlin w sumie nie istnieje jako jednolite miasto: tu kazda dzielnica to osobne miasto, z osobnych charkterem i urokiem, niestety rowniez negatywnym.
A Neukölln to najgorsza dzielnica w Berlinie, to jest niestety prawda |
|
|
|
 |
Przemek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-01-07, 15:59
|

|
|
Dzielnica jest generalnie spokojna.Mieszkam też niedaleko,bo do Gropius Passagen mam 7 minut pieszo W sumie jestem tutaj za krótko,na Neukölln czasu wolnego nie spędzam jakoś,zero znajomych.A najlepiej do kup psa mordercę Może udało by się zebrać ekipę z Neukölln na jakąś wspólną wyprawę typu kręgle? |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-07, 23:24
|

|
|
Dobrze wiedziec, że sie mieszka w najgorszej dzielnicy Berlina
Pozostaje pies- morderca i kurs samoobrony...
Przemek ja jestem jak najbardziej za!! chociaż w chwili obecnej trafienie gdziekolwiek w tym wieeeeelkim miescie sprawia mi problem to już sie stesknilam za sympatycznymi polskimi buziami |
|
|
|
 |
rav156
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-01-08, 01:39
|

|
|
jasne że jak zawołasz to cie uratuje tempienie buszmenów to sama przyjemność
a z tym psem to bardzo fajny pomysł trzeba to opatentować |
|
|
|
 |
Przemek
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-01-08, 11:51
|

|
|
To już są dwie osoby do kręgli,kto się jeszcze dołącza? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-08, 19:05
|

|
|
Jak sie zrobi cieplej to i ja dolacze, bo mam do Gropius 15 minut skuterem
Nareszcie cos sie dzieje na poludniu. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-01-08, 19:10
|

|
|
Uważaj na siebie. W miarę możliwosci, jak najprędzej zmień dzielnicę.
Samotne wyprawy do np. dyskotek , stanowczo wybij sobie z głowy.
Zawsze zamykaj dobrze drzwi w mieszkaniu, gdy jesteś w środku.
W razie potrzeby głośno wołaj Policję.
Pies to dobry pomysł, ale też nieco uciążliwy w tej chwili dla Ciebie.
Ogólnie: staraj się zadawac z "normalnymi" Polakami albo Niemcami & org mensch UE West
/Nie lepiej zamieszkac w Warszawie albo Wrocławiu ?/ |
_________________ Krawczyk & Muller - Niemiecka jakość - Polskie ceny. |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-08, 20:19
|

|
|
| Krawczyk Muller napisał/a: | | W razie potrzeby głośno wołaj Policję. | juz chyba lepiej wolac , ze sie pali |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
madzia25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-01-08, 22:55
|

|
|
| Ja tez na poczatku mialam problem z tymi wszystkimi zaczepkami. Ale w miare uplywu czasu jakos sie przyzwyczailam. Najlepiej nie reagowac ani nic sie nie odzywac do nich. to poprostu chyba wynika z tego, ze jestesmy dla nich atrakcja, bo ich baby to cale oturbanione. Ja tez mieszkam na Neukölln i jakos wcale nie narzekam. Na Britz czy Rudow jest normalnie. Zreszta Turkow, Arabow i innych wszedzie jest pelno |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-08, 23:21
|

|
|
Najlepiej jak udajesz ,ze nie słyszysz..nie nawiązuj kontaktu wzrokowego. |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-09, 10:14
|

|
|
Mam wrażenie, że jak oni widzą ładną Polke (o co oczywisie nie trudno) to wstepuje w nich jakis diabeł!!! Robią nie nadpobudliwi, podskakują w miejscu, wydają dziwne dzwieki i brakuje im tylko pary z uszu...
Przeraża mnie to ale mam nadzieje, że niebawem minie pierwszy szok i nie bede na ich widok dostawała gesiej skórki. Skoro Wy dziewczyny dajecie rade to i mi sie pewnie uda No i pozostaje tylko docenic polskich panów za umiejetnosc pohamowania entuzjazmu
....i ochywiscie wezme sobie wszystkie Wasze rady do serca i bede sie do nich stosowac w dzien i w nocy |
|
|
|
 |
|
|