forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

kwiatki

Autor Wiadomość
Madziuniaa 
Aktywny uzytkownik
jestem tu...

Wysłany: 2004-03-31, 21:06   

Marzenko, obyś mi tylko mojego drzewka nie zauroczyła...zapomniąłam o czerwonej wstążeczce.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Jaka ta wiosna piękna!!! :D :D :D

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-02, 18:07   Pytanie do eksperta

Czy dzdzownica w doniczce ( niewielkiej ...srednica 15 cm) z jakims zielonym kwiatkiem jest szkodliwa?? 8O

wlasnie podlalam tego kwiatka troche za duzo i dzdzownica wypelzla bo jej chyba sie za mokro zrobilo .... 8O ( tak to jest jak sie ziemie do pokojowych) kwiatow z ogrodka bierze ;)

a ja ja z powrotem do doniczki wposcilam....

czy to zdrowe dla kwiatka kiedy dzdzownica w nim przezimuje...

i czy doniczka dla dzdzownicy nie jest za mala??? zeby nie zaczelo pachniec padlina :mrgreen:

hmmm... co mam zobic mam powazny problem :? troche sie boje zeby mi w nocy pod koldre nie wpelzla 8O :mrgreen: ....hihihiii...brrrrr... pomozcie....

:mrgreen: :mrgreen: 8) :lol:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-02, 19:00   

Dżdżownica problem poważny! :mrgreen: Kiedyś mnie usiłowali nauczyć na lekcji biologii że to bydle to nie pasożyt a pożyteczne jest.Daj jej spokój ,niech gadzina przezimuje w tej doniczce ,rozpulchni ziemię i zielsko będzie lepiej rosło.

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-02, 19:02   

Nadaj jej jakieś imię i się nią ładnie opiekuj :mrgreen:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-03, 09:31   

:mrgreen:

Dzdzownica zostala ochrzczona.... jako Alfreda,

a niech sobie przezimuje macie racje...:)

Ptaszki tez juz dokarmiam to i dzdzownice moge ;)

A na wiosne pojade z Alfreda rybki lowic :twisted:

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-03, 18:34   

Witam moje szanowne towarzystwo!!!! :mrgreen:

Hej Anneta co do twojego nowego przyjaciela byloby wskazane sie go pozbyc poniewaz w doniczce moze narobic szkud mimo ze jest to stworzoko pozyteczne!!!! :(

Dzdzownice spulchniaja ziemie i to jest problem w doniczce! poniewaz moga uszkodzic zespol korzeniowy i przez to twoja rosllinka moze umzec smiercia tragiczna--z glodu-- :? dzdzownica ma za malo tam miejsca poniewaz one pokonuja duze odleglosci i nadodatek z tak zwanego braku laku czyli pozywienia zacznie sie zywic korzeniem !! :? Tak wiec moze sie to skonczyc niemila niespodzianka ale tez oczywiscie moge sie mylic jak sie z nia juz zaprzyjaznilas to moze nie zrobi roslince krzywdy ----jak Ci zalezy zeby zostala to dokarmiaj ja odpadkami z talerza tak robia Ci co choduja dzdzownica jako pokarm dla ryb!! :P

Pozdrowionka Marzena :mrgreen:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-03, 18:55   

o cholera 8O 8O 8O teraz mnie przerazilas....

mojego kwiatka lubie bardziej niz nowa lokatorke...... ooooo!!!!!!

smierc Alfredzie :twisted:

urzadzam polowanie na Alfrede.... ma ktos spluwe pozyczyc ? :mrgreen:

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-03, 22:13   

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 08:16   

Lecę donieść Towarzystwu Opieki nad Dżdżownicami ,że Alfrede chcą unicestwić!Anetta jako główna podejrzana a Marzena wspólniczka zbrodni! :twisted:

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 11:13   brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Witam!!!!

Wypraszam sobie ja takze jestem za uwolnieniem tego stwora !!!!! :twisted:

Anneta przeciez mozesz jej dac nowe zycie nowy dom masz taki duzy ogrod!!!! :P

A tak po za tym Wy nie posiadacie zadnych zwiezakow w domu????? niewinnych i bezbronnych

trzymanych w niewoli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:mrgreen:

Pozdrowionka Marzena

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 15:42   

Alfreda jest moja wlasnoscia szanowne Panie i moge z nia robic co chce!!! :mrgreen:

A wiec nie jestem podejrzana.... gdyz przyznaje sie do moich zamiarow... 8) bez najmniejszego poczucia winy :) 8)

Po za tym przeszukalam juz cala doniczke ( moj biedny kwiatek) ale sie sprytnie ukryla... 8O

szkoda bo chcialam ja zepchnac z parapetu... :twisted:

jak na razie zamontowalam 24-godzinna obserwacje ( cos w rodzaju doniczkowego Big Brother) :!:

i czycham na Alfrede cierpliwie :lol:

Od razu oferuje wam wspolne ogladanie na Livestream ;) naturalnie za dostateczna oplata ;) po znajomosci ;) :lol: :mrgreen: :mrgreen:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 19:12   

Jak bydlaka znajdziesz to pokrój ją na centymetrowe kawałki :mrgreen: i pochowaj w tej doniczce /miło jej będzie spoczywać na wieki w znajomym miejscu/ :mrgreen:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 19:14   

a moze zrobie z niej polska smaczna potrawe ;) ? KOPYTKA (krwiste)...ujj bleee :mrgreen: :mrgreen:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 19:49   

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! Nie zaskoczyłaś! :( Widać na lekcji biologii też rzadko bywałaś :mrgreen: Dżdżownica ma zdolności...te ......no..............no te......nooooooooooooooooo................a! REGENERACJI!!!! To znaczy jak padalca na kawałki pokroisz to z każdego jednego odrośnie nowa :mrgreen: Przysługę chciałam oddać koleżeńską!..........................Dżdżowniczce! :twisted:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 19:53   

zaskoczylam :) zawsze je kroilam na kawalki jako dziecko ( piekne dziecinstwo ;) ) :mrgreen: :)

bo wiedzialam ze odrosna ...hihihihi :lol:

ale w tym przypadku myslalam o rozmnazajacej sie ilosci KOPYTEK ;) .hihihii :lol:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-04, 19:56   

jesuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! KOPYTKA z DZDZOWNICY????????????no tak...................poniekąd racja! Robale zdrowe są,protein pełne.

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-05, 11:14   

Czesc!!!!

Czy wy slyszycie o czym wy nadajecie tego sie sluchac nie da iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

A co do odnawiania sie to nie dzdzownice! i nie padalce choc tez naleza do jaszczorek bo to one maja te zdolnosci ale tylko chodzi o ogon!!!!!!! :mrgreen:

A jest stwor ktory sie odnawia calkowicie i tez niestety nalezy do jaszczorek to jest niesamowita sprawa !!!!!

Od razu bym se te spasne nogi poopcinala!!hiiiiii

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-05, 14:10   

marzena napisał/a:
Czesc!!!!

Czy wy slyszycie o czym wy nadajecie tego sie sluchac nie da iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

A co do odnawiania sie to nie dzdzownice! i nie padalce choc tez naleza do jaszczorek bo to one maja te zdolnosci ale tylko chodzi o ogon!!!!!!! :mrgreen:

A jest stwor ktory sie odnawia calkowicie i tez niestety nalezy do jaszczorek to jest niesamowita sprawa !!!!!

Od razu bym se te spasne nogi poopcinala!!hiiiiii

Marzenka, masz na myśli Sfinksa ,który z popiołów się odradza? :lol:

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-06, 13:12   

Witam!!!!! :mrgreen:

Alisa powaznie widzialam program na Diskovery jest taka jaszczurka dosyc duza ktora posiada wlasciwosci niesamowite po obcieciu np odnuzy one po paru dniach odrastaja i sa identyczne tak sama jak odcieli jej np wyrostek dokladnie to samo odrosl szkoda tego stworka ale wlasciwie to chyba jej nic nie jest jak jej potem to wszystko odrasta :P

Odpowiedz do tematu