forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

kwiatki

Autor Wiadomość
marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-29, 23:09   kwiatki

CZESC!!!!

Kto lubi kwiatki i o nich pogada moze jakies rady albo nowosci???

Ciekawa Marzena!! :mrgreen:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 07:48   

Co zrobic zeby moja Orchidea szybciej zaczela kwitnac...bo ciagla ma tylko zielone liscie a zadnych kwaitow:(...pomozcie...ma ktos w tym doswiadczenie??? :roll:

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 11:02   

ja bardzo lubie kwiatki, na razie nie mam ich za duzo, ale wybieramy sie na wieksze kwatkowe zakupy :D

Moje kwiatki nawet maja imiona, jest Zdzichu, byly dwie Balbinki, ale zdechly (fiolki, tylko nie wiem czemu, bo dbalam...), mam tez Najezonego:))) Z kwiatkami trzeba rozmawiac i dbac o nie bardzo, wtedy nam sie odwdziecza i ladnie beda rosly oraz kwitly :D

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 13:30   

HEJ BABKI!!!!!!!1

Pozdrowionka

Orchidea- zima musi zimowac w chlodzie jezeli chcesz zeby kwitla nie podlewaj jej tez teraz za czesto! No i musi miec ziemie do orchidei!

Fiolki najlepiej na parapecie i najlepiej poludniowym podlewac od dolu zeby nie oblewac lisci!

Pa pa fajnie ze jest jakis odzew!

Marzena

Bosch
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 13:36   

Nie wiem czemu, ale moje niektore ziela maja w doniczkach czasami plesn. czy to jest od tego ze moze za duzo im dalem odzywek, lub ziemia jest do wymiany ?. :cry:

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 14:03   plesn

Witam!!!!! Bosch

To przedewszystkim jest wina ziemi ale tez moze za czesto podlewasz?

No i nie za duzo odzywek zima lepiej wogle nie odzywiac kwiatow bo one spia! wiem ze na odzywkach jest napisane ze odzywiac od do ale to chodzi przedewszystkim o to zeby szybko kupic nowa.Zima lepiej nie bo mniej wody zuzywaja i odzywka zostaje i jest coraz jej wiecej roslina nienadaza i ja przekarmiasz i w koncu pada!Czesciej ja zraszac z powodu ogrzewania ale podlewac mniej i nie odzywiac!

To oczywiscie moje zdanie a zrobisz jak zechcesz!I nie przesadzaj kwiatow zima zrob to na wiosne!

pozdrowionka Marzena!

Bosch
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 21:57   

postaram sie tak zrobic. Ja mam ogrzewanie podlogowe, to byc moze od tego ?. Kiedys wpadlem na pomysl, zeby kupic takie podstawki na kolkach, nie wiem czy to pomoglo wogole. :cry:

Madziuniaa
Gość

Wysłany: 2004-01-30, 22:49   

:( No ładny temat...Ja miałam takiego ładnego fjołka, który kwitł przez cały rok, ale ostatnio zaprosiłam koleżankę i chyba mi go zauroczyła. Momentalnie wszystkie liście opadły do dołu...co ja mam teraz zropbić?Jak kwiatuszka uratować??Pozdrawiam!! :|

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 23:00   

Madziuniaa z fiolkami jest ciezko, ja mialam dwa i tez oba padly, jeden to chyba moj maz zalatwil jak mnie nie bylo i go przelal... A drugi to zdechl pod moja opieka, ale nie mam pojecia dlaczego, moze sie wystraszyl ilosc osob, ktore na siweta u nas byly, bo od razu po ich wizycie wyzional ducha...

Madziuniaa
Gość

Wysłany: 2004-01-30, 23:04   

Agnieszka, dziękuję. Spróbuję go jeszcze odratować- jeden z dwóch kwiatków, o które naprawdę dbam, no ale cóż. Mam nadzieję, że uda się go odratować. a swoją drogą, moja koleżanka tego dnia nie wyglądała zbyt dobrze...czy to coś miało znaczyć :lol: :wink: :lol: :) :D Może ja się nie poznałąm..haha

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-01-30, 23:07   kwiatki

HEJ LUDZISKA!

BOSCH-NA PEWNO TEN STOJAK COS DAJE BO KORZEN NIE GRZEJE SIE! KTO KOCHA KWIATKI JEST PIEKNY I GLADKI HI HI HI!! :P

MADZIUNIA :P --JEZELI TO TEN WIEKSZY FIOLEK TO MOZE BYC JUZ PO NIM TO RACZEJ NORMALNE ONE DLUGO NIE ZYJA ALE SPROBUJ GO PRZENIESC DO CHLODNEGO MIEJSCA I MNIEJ PODLEWAJ NIERAZ JEST TAK ZE LISCIE OPADNA ALE NOWE PO JAKIMS CZASIE WYPUSZCZA A JAK NIE TO PRZYKRO MI

KUPIE CI NOWY!!!!!!!!!!!!!!

MARZENA PA PA!!!!

TO NARAZIE JEZELI BEDZIECIE MIEC PROBLEMY I NIKT NA NIE NIE ODPOWIE JA JAK WROCE Z POLSKI SPROJE POMOC PA PA!!!!

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-02-03, 11:08   

Marzenko, na zdjeciu jest moj nowy kwiatek "Celyna". Napisz jesli wiesz, czy Celyna jest jednorazowka, czy moge zaczac sie do niej przyzwyczajac. Bo jak sie przyzwyczaje, a Celyna skopie kalendarz to sie zalamie

Pzdr.

Kamila

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-02-03, 11:54   

hej!!!!! Nie wiem czy to jest kwiat bulwiasty jak tak to nic straconego! musialabym go zobaczy w calosci pogrzeb moze w internecie na ten temat!!!!ja nie wiem nie slyszalam o nim nic! :(

Pozdrowionka!!!

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-28, 16:51   OGRODKI I BALKONY

Hej FORUM!!!! :o

Wiosna nadchodzi :D Wasze balkony i ogrodki sa juz gotowe na jej powitanie? :P

Jezeli jeszcze tego nie zrobiliscie to do pracy zaraz Wam sie humory poprawia i zachce sie ZYC! :mrgreen:

WIOSENNE POZDROWIONKA MARZENA :mrgreen:

Madziuniaa 
Aktywny uzytkownik
jestem tu...

Wysłany: 2004-03-28, 18:14   

Mój balkonik jeszcze do końca wiosny nie czuje, ale zaczęłam od przesadzania kwiatków w domu.....i muszę powiedzieć, że też trochę pomaga... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-28, 18:20   

Witam!!

Brawo Madziunia widze ze twoj bonsai jest uroczy i rosnie w oczach!!!!!!! :P

Dbanie o kwiatki w domu tez jest oczywiscie bardzo wazna tez potrzebuja nowej ziemi i powiewu wiosenki! :P

pozdrowionka Marzena

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-31, 09:59   

A propos bonzai, czy jak jeden na calkiem usechl, ale listki jakos nie chca odpasc, to jest szansa, ze on nam odzyje? ladnie go podlewam, ale jakos nie chce drgnac... :cry:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-31, 10:15   

a ja posialam w doniczkach nasionka pomidorow...z miloscia...uczuciem....i zakleciami...niestety jakos nie daja sie czarowac wypuscily tylko slabiutkie roslinki na 2 cm i jakos zaczynaja padac....jedna...po drugiej....hmmmmm.... :cry: chyba jednak bede musiala kupic gotowe roslinki pomidora u ogrodnika - profesionalisty..... :roll:

ale pogoda jest wspaniala a wiec wszystko inne jest ok :)

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-31, 10:18   

Anettka, a nie prosciej kupic kilogram pomidorow z Aldika? :lol: :wink:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-31, 10:32   

Kamila wlasnie nie bardzo bo te pomidory z tutejszych sklepow tak sa nafaszerowane srodkami konserwujacymi i barwnikami ze az tryska..... :roll: :? :|

bleeeee..... :wink:

Odpowiedz do tematu