| Autor |
Wiadomość |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:03
|

|
|
| alisa napisał/a: | Uko ,widzę że musisz etatowo mieć zawsze racje,niech Ci tam...............znaj moje chamskie serce.Dam Ci tylko jedną radę tak po koleżeńsku .......nie wystarczy mówić wszystkiego co się wie ,trzeba jeszcze wiedzieć co się mówi.
a gramatyką tudzież ortografią czy stylistyką nie bardzo się przejmuje ,ale dziękuje za uwagę ,postaram się sprostać .............. |
mam tylko jedno pytanie: dlaczego się ukrywasz?:) (status ukryty? )
Nie przejmuj się - mowią ze jestem zgryżliwy, na szczescie ja w to nie wierzę;) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:06
|

|
|
ja bym tego nie nazwała zgryźliwy.......... chociaż czy ja wiem? znam taką rasę ......ratlerek się to nazywa.....mówią że jest zgryźliwy ! a ukrywać się muszę bo mnie Finanzamt z BND ściga !!!!! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:07
|

|
|
Hahahhaha a mnie mafia sciga |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:10
|

|
|
Kamila a mówiłam że te HACZYKI doprowadzą nas do zguby!!!!! |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:10
|

|
|
| alisa napisał/a: | | a jest gdzieś przepis że to zabronione? |
Ten przepis nazywa sie Mietvertrag I moze nie chodzi o "zabranianie", ale o to, ze wynajmujacy musi wyrazic na to zgode. W mojej umowie jest osobny punkt ktory o tym mowi. A co za tym idzie nie moge sobie ot tak wywiesic anteny.
baranek
P.S. Przez 2 dni bede offline i nie bede mogl sie bronic, wiec mozecie sobie pofolgowac |
_________________ baranek |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:12
|

|
|
Haczyki haczykami, ale teraz folgować będzie można |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:12
|

|
|
baranek ,nic się nie martw ! Ty masz U NAS specjalne względy! ujdzie Ci płazem |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:13
|

|
|
albo gadem?! |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:16
|

|
|
| baranek napisał/a: | | alisa napisał/a: | | a jest gdzieś przepis że to zabronione? |
Ten przepis nazywa sie Mietvertrag I moze nie chodzi o "zabranianie", ale o to, ze wynajmujacy musi wyrazic na to zgode. W mojej umowie jest osobny punkt ktory o tym mowi. A co za tym idzie nie moge sobie ot tak wywiesic anteny.
baranek
P.S. Przez 2 dni bede offline i nie bede mogl sie bronic, wiec mozecie sobie pofolgowac |
no:)
zawsze mozna na Ciebie liczyc:)
milej podróży (piłę bierzesz ze sobą? ) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:20
|

|
|
Uko!!!! Mam dla Ciebie avatar |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:20
|

|
|
| wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr HAU HAU ! |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:21
|

|
|
| lekko płytkie... ale probujcie dalej:) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:23
|

|
|
| aaaaaaaaaaaaaaaaport!!!! HACZYK |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:26
|

|
|
Rany, co Wy tacy aktywni dzis wieczorem, nie mozecie zasnac?
|
_________________ baranek |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-02, 21:28
|

|
|
Burza wisi w powietrzu ! trzeba jakoś napięcie rozładować |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-03, 10:55
|

|
|
| Gosia napisał/a: | | Czasami moga sie nie zgodzic, zwlaszcza na umieszczanie na fasadzie domu (bo szpeci), ale jest cos o tym, ze jesli nie jest sie Niemcem to ma sie prawo do ogladania wiadomosci w jezyku ojczystym i wtedy jakos musza sie zgodzic. Nie pamietam dokladnie jak to z tym bylo, ale wiem, ze znajomi sie na ten paragraf powolali i dostali zezwolenie na antene. |
u nas na przyklad sie nie zgadzaja, ale widze, ze i tak niektorzy maja powieszone, my w kazdym badz razie zgody nie dostalismy. a co do tej zasady, ze masz prawo ogladac tv w jez. ojczystym to jest fakt, ale jesli w kablowce jest chocby jeden program w jez.´ojczystym to zgody nie musza wyrazic, my mamy niestety polonie wiec pozamiatane |
|
|
|
 |
berni23
Uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-03, 15:10
|

|
|
"A co za tym idzie nie moge sobie ot tak wywiesic anteny."
poco antene? potszebna jest po prostu kata wielkosci fajek!
to sa takie nazywane "grauimporte", ktore nikogo obchodza |
_________________ www.thailandparty.de |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-03, 15:23
|

|
|
WITAM!!!!!!!!
Z tego co ja wiem to tak jak napisal Baranek to jest przewaznie w umowie mieszkaniowej zaznaczone- ze nie mozna niczego wieszac na budynku mieszkalnym!
Tak wiec wiekszosc zamiast wieszac to stawiaja na balkonie co i tak nie zawsze moze byc poniewaz o to tez potrafia sie czepiac!
Ale jak juz powazej ktos zauwazyl jezeli w kablowce nie ma polskiej stacji to mozna sie na to powolywac ale to juz jest zadkoscia ze dostaje sie zgode!
Bo jak to juz wczesniej nasz byly kolega polonijny zawiadomil to ponoc jest jak czerwona plachta na byka!
Ale mi sie udalo bo znalazlam sposob i bede miala antenke na dachu w mitowanym mieszkanku !---ale to nie zadziala niestety u wszystkich!
mam nadzieje ze jak to zdradze to mnie nie powiesza hiiiiiii
Nasza prosbe o zalozenie anteny uzasadnilismy tym ze nie mozemy miec abonamentu na internet poniewaz nasze osiedle nie posiada potrzebnych kabelkow tak to nazwijmy!a mozna miec to przez satelite i tak to nam sie udalo oczywiscie mosieli wyrazic zgode mieszkancy i mosi to zalozyc firma wrazie wypadku!
A co do wywozenia antenki z dekoderem nie mozna ale ludzie to robia i nic sie nie dzieje
wazne ze bedzie zameldowany ktos w Polsce bo inaczej nic z zakupow!ale ponoc juz tu w Niemczech tez mozna pakiety wykupywac ale to chyba jest drozsze nie wiem!
Pozdrawiam i zycze dobrych zakupow |
|
|
|
 |
berni23
Uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-03, 19:48
|

|
|
| Marcin napisał/a: | Osobiscie nie znam zadnego takiego miejsca,
Jednoczesnie ubolewam, ze w miescie zamieszkalym przez ponad 100 tysiecy (lub wiecej) Polakow nie ma zadnego lokalu, klubu, gdzie mozna obejrzec mecze pilkarskie i inne wydarzenia sportowe z udzialem Polakow... |
tutaj cos znalazlem!
http://www.virtualpolen.de/ |
_________________ www.thailandparty.de |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-05-03, 22:22
|

|
|
| berni23 napisał/a: | "A co za tym idzie nie moge sobie ot tak wywiesic anteny."
poco antene? potszebna jest po prostu kata wielkosci fajek!
to sa takie nazywane "grauimporte", ktore nikogo obchodza |
Mozesz innymi slowami sie wyrazic? Nie bardzo rozumiem co chciales powiedziec:) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
|
|