forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Nasze ukochane psiaki:)

Autor Wiadomość
Violciag 
Poczatkujacy

Wysłany: 2007-04-26, 00:11   Nasze ukochane psiaki:)

Mysle, ze temat ciekawy stworzony wylacznie dla posiadaczy psiakow. Sama jestem szczesliwa posiadaczka suczki rasy bokser. Podzeilmy sie swoimi przezyciami, kleskami i zwyciestwami w walce z tutejszym prawe berlinskim. Co nam wolno a co nie. Sama juz nieco przezylam. Jak narazie bez konsekwencji, jednakze masa nerwow z tutwjszymi wladzami byla....nie ukrywam......
Buzki.
Viola.

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-26, 00:13   

wolno wam zbierac kupska wszych "pociech "

Violciag 
Poczatkujacy

Wysłany: 2007-04-26, 00:29   

I kolejny dowod na to ze ZLY z natury z ciebie czlowiek.
Dla poprawki: Zbierac nie musze poniewaz moja sunia jest nauczona ze na " Czyms innym niz duuuuuuuuuza trawa robic nie wolno". To dopiero CUD no nie??? Ale coz, czlowiek ktory nie umie sie dogadac z czlowiekiem na bank nie dogada sie z psem....To wiemy od dawna.......
OBY CIE PSY POSZARPALY NA WYLOT:)

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-26, 00:34   

napisze Ci tylko tyle uwazaj na to co piszesz i w tym i w tym drugim temacie.........
przeginasz kolezanko !

PS z trawy tez sie sprzata widac Twöj pies madrzejszy jest od Ciebie

Violciag 
Poczatkujacy

Wysłany: 2007-04-26, 00:44   

Hmmmm. Nie napisalam nic zlego, jako ze mam doswiadczenie z psami od 30 lat wiem, ze psy wyczuwaja jak ktos ich nie lubi i tyle......Poza tym musisz sie nauczyc pomiedzy wierszami. Duuuuuuza trawa to pole, albo park, gdzie psom biegac wolno, tylko tam " nota bene" wychodze z moja suka, podobnie jak wiele innych przekochanych ludzo, ktorzy kochaja swoje pociechy.....i takze tacy, ktorzy extra tam przychodza aby sie z "cudzymi" pociechami pobawic....Ale tobie to obce. Co ty o tym wiesz.........Biedactwo........

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-26, 07:52   

Violciag, nie obrazamy innych uzytkownikow forum.

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-26, 11:08   

violciag troche przesadzilas z tym tonem :???: :???: przyjaciol w ten sposob nie zdobedziesz,a poza tym nie powiesz mi ,ze dwa razy dziennie chodzisz do extra parku,czy lasu,gdzie psy moga biegac i nie musisz sprzatac za swoim pupilem. :roll: :roll:

Dominika
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-04-26, 15:20   

Pia napisał/a:

Ja uwazam, ze to, co napisala Pia, jako "odpowiedz na temat", bylo nie na miejscu. Jest to temat dla posiadaczy psow. Jedni je lubia, inni nie. :wink:

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-26, 15:35   

Dominika napisał/a:
Pia napisał/a:

Ja uwazam, ze to, co napisala Pia, jako "odpowiedz na temat", bylo nie na miejscu. Jest to temat dla posiadaczy psow. Jedni je lubia, inni nie. :wink:

A Ty masz pieska?? zbierasz za nim jego kupki?? bo ja uwazam,ze posiadanie psa wiaze sie ,a raczej powinno byc zwiazane ze sprzataniem po nim na chodnikach i innych miejscach uzytecznosci publicznej,bo mam po dziurki w nosie mycia butow (juz teraz na szczescie mniej,bo starsza i bardziej uwaza) mojego dziecka po spotkaniu na chodniku psich odchodow :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

agnieszkagosc 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-04-26, 16:48   

Berlin jest chyba najbardziej zapaskudzonym miastem w Niemczech.Ale spojrzcie na samych ludzi - rozwalone szklo na chodnikach,"wymioty" ,papierki, smieci smieci i jeszcze raz smieci. :cool:
Czasem mi sie wydaje, ze zwierzeta sa bardziej ludzcy niz ludzie.

Dominika
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-04-26, 17:02   

Malgorzata napisał/a:

A Ty masz pieska?? zbierasz za nim jego kupki?? bo ja uwazam,ze posiadanie psa wiaze sie ,a raczej powinno byc zwiazane ze sprzataniem po nim na chodnikach i innych miejscach uzytecznosci publicznej,bo mam po dziurki w nosie mycia butow (juz teraz na szczescie mniej,bo starsza i bardziej uwaza) mojego dziecka po spotkaniu na chodniku psich odchodow :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nie mam psa, bo jestem na to zbyt leniwa szczerze mowiac, ale lubie psy w przeciwienstwie do np. kotow . Doskonale Cie/Was rozumiem, bo to nic przyjemnego wejsc w taka kupe. Sama tez juz 1 raz weszlam. Nie widze jednak powodu, zeby od razu do/na kogos sie unosic. Nie znamy(przynajmnie ja nie znam) Violociaga i dlatego jej niczego nie zarzucam, a juz szczegolnie, ze nie o to w tym temacie chodzilo.

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-26, 18:17   

Dominika napisał/a:
Violociaga

Dobre! Violociag.

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-04-26, 19:55   

Dominika napisał/a:
Pia napisał/a:

Dominiko jak nie na miejscu ?uwazam ze bardzo na miejscu

psy nic za to nie moga,wlasciciele sa winni ze mamy zasrane drzewa chodniki trawniki w parkach .................

i kto napisal ze ja nie lubie psöw ???
tutaj mam koty ale w pl w obu domach mam psy ,i tam juz ludzie zbieraja kupska

Dominika
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-04-26, 22:48   

Pia napisał/a:
Dominika napisał/a:
Pia napisał/a:

Dominiko jak nie na miejscu ?uwazam ze bardzo na miejscu

psy nic za to nie moga,wlasciciele sa winni ze mamy zasrane drzewa chodniki trawniki w parkach .................

i kto napisal ze ja nie lubie psöw ???
tutaj mam koty ale w pl w obu domach mam psy ,i tam juz ludzie zbieraja kupska

Ano tak "nie na miejscu" , ze temat jest stworzony z powodow podanych w pierwszym poscie. Ja tez chetnie wygadam sie na temat kup, smieci i wyrzuconych mebli, bo tez mnie to wkurza, ale do tego moze jakis odpowiedni temat, a nie "Nasze ukochane psiaki:) ". Dziewczyna zalozyla nowy temat, wiec zostawmy go po prostu wielbicielom psow. Tylko o to mi chodzilo, nic wiecej, z tym, ze piszac swoj post nie wiedzialam o najnowszej wojnie toczacej sie winnym temacie.

Nie wiem kto pisal, ze Ty nie lubisz psow, bo ja nie.

Portowiec
Bardzo Aktywny
Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

Wysłany: 2011-01-12, 20:19   

jaki czlowiek moze byc straszny!!!

Lubelskie: makabryczna zabawa na torach

http://wiadomosci.onet.pl...-wiadomosc.html

pazurska
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2011-01-16, 18:56   

Tego jest chyba coraz wiecej. Co i rusz w mediach pojawia sie kolejna informacja o bestialskim zachowaniu w stosunku do zwierzat. I niestety bestiami okazuja sie nieletni. Ostatnio byla sprawa kilkulatka mordujacego kota, troszke wczesniej zlota polska mlodziez ciagnela za samochodem na sznurze psa hasky az mu sie leb urwal.

Mam wrazenie, ze ta patologia ma zlozone podloze. Z jednej strony rodzice, ktorzy nie maja czasu ani sily zajmowac sie dzieckiem, z drugiej powszechny dostep do aparatow fotograficznych (w tym tel. kom.) i mozliwosc umieszczania filmow w internecie. W wielu przypadkach chodzi o pokazanie sie, pochwalenie, zaimponowanie kumplom.
Mimo to jestem zdania, ze zdrowy psychicznie czlowiek, nawet dziecko nie ma takich pomyslow niezalezni od warunkow dorastania.

Serduszko 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-01-23, 21:50   

Moze wroce do tematu. Kto mieszka w okolicach Schoneberg i wie gdzie mozna zabrac mala psinke na spacer zeby sie wylatala? A moze sa tu posiadacze malenkich psow jak chihuahua czy yorki?

kochanie_moje 
Dyskutant

Wysłany: 2011-01-24, 15:40   

Ja chodze z moja czasem na Berliner Platz. Kawalek zieleni i schodza sie tam psiarze. To na pograniczu Wilmersdorf i Schöneberg.

Odpowiedz do tematu