Niemieckie Boze Narodzenie
| Autor |
Wiadomość |
Leszek
Gość
|
Wysłany: 2003-12-12, 09:01 Niemieckie Boze Narodzenie
|

|
|
Hej
Pisze z Polski. Pozdrawiam was wszystkich z Krakowa.
Chcialem sie dowiedziec jak (przecietni) Niemcy np. w Berlinie spedzaja swieta ?
Czy tez maja moze wigilie, albo co robia w pierwszy czy drugi dzien swiat. Dzieki |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2003-12-12, 15:06
|

|
|
Nie wiem jak Niemcy obchodza swieta, bo mieszkam tu od wrzesnia, ale wiem, ze wieszaja mase obrzydliwych i tandetnych (bez obrazy dla tych, ktorym sie to podoba, bo to oczywiscie rzecz gustu) swiecidelek w oknach... Jak moja rodzina przyjedzie na swieta to chyba padna z `wrazenia`` |
|
|
|
 |
psg
Bardzo czesto tu bywa Globetrotter

|
Wysłany: 2003-12-12, 18:38 "swieta"
|

|
|
hmm...
i "w kubki" tez slabo daja ->tak jak rodacy!
siedza przed telewizorem i podgladaja sasiadow ze wschodu czy poludnia...
"... stille nacht, heilige nacht"
pozdro
psg |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-10-02, 16:11
|

|
|
Agus!
"""""Nie wiem jak Niemcy obchodza swieta, bo mieszkam tu od wrzesnia, ale wiem, ze wieszaja mase obrzydliwych i tandetnych (bez obrazy dla tych, ktorym sie to podoba, bo to oczywiscie rzecz gustu) swiecidelek w oknach... Jak moja rodzina przyjedzie na swieta to chyba padna z `wrazenia`` """
Wlasnie sie znowu swieta zblizaja i Agnieszko mozesz na nowo to przezywac!
Wlasnie sobie zdalam sprawe ze czas mi przelecial chyba troszke za szybo co nie??
A WY tutaj spedzacie swieta czy W Polsce !?? ( A moze na Majorce ) |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-10-02, 22:37
|

|
|
marzenajuz nie moge sie doczekac energetyka pewnie tez rece zaciera I w nocy nawet rolety nie beda pomagac wszedzie dzien od tych swiatelek
My w tym roku tutaj, co roku bylismy w Polsce, ale tym razem tutaj. |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-10-03, 23:52
|

|
|
jedni ida do knajpy inni jedza obiad w restauracji i sie rozchodza do domow a jeszcze inni tak jak wiekszosc polskich rodzin spedzaja swieta przy stole z rodzina
kudam znowu da zarobic energetyka ale ja tym razem juz nie kupie tych siuskow zwanych grzanym winem
zenia to jak za komuny piwo w barze
kupie sobie sam i sam zagrzeje |
_________________ na zakretach drogi zyciowej powinny widniec napisy ostrzegawcze : Nie przekraczac predkosci 24 godz. na dobe !! |
|
|
|
 |
|
|