forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

NOWE WYBORY (2007)

Autor Wiadomość
marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-08, 12:42   NOWE WYBORY (2007)

NO TO MOI KOCHANI W POLSCE SEJM TO JUZ HISTORIA TERAZ NAS CZEKAJA WYBORY :!: :!: :!:
Mam nadzieje ze nasza wspaniala Polonia wybierze sie na wybory i wybierze tych co nalezy! :grin:

A ktorzy to :?: co WY myslicie :?:

Zapraszam na dyskusje! :mrgreen:

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-09-08, 14:10   

a wiek ktos jak wyglada procedura zglaszania sie w ambasadzie na wybory? w sumie jest malo czasu.
mam nadzieje, ze Polacy za granica pojda glosowac a nie beda tylko psioczyc po fakcie.

Dominika
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-09-08, 15:57   

Ja poprzednim razem nie bylam, (az wstyd sie przyznac ale nie chcialo mi sie tak daleko jechac) tym razem nie odpuszcze. :mad: Problem w tym, ze moim zdanie nie ma za bardzo na kogo glosowac. :roll:
Na razie na stronie Ambasady nic nie pisze, ale z tego co pamietam trzeba tam wypelnic jakis formularz, zeby moc glosowac.

Pia 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-08, 21:10   

idziemy idziemy ;)

Ewa_30 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2007-09-09, 23:16   

Pewnie, ze isc trzeba. Tylko na razie wiem na kogo NIE bede glosowac, a nie kogo wybrac.

kurpis 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2007-09-10, 22:08   

aby nie sluchac potem glupich zartow na temat polskiego MSZ, aby nie przelanczac nerwowo programow w swoim tv, aby rydzyk ze swoimi gwardzistami calkiem nie zawladneli PL , aby nie wysluchiwac ze jest pieknie i cudownie gdy jest tak jak zawsze , aby zbudowano te 2tys.km autostrad , aby w 2012 odbyly sie E.M , i mam jeszcze wiele za aby brac czynny udzial w wyborach !!
czy inni beda lepsi ? tego nie wiem !! ale tego ptactwa mam juz dosc !!

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-11, 10:01   

kurpis napisał/a:
czy inni beda lepsi ? tego nie wiem !! ale tego ptactwa mam juz dosc !!

Na razie problem w tym, ze PiS ma najwiecej zwolennikow...
Prawdopodobnie wybierzemy (jako narod) znowu PiS,
to bedzie koniec konca.

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-11, 12:27   

Ja wiem, ze na pewno nie zaglosuje na PiS, Samoobrone i LPR. Pozostaje PO, LiD, PSL, Partia kobiet itd. Najwieksze szanse na wygrana maja PiS i PO, ale PO nie pasuje mi zbytnio. Wolalabym zaglosowac na kogos innego, ale jak kazdy bedzie glosowac na mniejsze partie to glosy sie rozdrobnia i PiS bedzie mial wieksze szanse, zeby wygrac...
Mam do wyboru, albo "mniejsze zlo" PO, albo zaglosowac na partie, ktora najbardziej mi odpowiada, ale wtedy moze byc powtorka... :???:

coffii 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2007-09-11, 13:17   

Może kobiety zrobią coś dobrego dla naszego kraju.

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-11, 13:39   

a ja mam takie pytanie - akurat w czasie wyborow bede w Polsce i nie bede tutaj glosowac, w Polsce nie jestem zameldowana, wiec chyba tam nie moge glosowac? Chcialabym pojsc na wybory, ale nie wiem czy w ogole mnie ´´dopuszcza´´ :wink: nie wiecie jak to zrobic?

Dominika
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-09-11, 19:58   

Kamila napisał/a:
Ja wiem, ze na pewno nie zaglosuje na PiS, Samoobrone i LPR. Pozostaje PO, LiD, PSL, Partia kobiet itd. Najwieksze szanse na wygrana maja PiS i PO, ale PO nie pasuje mi zbytnio. Wolalabym zaglosowac na kogos innego, ale jak kazdy bedzie glosowac na mniejsze partie to glosy sie rozdrobnia i PiS bedzie mial wieksze szanse, zeby wygrac...
Mam do wyboru, albo "mniejsze zlo" PO, albo zaglosowac na partie, ktora najbardziej mi odpowiada, ale wtedy moze byc powtorka... :???:

Mam dokladnie ten sam problem co Ty Kamila. Wiele czasu na decyzje nie zostalo. Mam nadzieje, ze cos/ktos mnie oswieci i bede wiedziala co zrobic. :???:

37procent 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-11, 20:50   

coffii napisał/a:
Może kobiety zrobią coś dobrego dla naszego kraju.

tak tak wiemy ..Kopernik tez byla kobieta

violetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2007-09-11, 21:04   

wybory wyborami ale to co juz kaczynscy zrobili w ciagu tyg nikt nie naprawi , zawsze pozostanie niesmak jezeli ktos wspomni o kaczynskich :roll:

Marcin
Administrator

Wysłany: 2007-09-11, 22:16   

ula napisał/a:
a wiek ktos jak wyglada procedura zglaszania sie w ambasadzie na wybory? w sumie jest malo czasu.
mam nadzieje, ze Polacy za granica pojda glosowac a nie beda tylko psioczyc po fakcie.

Wystarczy zadzwonic do ambasady (uwaga: teraz jest jeszcze za wczesnie) i sie zglosic.

Wkrotce bedzie wiecej informacji na ten temat.

Co do formalosci to nie trzeba wypelniac zadnych forumularzy itd, wystarcza dane + nr paszportu lub dowodu. To wszystko.

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-09-12, 19:56   

dzieki Marcin.
to cenna wiadomosc.

kurpis 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2007-09-12, 21:43   

jest mi obojetne czy kobiety czy jak do tej pory bywalo faceci byle by wladac madrze :roll:
czasem ogladam taki program w 1lub2 TVP gdzie tydzien podsumowuja kobiety polityki ze wszystkich obcji polity. czasem jazda jest taka ze facet wysiada przy nich :shock: :roll:
wiec tak do konca z ta partia kobiet to byl bym ostrozny :cool:

narazie gryza sie a nic o programie :???:
PiS pierdoly posuwa ze w dwa lata to a to zrobil ze PL jest w naj.. naj...!! od 1945 nawet moj kot jak to slucha to kladzie sie na grzbiecie i wierzga lapami ze smiechu i niedowierzania :!:
PO zas znowu chce na wlasne zyczenie przegrac wybory oni jak nasza reprezent.pilkarska w satystykach przedmeczowych jest ok ale po meczu wyglada to fatalnie :sad:
CZerwoni jak zawsze po laniu jakie dostali w ostatnich wyborach przeczekali zebrali sie i znowu beda powazna sila w parlamecie :roll:
PSL mysle ze moze zebrac troche glosow po SAMOOBR. ale i tu PiS i PO nagle zaczely sie strasznie martwic o polskiego chlopa ze niby oni mu dadza sie rozwinac :lol:

no i na kogo tu glosowac :?: :???:

p.s a moze my emigracja cos wykombinujemy :wink:

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2007-09-13, 08:07   

kurpis- ja mysle, ze nie ma co kombinowac i poszukiwac partii co spelni wszystkie marzenia. polityka to rzecz realna a nie idealna. jak glosy sie rozdrobnia to znowu wygra pis.a wtedy nas emigracje niemiecka chyba ukrzyzuja:)))

baranek 
Dyskutant

Wysłany: 2007-09-13, 10:47   

Ja moze bym nawet zaglosowal na PO (kierujac sie podobnym tokiem rozumowania jaki przedstawila Kamila). Ale kto mi zagwarantuje, ze oni nie wejda w koalicje z PiZ???

Ewa_30 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2007-09-13, 14:11   

Hm, chyba nikt nie moze niczego zagwarantowac. Bo jak PO nie wejdzie w koalicje z PiS, to z kim? Znowu Roman? CZerwoni? Moze PSL? - oni zaczynaja mocno lapac punkty.

kurpis 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2007-09-13, 16:20   

ula napisał/a:
kurpis- ja mysle, ze nie ma co kombinowac i poszukiwac partii co spelni wszystkie marzenia. polityka to rzecz realna a nie idealna. jak glosy sie rozdrobnia to znowu wygra pis.a wtedy nas emigracje niemiecka chyba ukrzyzuja:)))

o... !!! o.....!!! i tego wlasnie naj ...naj ..!!! sie obawiam :roll:

Odpowiedz do tematu