| Autor |
Wiadomość |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-08, 12:42 NOWE WYBORY (2007)
|

|
|
NO TO MOI KOCHANI W POLSCE SEJM TO JUZ HISTORIA TERAZ NAS CZEKAJA WYBORY
Mam nadzieje ze nasza wspaniala Polonia wybierze sie na wybory i wybierze tych co nalezy!
A ktorzy to co WY myslicie
Zapraszam na dyskusje! |
|
|
|
 |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-09-08, 14:10
|

|
|
a wiek ktos jak wyglada procedura zglaszania sie w ambasadzie na wybory? w sumie jest malo czasu.
mam nadzieje, ze Polacy za granica pojda glosowac a nie beda tylko psioczyc po fakcie. |
|
|
|
 |
Dominika
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-09-08, 15:57
|

|
|
Ja poprzednim razem nie bylam, (az wstyd sie przyznac ale nie chcialo mi sie tak daleko jechac) tym razem nie odpuszcze. Problem w tym, ze moim zdanie nie ma za bardzo na kogo glosowac.
Na razie na stronie Ambasady nic nie pisze, ale z tego co pamietam trzeba tam wypelnic jakis formularz, zeby moc glosowac. |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-08, 21:10
|

|
|
idziemy idziemy |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
Ewa_30
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2007-09-09, 23:16
|

|
|
| Pewnie, ze isc trzeba. Tylko na razie wiem na kogo NIE bede glosowac, a nie kogo wybrac. |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-09-10, 22:08
|

|
|
aby nie sluchac potem glupich zartow na temat polskiego MSZ, aby nie przelanczac nerwowo programow w swoim tv, aby rydzyk ze swoimi gwardzistami calkiem nie zawladneli PL , aby nie wysluchiwac ze jest pieknie i cudownie gdy jest tak jak zawsze , aby zbudowano te 2tys.km autostrad , aby w 2012 odbyly sie E.M , i mam jeszcze wiele za aby brac czynny udzial w wyborach !!
czy inni beda lepsi ? tego nie wiem !! ale tego ptactwa mam juz dosc !! |
_________________ na zakretach drogi zyciowej powinny widniec napisy ostrzegawcze : Nie przekraczac predkosci 24 godz. na dobe !! |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-11, 10:01
|

|
|
| kurpis napisał/a: | | czy inni beda lepsi ? tego nie wiem !! ale tego ptactwa mam juz dosc !! |
Na razie problem w tym, ze PiS ma najwiecej zwolennikow...
Prawdopodobnie wybierzemy (jako narod) znowu PiS,
to bedzie koniec konca. |
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-11, 12:27
|

|
|
Ja wiem, ze na pewno nie zaglosuje na PiS, Samoobrone i LPR. Pozostaje PO, LiD, PSL, Partia kobiet itd. Najwieksze szanse na wygrana maja PiS i PO, ale PO nie pasuje mi zbytnio. Wolalabym zaglosowac na kogos innego, ale jak kazdy bedzie glosowac na mniejsze partie to glosy sie rozdrobnia i PiS bedzie mial wieksze szanse, zeby wygrac...
Mam do wyboru, albo "mniejsze zlo" PO, albo zaglosowac na partie, ktora najbardziej mi odpowiada, ale wtedy moze byc powtorka... |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
coffii
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2007-09-11, 13:17
|

|
|
| Może kobiety zrobią coś dobrego dla naszego kraju. |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-11, 13:39
|

|
|
a ja mam takie pytanie - akurat w czasie wyborow bede w Polsce i nie bede tutaj glosowac, w Polsce nie jestem zameldowana, wiec chyba tam nie moge glosowac? Chcialabym pojsc na wybory, ale nie wiem czy w ogole mnie ´´dopuszcza´´ nie wiecie jak to zrobic? |
|
|
|
 |
Dominika
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-09-11, 19:58
|

|
|
| Kamila napisał/a: | Ja wiem, ze na pewno nie zaglosuje na PiS, Samoobrone i LPR. Pozostaje PO, LiD, PSL, Partia kobiet itd. Najwieksze szanse na wygrana maja PiS i PO, ale PO nie pasuje mi zbytnio. Wolalabym zaglosowac na kogos innego, ale jak kazdy bedzie glosowac na mniejsze partie to glosy sie rozdrobnia i PiS bedzie mial wieksze szanse, zeby wygrac...
Mam do wyboru, albo "mniejsze zlo" PO, albo zaglosowac na partie, ktora najbardziej mi odpowiada, ale wtedy moze byc powtorka... |
Mam dokladnie ten sam problem co Ty Kamila. Wiele czasu na decyzje nie zostalo. Mam nadzieje, ze cos/ktos mnie oswieci i bede wiedziala co zrobic. |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-11, 20:50
|

|
|
| coffii napisał/a: | | Może kobiety zrobią coś dobrego dla naszego kraju. |
tak tak wiemy ..Kopernik tez byla kobieta |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
violetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-11, 21:04
|

|
|
wybory wyborami ale to co juz kaczynscy zrobili w ciagu tyg nikt nie naprawi , zawsze pozostanie niesmak jezeli ktos wspomni o kaczynskich |
_________________ ZeBy Mi SiE ChCiAlO TaK jAk Mi SiE nIe ChCe
 |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2007-09-11, 22:16
|

|
|
| ula napisał/a: | a wiek ktos jak wyglada procedura zglaszania sie w ambasadzie na wybory? w sumie jest malo czasu.
mam nadzieje, ze Polacy za granica pojda glosowac a nie beda tylko psioczyc po fakcie. |
Wystarczy zadzwonic do ambasady (uwaga: teraz jest jeszcze za wczesnie) i sie zglosic.
Wkrotce bedzie wiecej informacji na ten temat.
Co do formalosci to nie trzeba wypelniac zadnych forumularzy itd, wystarcza dane + nr paszportu lub dowodu. To wszystko. |
|
|
|
 |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-09-12, 19:56
|

|
|
dzieki Marcin.
to cenna wiadomosc. |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-09-12, 21:43
|

|
|
jest mi obojetne czy kobiety czy jak do tej pory bywalo faceci byle by wladac madrze
czasem ogladam taki program w 1lub2 TVP gdzie tydzien podsumowuja kobiety polityki ze wszystkich obcji polity. czasem jazda jest taka ze facet wysiada przy nich
wiec tak do konca z ta partia kobiet to byl bym ostrozny
narazie gryza sie a nic o programie
PiS pierdoly posuwa ze w dwa lata to a to zrobil ze PL jest w naj.. naj...!! od 1945 nawet moj kot jak to slucha to kladzie sie na grzbiecie i wierzga lapami ze smiechu i niedowierzania
PO zas znowu chce na wlasne zyczenie przegrac wybory oni jak nasza reprezent.pilkarska w satystykach przedmeczowych jest ok ale po meczu wyglada to fatalnie
CZerwoni jak zawsze po laniu jakie dostali w ostatnich wyborach przeczekali zebrali sie i znowu beda powazna sila w parlamecie
PSL mysle ze moze zebrac troche glosow po SAMOOBR. ale i tu PiS i PO nagle zaczely sie strasznie martwic o polskiego chlopa ze niby oni mu dadza sie rozwinac
no i na kogo tu glosowac
p.s a moze my emigracja cos wykombinujemy |
_________________ na zakretach drogi zyciowej powinny widniec napisy ostrzegawcze : Nie przekraczac predkosci 24 godz. na dobe !! |
|
|
|
 |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2007-09-13, 08:07
|

|
|
| kurpis- ja mysle, ze nie ma co kombinowac i poszukiwac partii co spelni wszystkie marzenia. polityka to rzecz realna a nie idealna. jak glosy sie rozdrobnia to znowu wygra pis.a wtedy nas emigracje niemiecka chyba ukrzyzuja:))) |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2007-09-13, 10:47
|

|
|
| Ja moze bym nawet zaglosowal na PO (kierujac sie podobnym tokiem rozumowania jaki przedstawila Kamila). Ale kto mi zagwarantuje, ze oni nie wejda w koalicje z PiZ??? |
_________________ baranek |
|
|
|
 |
Ewa_30
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2007-09-13, 14:11
|

|
|
| Hm, chyba nikt nie moze niczego zagwarantowac. Bo jak PO nie wejdzie w koalicje z PiS, to z kim? Znowu Roman? CZerwoni? Moze PSL? - oni zaczynaja mocno lapac punkty. |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-09-13, 16:20
|

|
|
| ula napisał/a: | | kurpis- ja mysle, ze nie ma co kombinowac i poszukiwac partii co spelni wszystkie marzenia. polityka to rzecz realna a nie idealna. jak glosy sie rozdrobnia to znowu wygra pis.a wtedy nas emigracje niemiecka chyba ukrzyzuja:))) |
o... !!! o.....!!! i tego wlasnie naj ...naj ..!!! sie obawiam |
|
|
|
 |
|
|