forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

nuuuuuuuuuda

Autor Wiadomość
ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2005-04-06, 22:30   nuuuuuuuuuda

co robicie jak sie nudzicie? ale tak potwornie nudzicie!

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 08:23   

Ciekawe kto w dzisiejszych czasach może sobie pozwolić na taki "luxus" jak potworna nuda? Chyba tylko głupek albo patologiczny leń.Ktoś kto się nudzi jest sam nudny .więc jeśli ma się odrobinę rozsądku nie powinno się przyznawać do "potwornej nudy"i pytać innych o sposoby na pozbycie się tej nudy.

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2005-04-07, 09:55   

no no no ty to umiesz przywalic jak sie patrzy. ja tam ani glupia nie jestem ani nic z tych rzeczy ale nudzic to sie nudze czasem. wyznam ci w tajemnicy, czasem sie nudze potwornie. mysli swoje juz znam a inni rzadko mnie zaskakuja. wyluzuj sie kobieto ciut!

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 10:20   

Ula! nie podejrzewałam że weźmiesz do siebie osobiście to co napisałam?! Przecież nie napisałaś w pierwszym poście że TY się nudzisz i TY szukasz sposobów na nudę! Pisałaś ogólnie ,stawiałaś pytanie do innych, ,ja nigdzie nie odczytałam że to o Ciebie chodzi! I odpisując na Twój post ,nie miałam Ciebie na myśli,tylko bliżej nieokreślonych "nudziarzy".Chyba ,niedokładnie odczytałaś albo jesteś przewrażliwiona . Proponuje jeszcze raz przeczytać to co napisałam ,skoro odbrałaś to jako przytyk do siebie ,to już nie moja wina ,zauważ że pisze o "ktosiach" a nie o konkretnych osobach,więc może to Ty wyluzuj.

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 10:34   

To może trzeba zmienić temat na: w jaki sposób wyluzować? :lol: Oj kobity, kobity :lol:

Ja od paru dni potwornie się nudzę, ale nie dlatego, że głupia jestem czy leniwa, ale dlatego, że jestem chora. Jakoś nie mogę sobie poradzić z chorobą i wkurzam się strasznie, bo już bym chciała iść do szkoły na którą tyle miesięcy czekałam, a nie mogę :(

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2005-04-07, 10:58   

no dobra, ze mna jak z dzieckiem, przebaczam od razu. kamila na nude w czasie choroby to ja tylko ogladam filmy, na nic innego nie moge sie wtedy zdobyc. na inna nude, gadam czesto na gadugadu.ale to nie zawsze wystarcza.

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 11:47   

A wiec ja sie nigdy nie nudze...

chcialabym chetnie miec od czasu do czasu taki "problem"...

ale niestety to nie w moim przypadku...

wciaz i wciaz jest tyle rzeczy do zrobienia zobaczenia zajrzenia przeczytania itp itd...

zycie jest tak wszechstronne kolorowe i tyle ma ciekawych odcieni szarosci... ;)

ze na nude nie mam czasu...

no i nie tylko ze czasu brak...

ja sie po prostu nigdy nie nudze...

kiedys jak bylam dzieckiem bylo to moze troszke inaczej...

no wiecie ograniczone mozliwosci ;)

...ale teraz.. :mrgreen:

najlepiej zeby dzien mial 48 godzin a noc dodatkowo 24 godzinki :mrgreen:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 11:48   

Kamila zdrowka zycze... :D

zdrowiej szybko bo wiosne przegapisz ;)

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 11:53   

Przypomniało mi się kiedy jeszcze się nudzę :)

Jak jadę do (albo z) Bydgoszczy pociągiem, a w discamnie wyczerpią się akumulatorki, a gazete którą wziełam ze sobą mam już w całości przeczytaną wtedy się nudzę.

Pamietam jak z 15 lat temu leżąc w szpitalu policzyłam wszystkie gwoździe i śrubki w ścianach, bo mi się okropnie nudziło. :lol:

Anetta dzięki :) Słońce gdzieś się schowało to pewnie dlatego na nic nie mam siły :lol: Wróci wiosna, wrócą siły :)

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 17:17   

1. jak jest lato, ubierze sie w jakies kurtki, czapki, rekawiczki itp. pojdz na jakas stroma ulice z sankami i zjezdzaj sobie.

2. przebierz sie za slepego(ciemne okulary biala laska) i przechodz przez ulice(ruchliwa)

3. wez wielkie pudlo zebys sie zmiescila, napisz na nim "Uwaga Wsciekly Pies" poloz gdzies na ulicy wejdz do niego i jak ktos przechodzi to ruszaj sie w srodku i warcz

4. Zaloz na szczudla rolki i probuj sie przejechac po miescie.

5. Zrob kukle czlowieka z ciuchow i rzucaj z blokow, mostow itp.

6. Wez jakas paczke, obojetnie co wloz do srodka i zaczepiaj przechodniow na ulicy i mow ze to jest ta paczka o ktorej rozmawialismy i daj im to i szybko odchodz stamtad

a takie standardy jak skok z 3 pietra na sosne, czy skok z dachu w akacje to pomijam...

to parę przykładów/zaznaczam że nie mojego autorstwa)

Do standartów należy pewnie:

czytanie

słuchanie muzyki/w kółko tej samej/

oglądanie filmów/też w koło tych samych/

robótki na drutach

tresowanie złotych rybek w akwarium

jak komuś już bardzo się nudzi,nauka języka obcego....np.niemieckiego

w ostateczności jak ktoś lubi może być sex. :mrgreen:

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-07, 17:29   

oj, a mnie sie zdarzalo nudzic, widac jakas glupia jestem lub leniwa. nudzilam sie czasami jak mialam zagrozona ciaze i za bardzo poruszac sie nie moglam a aukrat ksiazki i gazety wszystkie przeczytane, filmy obejrzane, znajomi obdzwonieni, tv nie ogladam, poza wiadomosciami, przed kompem tez 12 godzin siedziec nie moglam. szydelkowac nie szydelkuje, na drutach tez nie robie, bo to jest dla mnie wlasnie nudne. origami mnie nie pociaga, struganie w drewnie tez. jakas straszna nudziara wtedy musialam byc. a na nauke jezyka nie mialam sily, bo ciezko sie czegos nauczyc pomiedzy jednam a drugim wiszeniem nad kibelkiem :wink:

a teraz, no coz, ile bym dala zeby moc sie ponudzic choc godzine...

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2005-04-07, 22:33   

ja namietnie uskuteczniam rozmowy w sieci. na kazdy temat. nawet o pogodzie, deszczu, sloncu, lisciach na drzewie, o spacerach z psem i o innych cudach. czasem nawet to jest smiesznie i nie nudno. a wszystko z tego by pogadac po polsku.

PEPSI MAX 
Bardzo czesto tu bywa
PETER GABRIEL

Wysłany: 2005-04-07, 23:46   

@kamila

czesto jezdzisz pociagiem do Byd.? Do rodziny?

Jak pamietasz ja tez jestem z Byd. ale jak jade tam to samochodem. Dawno juz nie bylem, bo oprocz dziadkow mnie tam wogle nieciagnie. Oni jezdza z przewoznikiem ktory zabiera z pod domu i zawozi pod dom za chyba ok. 30€ wiec jest ok.

bye

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-08, 00:34   

alisa napisał/a:
...kto może sobie pozwolić na taki "luxus" jak potworna nuda? Chyba tylko głupek albo patologiczny leń.

Alisa... walisz jak cho...ra! :)

Jacek

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-08, 07:48   

Ten typ tak ma..........przyzwyczaiłam się do stosowania skrótów myślowych i nazywania rzeczy po imieniu :mrgreen:

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2005-04-12, 13:49   

w ramach glupoty i lenistwa wczoraj siedzialam na balkonie i patrzylam jak kwiatki kwitna, nawet nie bylo nudno, dopiero po jakiejs pol godzinie.....

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-12, 14:01   

eee... tam zaraz glupoty ....

takie medytacje balkonowe odprezaja przysadke mozgowo...

czesto wplywaja tworczo i kreatywnie...

naturalnie tylko w zaleznosci

od natezenia ,z jakim , w danym momencie ...ptaszki spiewaja.... :mrgreen:

obserwacja rosnacych kwiatkow to zapewne pasjonujace zajecie...

sama je czesto chetnie praktykuje... jak czas sie znajdzie... 8)

oj cos moja polska stylistyka coraz bardziej zawodzi :roll: 8)

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2005-04-19, 13:24   

NO CO TU TAK NUDNO??????????????? CO??????????????????

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-19, 13:40   

Slonce swieci i wszyscy na balkon poszli sie opalac :lol:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-04-20, 13:11   

ula przestan narzekac... tylko lepiej rozruszaj nas troszke 8)

Odpowiedz do tematu