forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Obrazalkiewicz.

Autor Wiadomość
Trool 
Poczatkujacy

Wysłany: 2006-08-11, 20:17   Obrazalkiewicz.

Prezydent naszej stolicy w Polsce tez pokazal sie z nieladnej strony .

Byl umowiony z burmistrzem Berlina i nieprzyjechal bo wystawa o wypedzeniu niemcow z terenow polski powojennej obraza jego "Uczucia" .

Pytanie brzmi dlaczego mamy byc obrazeni zata wystawe skoro mowi ona o prawdziwym wydazeniu bylo tak samo prawdziwe jak obozy koncetracyjne.

Niemcy jakos niemaja do Polakow pretensji o marsz zywych. A jesli nawet to trzymaja to dla siebie.czemu nasz rzad tego niepotrafi ? niewiem...

Dla zaiteresowanych: http://www.radio.com.pl/iar/news.aspx?iID=2458174

http://wiadomosci.wp.pl/k...wiadomosc.html?

Pozdrawiam Trool.

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-08-11, 20:43   Re: Obrazalkiewicz.

A ja zostawiam to bez komentarza.Czepiaja sie byle czego w tej glupiej polsce,a jesc nie maja za co..

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-08-12, 10:44   

Siegnij do korzeni tego tematu, przemysl

na rozne sposoby a potem poprobuj

cos powiedziec.

I nie "sr...j" na swoje gniazdo.

Trool 
Poczatkujacy

Wysłany: 2006-08-22, 19:20   no dobra nie wydalac fekali ale...

Niekturzy niemcy pytali sie mnie .:

1.Skad w Polsce tylu glupich ludz?

2.Czy naprawde w Polsce sa tylko Katolicy ? I czy niema niewiezacych?

...jak ja mam odpowiadac na te pytania skoro jestem ateista i jestem bardzeij za lewica liberalami i tolerancja na cokolwiek niz za "wiekrzoscia".

Pozdrawiam Trool.

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-08-22, 19:45   

Jacek napisał/a:

cos powiedziec.

A wlasnie ze s...am i to bardzo na to "gniazdo" bo mam podstawy zylam tam 27 lat zapieprzalam jak nie jeden z Polakow,czesto nie mialam nawet na bilet autobusowy hehe smieszne co? ale taka jest prawda i prawda jest ze coraz wiecej polakow opuszcza to gniazdo.Jak idzie sie do urzedu cos zalatwic czekaja hieny na koperte to samo u lekarzy etc. Powinienes raczej myslec o przyszlosci a nie o tym co byla przed twoimi narodzinami.Jak tak kochasz swoje gniazdo co TU robisz

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2006-08-22, 19:55   

Waleria0 napisał/a:
Jacek napisał/a:

cos powiedziec.

A wlasnie ze s...am i to bardzo na to "gniazdo" bo mam podstawy zylam tam 27 lat zapieprzalam jak nie jeden z Polakow,czesto nie mialam nawet na bilet autobusowy hehe smieszne co? ale taka jest prawda i prawda jest ze coraz wiecej polakow opuszcza to gniazdo.Jak idzie sie do urzedu cos zalatwic czekaja hieny na koperte to samo u lekarzy etc. Powinienes raczej myslec o przyszlosci a nie o tym co byla przed twoimi narodzinami.Jak tak kochasz swoje gniazdo co TU robisz

Rozmyly sie Tobie troszke dwa tematy.

[A jesli chodzi o powod mojego pobytu...

nie przebywam tutaj z przyczyn finansowych. Powod jest

o wiele bardziej osobisty, ale o tym to juz nie w tym temacie

ani forum.]

Waleria0 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-08-22, 20:00   

Szkoda gadac i tyle! :twisted:

marlen 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2006-08-23, 17:16   

ja w ogole nie wiem jak to sie stalo ze prezydentem stal sie Kaczynski , dla mnie to porazka! zamiast skupiac sie na przyszlosci kraju , on rozgrzebuje przeszlosc... Juz zepsul kontakty z Niemcami , powoli to w ogole bedzie mial przesrane u wiekszosci krajow z UE. Ale coz.. Jak to powiedzial Walesa, wolna prasa i organizacje pozarzadowe beda go teraz kontrolowac do czasu nowych wyborow wiec mniejmy nadzieje ze nie zdarzy wyrzadzic wiele szkod.

A nie wiem czy slyszeliscie ze Kaczynski pozwal do sadu BEZDOMNEGO, ktory go obrazil rzucajac na niego jakies slowa.... po prostu kpina !!!!!

Trool 
Poczatkujacy

Wysłany: 2006-08-27, 20:56   Wooooooooooooow!!!

Ale odzew!!!

Pozwal bezdomnego ale dzieki temu on tylko skozysta w czasie ziy bedzie miec cieplo ,i caly czas dach nad glowa oraz darmowa wyzere.

To jest chyba dobry uczynek ze stony prezydenta tylko ze teraz polskie wiezienia beda oblegiwane przez stada bezdomnych.No to bedzie teraz tylko fajniej He he

Nietrzeba ogladac kabaretow wystarczy wlaczyc dziennik .

Pozdrawiam Trool.

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2006-08-27, 21:24   

pomieszalo sie tu kilka spraw jak widac.

To, ze Kaczynski jest przeciw wystawie Steinbach to jego prawo i moze je wyrazac jak kazdy. Wiekszosc Polakow boi sie relatywizacji historii przez Niemcow. To w koncu oni zaczeli 2 wojne a wypedzenia sa jej skutkiem i to, ze w Polsce jest "marsz zywych" nie ma tutaj nic do rzeczy. Tobie juz pomylily sie skutki i przyczyny.

osobiscie nie uwazam by wszyscy byli w Polsce skorumpowani, jakos przezylam tam 3 dziesiastki i nikomu nic nie dawalam, skonczylam za darmo studia, pracowalam itp, wiec nie ma co tak pyszczyc na ten kraj. Inna kwestia jest to, czy ktos chce zyc za granica czy nie- nikomu nic do tego, to sa prywatne decyzje. Nie wszyscy wybywaja za kasa, tej z reszta w Berlinie nie ma.

GOa123 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2006-09-26, 13:05   

Waleria0 napisał/a:

....

narodzinami.Jak tak kochasz swoje gniazdo co TU robisz

może jest u siebie w domowinie? Takie sorbsko-łużyckie powiedzonko. :neutral:

Landsgorski Jan 
Poczatkujacy
landsgor

Wysłany: 2006-11-04, 22:07   

Waleria,masz 100% racji,mi też kasy brakuje i zapier...a ten karzeł robi wszystko abym nawet tu miał źle.Najbardziej mnie wkurzają ci "patrioci" którzy są tacy propolscy a wyjechali i dygają czsem za 3Euro/St i pany.....w VW1 , 2.Szkoda słów!!!!!!!

ula 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2006-11-05, 14:12   

Panie Janie, pan jakis taki sfrustrowany... Spokojnie. Kaczynski przeminie tylko na wybory trzeba chodzic. Samo pyskowanie nic nie da, glos sie liczy.

Dominika
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2006-11-05, 14:14   

Racja Ula, ja nie bylam na wyborach i zaluje, a takich jak ja bylo wiecej. :???:

Odpowiedz do tematu