| Autor |
Wiadomość |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2005-04-10, 23:12
|

|
|
| Iza napisał/a: | CO O TYM SĄDZICIE ?
Ps .dodajcie ze sobą jeszcze literki JAN PAWEŁ DRUGI.
Czujecie to ?
Data śmierci
Papieża: 02.04.2005 -> 2+4+2+5= 13
godzina śmierci Papieża 21:37 -> 2+1+3+7= 13
To jest 13 tydzień 2005 roku
Pontyfikat trwał 26 lat i 5 m-cy -> 2+6+5= 13
czyli 9301 dni -> 9+3+0+1= 13
13 maja -> zamach na Jego życie
Papież rocznikowo miał 85 lat -> 8+5=13
Karol Wojtyła został wybrany na Papieża mając 58 lat. Znów 13
Jan Paweł II był 265 PAPIEŻEM -suma...znowu 13
A teraz najważniejsze: Trzynasty to dzień objawień Maryjnych, której
Jan
Paweł II oddał całe swe życie.
13 to liczba Maryjna |
nie wiem co o tym mysleć...
lekko nagięte |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-12, 08:14
|

|
|
nie wierze w numerologie...
i swoja droga to przykre ze wiele ludzi zaczyna ze smierci papierza robic komercje i sensacje ... |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-12, 08:35
|

|
|
| Anetta ,co się dziwisz? To dopiero początek .Ludzka głupota,naiwność i fanatyzm jest bezgraniczna,podobnie jak pazerność i za wszelką cenę robienie tanich sensacji z byle czego jak i ze spraw poważnych.Jedni produkują takie"rewelacje" drudzy w nie wierzą i czują się powołani do propagowania tych "wiekopomnych prawd". |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-12, 12:09
|

|
|
Witam Wszystkich z powrotem!!!
Pobyt tam w tym momencie to bylo cos niesamowitego naprawde czulo sie Papieza wokol tak bardzo zalowalam ze go nigdy nie widzialam to bylo dla mnie takie smutne ta trumienka robila takie wrazenie poprostu stalam siedzialam klekalam i ryczalam nie moglam z tamtad odejsc!!bylo tam bardzo bardzo duzo Polakow nie bylo tego widac w kamerach tv mowie o flagach najpiekniejszy widok to po pogrzebie zebrani Polacy pod oknem Papieza spiewajacy dla niego i te poczucie ze zaraz sie otworzy i pokaze sie w nich Papiez!
I udalo sie bylam na Placu SW.Piotra wsumie nie bylo problemu tam sie dostac mimo krzyku w mediach ze Rzym jest sparalizowany naplywem tlumow to tylo telewizyjne bajery to byla nieprawda!
Ale nie bede teraz mowic o pierdolach!
Zrobilo na mnie wrazenie jakiego nigdy juz chyba nie doznam !
Postaram sie troche zdiec umiescic w albumie jak mi sie uda nigdy tego nie robilam!!! |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2005-04-12, 18:54
|

|
|
Witaj Marzena.
Dzieki za relacje, rzeczywiscie na placu bylo widac glownie polskie flagi. |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-04-12, 19:02
|

|
|
Zgadza się - spiewy pod oknem w którym przez 26 lat co niedziele pokazywal sie Ojciec Świety, są czymś tak niesamowitym ... nie sposób tego opisać jak sie tego nie słyszało.
Marzena czekamy na zdjecia (jak masz problemy techniczne z umieszczeniem ich - pytaj)
W mojej galerii pojawiły sie wlaśnie zdiecia z marcowej wizyty w Rzymie (30 szt wybralem... z 1000) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-13, 20:06
|

|
|
Wlasnie mam problem poniewaz moje zdiecia sa za duze i musze sie pobawic zeby je zmniejszyc albo idzie cos z tym zrobic bez zmniejszania!????-pytanko do Ciebie UKO?? |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-13, 20:13
|

|
|
| Marzena jakby co to pyknij mi je na skrzynke, ja je zmniejsze i odesle. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-13, 22:44
|

|
|
Juz wrzucilam pare zdiec !Mam nadzieje ze sie beda podobac zaden ze mnie fotograh hiiiii |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2005-04-14, 12:48
|

|
|
| Ekstra zdjecia, dzieki Marzena. |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-15, 11:54
|

|
|
Moje pierwsze zdieciuszka na Poloni ciesze sie ze sie podobaly!!!mam wreszcie ten HACZYK!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-04-20, 08:42 Joseph Ratzinger
|

|
|
Joseph Ratzinger
Co wy na to? |
_________________ uko |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-20, 08:43
|

|
|
| mnie osobiście jest to serdecznie obojętne. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-04-20, 09:04
|

|
|
Uslyszalem jeden plus wczoraj na spotkaniu koszykarzy - przynajmniej wiecej swiąt w Niemczech bedzie (wiecej dni wolnych od pracy).
Moze to i racja...
Jedno jest pewne: Cale życie żylem w kraju z którego pochodzil Papież, teraz mieszkam dalej w kraju z ktorego pochodzi Papież |
_________________ uko |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-20, 09:40
|

|
|
| uko napisał/a: | Jedno jest pewne: Cale życie żylem w kraju z którego pochodzil Papież, teraz mieszkam dalej w kraju z ktorego pochodzi Papież |
Uko, nie zrob z tego zyciowego motta, bo za pare lat bedziesz musial przeprowadzic sie do Ameryki Pld.
baranek |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-04-20, 10:48
|

|
|
| baranek napisał/a: | | uko napisał/a: | Jedno jest pewne: Cale życie żylem w kraju z którego pochodzil Papież, teraz mieszkam dalej w kraju z ktorego pochodzi Papież |
Uko, nie zrob z tego zyciowego motta, bo za pare lat bedziesz musial przeprowadzic sie do Ameryki Pld.
baranek |
trudno... słowo się rzekło:) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-20, 12:50 Re: Joseph Ratzinger
|

|
|
| uko napisał/a: | Joseph Ratzinger
Co wy na to? |
jest mi to serdecznie mowiac obojetne ,,,
ale interesowalo by mnie cos o jego zyciu od momentu narodzin...
co gdzie jak...
i co porabial podczas II wojny swiatowej ? |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-20, 13:00
|

|
|
Anetta ,obojętnie jaką stronę internetową otworzysz ,znajdziesz życiorys nowego papy,na ile on się pokrywa z rzeczywistością to już inna działka.
z chwilą wybuchu II wojny Papa-Ratzi miał 12 lat. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-20, 13:09
|

|
|
a tu są komentarze światowej prasy na temat powyższy
po niemiecku ale nie chce mi się tego tłumaczyć(komu się to niepodoba ,niech to samo wygrzebie na polskich portalach)
„The Daily Telegraph“, Großbritannien: „Der Rottweiler Gottes ist der neue Papst.“
„Sun“, Großbritannien: Vom Hitler-Jungen zum Papa Ratzi.“
BILD: „Wir sind Papst“
„Libération“, Frankreich:„Die rasche Wahl der Kardinäle im Konklave scheint ein Zeichen dafür zu sein, daß der Kandidat der konservativen Kräfte sich ohne große Mühe durchgesetzt hat. Dies kann man als ein Festhalten an dem Erbe seines Vorgängers interpretieren.“
„Rzeczpospolita“, Polen: „Benedikt XVI. muß nicht alle brennenden Probleme lösen, vor denen der Katholizismus heute steht. Er muß jedoch vor allem ein Mensch mit lebendigem Glauben und ein Zeuge der Gegenwart Gottes auf der Welt sein.“
„Le Figaro“, Frankreich:„Der neue Papst will zweifellos die Macht und Anziehungskraft des Katholizismus erhalten und gleichzeitig dem Gift der Moderne ausweichen wollen. Man kann den Vorwurf des Konservatismus nicht verstehen, den viele Beobachter jetzt bereits erheben, zumal gegen Johannes Paul II. die gleichen Vorwürfe laut geworden waren. Das, was in Westeuropa kritisiert wird, wird anderswo in der Welt gut geheißen. Der katholische Glauben ist eine Weltreligion, also sollte man voreilige Spekulationen über dieses neue Pontifikat unterlassen.“
„Trouw“, Niederlande: „Der neue Papst, der kaum jünger ist als sein Vorgänger, ist mit diesem in 25 Jahren verschmolzen zu einem echten Haudegen des einen, großen katholischen Ganzen. Viele werden froh sein, daß in dieser Zeit der Düsternis und des Zweifels die Schlüssel von Petrus wieder in felsenfesten Händen liegen.“
„Information“, Dänemark: „Seit dem Tod von Papst Johannes Paul II. galt der deutsche Kardinal Jospeh Ratzinger als natürlicher Nachfolger. Trotzdem kommt die Nachricht von seiner Wahl zum Papst mit Namen Benedikt XVI. wie eine Bombe. Ratzinger ist genauso konservativ und doktrinär, wie es Karol Wojtyla war.“
„Corriere della Sera“, Italien: „Die Kirche vertraut sich einem Mann von 78 Jahren mit einem kindlichen Gesicht an, einem Schüchternen mit großer Energie und einer Kultur, die Augustinus in nichts nachsteht. Er wird ein geliebter und gefürchteter Papst sein, ein Intellektueller mit Zügen eines Hirten.“ |
|
|
|
 |
|
|