|
| Autor |
Wiadomość |
uko
Super Dyskutant /..-/-.-/---/

|
Wysłany: 2005-05-10, 10:23
|

|
|
| alisa napisał/a: | | uko ,nie pozwalaj sobie za wiele ok?jak do tej pory nie próbowałam szczuć nikogo na Ciebie więc oszczędź sobie i Ty swoich "złotych myśli".mściwość ,mania wyższości i bezmyślność nie są zbyt chwalebne. |
Alisa kto jak kto... ale myslalem ze znasz się na żartach:)
To moze powiem tak: przeczytaj jeszcze raz moje slowa, tylko powoli i z usmiechem na twarzy:)
pozdr serdecznie
ps. chyba ostatnia osoba na tym forum z manią wyzszosci i mściwości to ja... |
_________________ uko |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-10, 10:38
|

|
|
a ja jestem ostatnią osobą ,która by była przewrażliwiona na swoim punkcie.Ja poczucie humoru mam w odpowiedniej ilości i w odpowiednim miejscu .....ale nie wiem jak to jest u innych.Nie bardzo rozumiem ,dlaczego "ostrzegasz" kogoś przede mną ,nawet w Twoim mniemaniu w żartobliwej formie? Pozatym ,dyskusja nie dotyczy tu mojej czy Twojej osoby więc takie komentarze uważam za zbędne,bo one nic do dyskusji nie wnoszą.Nie dopatrzyłam się w swojej wypowiedzi niczego co mogłoby kogoś urazić czy wystraszyć?! więc jeśli już zabieramy głos ,to merytorycznie proszę ,na konkretny temat. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-10, 10:42
|

|
|
Uko chyba Twój problem polega na tym, że nadużywasz ikonek. Wtedy wychodzi przerost 'mordek' nad treścią. Chociaż z drugiej strony to nawet wygodne, bo zawsze można odwrócić kota ogonem...
P.S. Żartowałam teraz czy pisałam poważnie?! |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-05-10, 11:03
|

|
|
| alisa napisał/a: | ...Nie dopatrzyłam się w swojej wypowiedzi niczego co mogłoby kogoś urazić czy wystraszyć?! więc jeśli już zabieramy głos ,to merytorycznie proszę ,na konkretny temat. |
Hmm... ja odebralem to trochę inaczej.
Pojawila się nowa osdoba na forum, zabrala głos w wątku, w ktorym wg jej mniemania ma cos do powiedzenia (dla mnie super), a od razu otrzymuje odpowiedz w stylu: "nie zrozumialas sensu naszych wypowiedzi.."
Jak dla mnie - lekko przesadzone info. Cieszmy się z kazdego glosu na temat, a nie ustawiajmy wszystkich tych którzy lekko zboczyli z tematu i mają cos do powiedzenia ze swojej strony.
To raz. A dwa - nowych ludzi należy zachęcac do tego zeby napisali zaraz drugi, trzeci i kolejny post... Po odpowiedzi alisy - nie wiem czy na miejscu "mamy" mialbym ochotę zabrać glos w następnym wątku - przecież zaraz się okaże ze znowu mowi nei na temat?:)
| Kamila napisał/a: | Uko chyba Twój problem polega na tym, że nadużywasz ikonek. Wtedy wychodzi przerost 'mordek' nad treścią. Chociaż z drugiej strony to nawet wygodne, bo zawsze można odwrócić kota ogonem...
P.S. Żartowałam teraz czy pisałam poważnie?! |
Czekalem, na zdanie Kamilii i... powiem szczerze... wiedzialem ze bedzie czterema konczynami za alisą ... Moze jakąs umowę obie mają?:)
ps: pisząc odpowiedz (nie wątpię w to ze za minutę pojawi się riposta)- uwazajcie: nie zejdzmy ponizej pewnego poziomu:) Jak mamy sobie wrzucać to zawsze jest priv;)
psostatni: nie zmienię osobowości ikonkowej dlatego, ze komuś się to nie podoba:) "Jestem jaki jestem" powiedzial kiedyś pewien czerwonowłosy mężczyzna... |
_________________ uko |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-10, 11:16
|

|
|
Uko nie do twarzy Ci z tym "świętym oburzeniem" i dbałością o dobro forum (hehehhehehehe).Zauważ że ja nikogo nie ustawiam do pionu ,tylko wyrażam swoje osobiste zdanie na konkretny temat.Czego Ty nigdy nie robisz ,nigdy nie nawiązujesz do żadnej dyskusji ,wtrącasz jedynie swoje trzy grosze ,nie na temat ,bez ładu i składu.Albo pouczasz niczym belfer że ktoś wali byki ,albo "witasz serdecznie" albo dyskredytujesz innych w "żartobliwy" sposób.Jeszcze nie widziałam ani jednego postu ,który byś napisał w związku z tematem .Widze że też nie czytasz nigdy tego co piszą inni ,albo robisz to niedokładnie , nie zarzucam nikomu (po za Tobą) że nie piszą na temat /chyba że od niego odchodzą/,jeśli już to nie zgadzam się z czyimś zdaniem na konkretny temat ,ale raczej unikam przysłowiowego lania wody ,tylko po to by "zaistnieć" a teraz uważam dyskusje na ten "temat " nie "na temat" za zakończoną.
ps.jak chcesz możesz wyłapać wszystkie moje błędy ortograficzno-gramatyczno-stylistyczne ,nie bądę miała Ci za złe ,zawsze chętnie uczę się od innych ,jeśli mają racje. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-10, 11:17
|

|
|
| uko napisał/a: | | Czekalem, na zdanie Kamilii i... powiem szczerze... wiedzialem ze bedzie czterema konczynami za alisą ... Moze jakąs umowę obie mają?:) |
Taki mały pakcik.... myślę, że mogę Cię wtajemniczyć.... tylko ciiiiiiiiiiiii..... Otóż przyrzekłyśmy sobie (bractwo krwi przypięczetowało nasz pakt ) że będziemy pisać szczerze i to co chcemy, czasami na wesoło chociaż niekoniecznie.... bez lizusostwa i wazelinairstwa A to że w wielu sprawach mamy podobne poglądy chyba nie jest grzechem |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-05-10, 11:35
|

|
|
| alisa napisał/a: | | ...Jeszcze nie widziałam ani jednego postu ,który byś napisał w związku z tematem ... |
trochę przykro się robi, czytając takie slowa... ale cóż...
Wazne, ze tym którym pomogłem zrobiło się lepiej:)
| alisa napisał/a: | | Widze że też nie czytasz nigdy tego co piszą inni ,albo robisz to niedokładnie , nie zarzucam nikomu (po za Tobą) że nie piszą na temat /chyba że od niego odchodzą/,jeśli już to nie zgadzam się z czyimś zdaniem na konkretny temat ,ale raczej unikam przysłowiowego lania wody ,tylko po to by "zaistnieć" ...... |
no tu mnei rozsmieszyłaś)
linkam w odpowiedzi tylko jeden wątek w którym (razem z Kamilą - nie mozna o niej nie wspomniec;))
zamieszałyscie tak sens wątku stracił na wartości: http://www.poloniaberlin....opic.php?t=1595
wątków podobnych jest dużo więcej.
Mam propozycję dla Marcina: osobny wątek dla Alisy i Kamili - wtedy forum zrobi się bardziej przejrzyste:)
| alisa napisał/a: | | ...a teraz uważam dyskusje na ten "temat " nie "na temat" za zakończoną.... |
Twoja wola, trochę nei fair - nie dajesz szansy na ripostę.
| alisa napisał/a: | | ps.jak chcesz możesz wyłapać wszystkie moje błędy ortograficzno-gramatyczno-stylistyczne ,nie bądę miała Ci za złe ,zawsze chętnie uczę się od innych ,jeśli mają racje. |
kolejna szpila:) czekam na następne;) |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-10, 11:45
|

|
|
| uko napisał/a: | no tu mnei rozsmieszyłaś)
linkam w odpowiedzi tylko jeden wątek w którym (razem z Kamilą - nie mozna o niej nie wspomniec;))
zamieszałyscie tak sens wątku stracił na wartości: http://www.poloniaberlin....opic.php?t=1595
wątków podobnych jest dużo więcej.
Mam propozycję dla Marcina: osobny wątek dla Alisy i Kamili - wtedy forum zrobi się bardziej przejrzyste:)
|
To może przy okazji dla Ciebie też osobny np. 'KLIKNIJ NA POMÓGŁ' Nie chce mi się przeglądać Twoich postów, ale jakoś nie kojarze, żebyś posty tylko i wyłącznie na temat pisał
Hmmmmm tak sobie głośno myśle, czy te ataki na nas mają coś wspólnego z tym, że chcesz być modertorem i nie możesz przeżyć tego, że my jesteśmy a Ty nie?! Jeżeli tak to podpowiem, że nie tędy droga
P.S. Pewnie za chwilę coś odpiszesz, bo zauważyłam, że jesteś z tych co zawsze mają ostatnie zdanie i do tego jeszcze monopol na racje |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-10, 11:49
|

|
|
| Uko ,dajże już spokój bo nieciekawie się robi.pyskówki bezsensowne nie są moją domeną więc chciałam zakończyć ten wątek.Nie mam zamiaru tutaj wystawiać na pokaz swoich"zaslug" i "osiągnieć" na forum.........forum.Smieszne i dziecinne by to było.Widzę że dla Ciebie osobiście udział na forum to sprawa jakiejś nobilitacji ,szczebla w karierze(jakiej?!) i temu podobne bzdety.ja traktuje to jako dobrą zabawę i rozrywkę ,oraz możliwość kontaktu z językiem polskim.Czy będę w profilu miała napisane "początkujący" czy "moderator" to jest mi to "schnurzegal",jak chcesz i lepiej się z tym poczujesz to mogę Ci w czynie społecznym i w imię miłości bliźniego oddać swoje wszystkie "haczyki" i na Twoją korzyść zrzec się tej przez Ciebie tak upragniono-wytęsknionej funkcji MODERATORA .a teraz już naprawdę kończę te dziecinne przepychanki. |
|
|
|
 |
uko

|
Wysłany: 2005-05-10, 12:06
|

|
|
Moderatora? na Tym forum ? W życiu:)
Rozmawiam z wami, to chyba jedyny tutaj sposób wypowiedzi. Dziwię się ze widzicie gdzieś jakąś formę obrazy majestatu... (jak już, to sam zostałem ustawiony do pionu jak przedszkolak jakiś) No ale cóż:)
I jeszcze jedno. Trafilem tu jakiś czas temu i jeśli pozwolicie zostanę na dłuzej. Czy tego obie chcecie czy nie:)
Zyczę miłego dnia. |
_________________ uko |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-10, 14:32
|

|
|
Tego nie kumam:
| uko napisał/a: | | ...i jeśli pozwolicie zostanę na dłuzej. Czy tego obie chcecie czy nie:) |
Milego dnia |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 10:48
|

|
|
Ludziska skonczcie z ta dziecinada klucicie sie jak dzieci --i nawet nikt nie zauwazyl ze gadacie od pewnego czasu nie na temat!!!!
Co do odpowiedzi Mamy to zgadzam sie tez niestety raczej nie zrozumiala o co nam chodzi! To wszystko jest napewno ok ale nie na ten temat!
Wytykamy tu bledy poprostu glupich ludzi i z naszych postow wynika ze nikogo z nich nie ma jak usprawiedliwic! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 10:57
|

|
|
No przecież już skończyliśmy O so chosi?
A to, że nie na temat było gadanie to każdy zauważył i nawet o tym wspomniał.... chyba nie doczytałaś dobrze |
|
|
|
 |
mama
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-05-11, 20:32
|

|
|
| Kamila napisał/a: | Wygrzebałam temat, bo się wkurzyłam normalnie (info dla Agi: już mi przeszło nie muszę . Jeden przed drugim się popisuje zgrywają wielkich bogaczy z Niemiec. Wydzierają się przez cały sklep po Niemiecku oczywiście z wyraźnym polskim akcentem, żeby tylko wszyscy słyszeli że oni z Niemiec są... ręce opadają. I oczywiście na każdym kroku podkreślają jakie tutaj wszystko jest 'billig' i jakie 'lecker'. Ale gdy już mają coś kupić to szybko przeliczają na OJRO i odkładają z powrotem na półkę
Współczuje mieszkańcom przygranicznych miast którzy muszą na co dzień taki cyrk oglądać. |
Mieszkancy tych miasteczek napewno sie juz do tego przyzwyczaili.Jak sie ma cos na codzien przestaje sie na to "cos" zwracac uwage.
Mozliwe,ze Ci ludzie maja jakies kompleksy,nie jest to wykluczone,kazdy ma jakies wlasne kompleksy.
Nie mozna tez o tym zapominac,ze dzieki tym zakupom,paru tamtejszych Polakow znalazlo nowa prace,sklepy lepiej przeda,zaklady fryzjerskie maja dobry obrot.....Mysle,ze mieszkancy tych miasteczek czy miast robia ta tym niezle intersiki....Napewno by ich bardziej zaczelo denerwowac,jakby coraz mniej ludzi z Niemiec zaczelo do nich przyjezdzac.Nie ma moim zdaniem im czego wspolczuc.
Maja,ze tak powiem ubaw z nich co najwyzej,i forsy wiecej w kieszeni.I Prace.
Dobrze,ze im samkuje ta lecker kielbasa,gorzej jakby mowili,ze to takie paskudne i mimo tego to kupowali.
Ze przeliczaja to calkiem naturalne,moje kolezanki z Polski odwiedzajac mnie takze to robia.
Widzac cos za 6 € tez mowia,o jakie to taaanie,a potem przeliczaja i odkladaja na polke bo jednak mozna to w Polsce taniej dostac.
To,ze Polacy w Polsce mowia po niemicku tez mi sie wydaje troche smieszne,ale ze mnie denerwuje?? nie szczegolnie....raczej sie usmiecham do siebie.A jesli chodzi o reszte,o to co mowia....w tym przypadku,to nie odbiegaja w niczym od pozostalych Polakow i innych narodowosci na zakupach w innych krajach. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 20:34
|

|
|
no to gut! |
|
|
|
 |
mama
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-05-11, 20:50 Re: Polacy-nie Polacy?
|

|
|
| alisa napisał/a: | | Pewnie temat deczko oklepany ale dla mnie dość bulwersujący.Są to moje spostrzeżenia po dzisiejszym pobycie w konsulacie w Hamburgu.Fakt ,że rozmawiając z urzędnikiem w okienku trzeba ryczeć na cały regulator żeby coś usłyszał,tak że wszyscy tam obecni chcąc, nie chcąc są poinformowani....... |
to ominelam w swojej odp. Bo jak napisalam,sa tacy i tacy ludzie.....dalam to bez komentarza,tez nie chcialo mi sie na wszystkie posty odpowiadac.Ci Polacy tu przez Ciebie opisani.....na nich brak mi slow.
P.S.
uzywam emotek,bo po tu one sa.Takze po to aby ludzie,ktorzy czytaja moj post wiedzieli w jakim nastroju sie znajduje cos piszac,poniewaz mnie nie widza.Wiec jak sama sie usmiecham do siebie cos piszac,wstawiam emotke z usmiechem.Zreszta po to jest forum,aby kazdy wyrazil swoje zdanie(w stylu jakim chce),nie znaczy to,ze mamy sie tu przekonywac do swoich pogladow.Chodzi oto raczej aby spojrzec na cos,z roznych punktow widzenia i czasem przemyslec swoje poglady.Spojrzec na cos bardziej obiektywnie niz tylko subiektywnie:po to jest forum! Na slepo w zaparte isc,nie ma sensu.Jesli uwazasz,ze caly moj post byl nie na temat,to prosze przeczytaj go jeszcze raz,i pomysl dwa razy nim wydasz nastepna opinie. |
|
|
|
 |
mama
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-05-11, 20:57 Re: "Polacy-nie Polacy"
|

|
|
| Kamila napisał/a: | | mama napisał/a: | To, ze jezyka niemieckiego uzywasz nie znaczy, ze zerwales z Niemca skore i na siebie
ubrales..... | No właśnie nie którym tak się wydaje i właśnie o nich tutaj mowa
P.S. 36 ikonek w jednym poście.... pobiłaś uko |
Niechaj sie im wydaje.To nie znaczy,ze nimi sa.Niech zyja w swojej iluzji.Co Ci to przeszkadza tak naprawde?Wazne,ze Tobie sie tak nie wydaje.....Jestes Polka,niesiesz swoj przkaz o sobie,swiadczysz za siebie innym i sobie.
Czemu sie wstydzisz za innych,wstydz sie za siebie.Ciekawa jestem,czy nim zaczelas mieszac w Berlinie tez tak udzielalas sie publicznie,walczylas o polskosc? |
|
|
|
 |
mama
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-05-11, 21:07 Re: "Polacy-nie Polacy"
|

|
|
| Kamila napisał/a: | | mama napisał/a: | | Apropo wymowy jeszcze..... pewnie znacie polski tasiemiec "M jak milosc" ?! |
Nie znam, nie oglądam TV, ale o Steffenie słyszałam i szczerze mówiąc gdybym nie wiedziała, że on jest Niemcem to bym myślała, że jest Polakiem z wadą wymowy Bardzo ładnie mówi po polsku, ale on przecież jest Niemcem, a nie zakompleksionym Polakiem i nie musi szeptać po niemiecku
P.S. 36 ikonek w jednym poście.... pobiłaś uko |
o ikonkach napisalam Alisie,wiec prosze tam zajrzec
A jesli chodzi o Pana X to zgadzam sie z Toba calkowicie,ze o nim slyszalas.
Ja o nim nie tylko slyszalam ale tez go sluchalam( i nie w filmie,gdzie powtarzaja scenke 100 razy tylko w reportazu),i nie mozna pomylsec o nim ,ze jest Polakiem z wada mowy,a jesli juz na to tak patrzec to moze ci ludzie mowiacy "ych" tez maja wade zgryzu ?
Jesli chodzi o szepchacych,czemu nie pomyslisz ,ze moze brak im odwagi mowic na glosno?
Niekoniecznie musi sie wstydzic,ze jest Polakiem...moze brak mu smialosci poprostu i szepcze? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-11, 21:12
|

|
|
| droga ................hm...............Mamo.............zwolnij tempo trochę .........bo nie nadążamy z czytaniem...................i stosuj funkcje "edytuj" gdy chcesz coś dopisać ........bitte! |
|
|
|
 |
mama
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-05-11, 21:30 Re: "Polacy-nie Polacy"
|

|
|
| Kamila napisał/a: | | Jeżeli Twój mąż jest Niemcem to Ok, ale dziwne jest dla mnie jak dwie osoby tej samej narodowści mówią do siebie w obcym języku... Po co? Żeby potrenować? Jeżeli oboje znają dobrze drugi język to chyba nie muszą już, a jeżeli dopiero się uczą to to i tak mało da, bo jeden drugiego nie poprawi. |
Moze malo da,ale cos DA,lepsze to niz nic......mowie tu o sobie i innych......owszem poprawi.
Ajesli ktos zna dwa jezyki a nawt trzy,na tyle,ze nie musi uzwyac sily do tego aby sie wypowiedziec,z akcentem czy z bledami,ale mowi swobodnie to co w tym dziwnego?
Chetnie sie naucze z mezem japonskiego i bedziemy sobie po japonsku mowic.Za duzo Japonczykow tu nie znam,wiec aby nie zapomniec tego co sie nauczylismy bedziemy mowic tak ze soba
Liczy sie PRZEKAZ A NIE FORMA !!!!
Dla Ciebie kazda "cholera",ktora mowi po polsku jest Polakiem,a nie ten ktory w sercu Polske nosi. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|