Polacy nie znają języka, ale chcą pracować za granicą...
| Autor |
Wiadomość |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-04-27, 13:53
|

|
|
Ja akurat znalem prawie tak dobrze jak polski: pare tygodni po przyjezdzie, zaczalem tu studiowac.
Nie ma sie co czarowac: bez znajomosci jezyka jest sie latwym lupem dla szemranych posrednikow i nieuczciwych pracodawcow
Lepiej wyjecha 3 miesiace pozniej z Polski po intensywnym kursie jezyka, niz 3 miesiace wczesniej bez znajomosci jezyka! |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-04-27, 20:32
|

|
|
Ja co prawda nie znałam tak dobrze jak teraz, ale następny dzień po przyjeździe też od razu zaczęłam studiować po niemiecku jak Pogodniak.
| Cytat: | | Lepiej wyjecha 3 miesiace pozniej z Polski po intensywnym kursie jezyka, niz 3 miesiace wczesniej bez znajomosci jezyka! | Święte słowa! |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
BerlinGirlNo1
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-28, 15:36
|

|
|
| slubfurt79 napisał/a: | Cytat z Forum onet.pl dot.praca w Niemczech
"W NIEMCZECH PLACA MINIMALNA WYNOSI 2500 EURO!!! I NIE MOZLIWE ZEBY KIEROWCY ZARABIALI PONIZEJ 2000 EURO!!! WIEM BO MOJ KUZYNEK MIESZKA NA LEGALU W HAMBURGU I CHWALIL SIE ZE JAKO DOSTAWCA W FIRMIE KURIERSKIEJ NIE SCHODZI MIESIECZNIE PONIZEJ 7000 EURO I ZE KAZDY DOBYR KIEROWCA MA MINIMUM 5 KOLA NA REKE A DO TEGO MA SOCJAL I NIE PLACI ZADNYCH OPLAT TAK WIEC NIE PISZCZE WIECEJ TAKICH BZDUR!!!" Zrodlo http://biznes.onet.pl/prz...1,analizy-detal |
Podobny artykul ukazal sie na WP, zachecal 'niebianska' tabelka zarobkow... |
|
|
|
 |
Morgenstern
Nowy

|
Wysłany: 2011-04-29, 02:00
|

|
|
| kurier i 2,5 kola ?? chyba jak 24h na dobe rozwozi towar i ma 3h wolnego ... |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-04-29, 12:52
|

|
|
| wiadomo ze w Berlinie placi sie mniej, w Hamburgu powinno byc lepiej, bo zaliczony jest do "zachodnich niemiec" |
_________________ Berlińska Polonia - To My !! |
|
|
|
 |
|
|