| Autor |
Wiadomość |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 19:39 Polacy to idioci?
|

|
|
"Polacy będą się z was nabijać,każąc wymówić trudne wyrazy ,do tego całymi dniami gapią się w telewizor,żłopiąc piwo,włóczą się po super marketach albo chodzą na spacery z psem"
taką wizytówkę własnym rodakom wystawia na internetowej stronie http://www.poland.gov.pl/?document=2465
Ministerstwo Spraw Zagranicznych ...
źródło:Angora |
|
|
|
 |
ula
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2005-09-07, 20:35
|

|
|
| dzieki za link,przeczytalam sobie o Polakach. Wcale nie uwazam tego tekstu za jakis obrazliwy. Polacy rzeczywiscie kochaja supermarkety- co widac w niedziele, kochaja ogladac telewizje- chyba jak wszycy w swiecie, i lubia piwo. I coz w tym zlego??? A tekst jest niesztampowy i calkiem fajny, odpowiada prawdzie o zyciu statystycznego Polaka. Inne informacje sa rzeczywiscie w encyklop. |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 20:39
|

|
|
tiaaa... no super po prostu....
i ten tekst o tym, ze wyjscie do teatru to wydarzenie i nie nalezy sie w Polsce do teatru ubierac w tshirt... matko, a gdzie na swiecie czlowiek z odrobina kultury idzie w wyciagnietej koszulce do teatru????? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 20:50
|

|
|
też nie uważam tego tekstu za jakiś karygodny ale jest tam kilka "perełek" że można ze śmiechu pęc np.o tych odchudzających się paniach domu ,albo że statystycznie na polską rodzinę przypada 1,5 dziecka .Ja bym trochę sytuacje odwróciła .............ten tekst nie świadczy że opisywani tam Polacy są idiotami ale ci dla których te informacje są podane. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-09-07, 21:19
|

|
|
Co za tekst No ale teraz juz wiem, jak sie mam zachowywac |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Justine_84
Nowy

|
Wysłany: 2005-09-29, 21:05 Co za bzdury....
|

|
|
Czesc!
wogóle sie z nadawca postu nie zgadzam.
to jest wywracanie kota ogonem.
przeczytalam sobie ten tekst z duza uwaga i moze nie zgadzam sie z kilkoma szczegolami ale tak wyglada polskie spoleczenstwo a to co napisal autor to jest jakas parodia tekstu i wcale nie śmieszna ....
pozdro |
_________________ CHCĘ TU ZOSTAĆ I ZAWSZE Z TOBĄ BYĆ
NAWET KIEDY BĘDZIE ŹLE.
CHCĘ TU ZOSTAĆ BO BEZ CIEBIE TO
NIE MAM SIŁY BY DALEJ ŻYĆ. |
|
|
|
 |
|
|