forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Polowanie na polki w berlinie

Autor Wiadomość
Kasiaaa 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-01-25, 20:00   Polowanie na polki w berlinie

Ostatnio znalazlam taki artykul :

"Berlińska dzielnica Neukölln stała się areną etnicznej wojny. Walczą między sobą… nastoletnie dziewczyny.
Właściwie "walka" to nieodpowiednie słowo. Tylko jedna strona wykazuje daleko posuniętą agresję. Jak podaje niemieckojęzyczny portal polskaweb.eu, tureckie uczennice szkoły w Neukölln (a jest to szkoła, w której 80 proc. uczniów to imigranci) zaczęły atakować dziewczyny o jasnych włosach. Na ulicach dzielnicy odbywa się regularne polowanie na blondynki. A tak się składa, że blondynkami tam są głównie Polki.

Turczynki napadają na Polki, biją je, kopią, przewracają na ziemię. Dorośli są w szoku i szukają odpowiedzi na pytanie, co się dzieje.

Niestety, rozwiązanie zagadki wydaje się być proste. Ataków dokonują nastolatki z tradycyjnych islamskich rodzin. Musza nosić chusty oraz obowiązuje je szereg zakazów. Nie mogą uczestniczyć chociażby w lekcjach pływania. Wyładowują więc swoja frustrację na dziewczynach ładnych i nieskrępowanych religijnymi regułami. Fakt, iż są nimi Polki to zapewne przypadek – po prostu naszych rodaków jest w Neukölln najwięcej (oprócz Turków). Ponadto na ulicach Berlina o Niemkę już raczej trudno.

Jeśli w Europie dochodzi do ataków na społeczności imigrantów z Afryki lub Azji, natychmiast powstaje szum medialny i zaczyna się dyskusja o rasizmie białych. A co mamy powiedzieć teraz, gdy to białe dziewczynki są ofiarami ataków ze względu na swój wygląd i obyczaje?"

Zródlo : pardon.pl

Co o tym myslicie ? Byliscie swiadkami takiegos czegos... wyrazajcie swoje opinie

lightblue 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-25, 20:29   

Powiem tylko:

Raus mit dem elenden Pack!!!!!! :evil:

Julian Tuwim

Pausenclown 

Wysłany: 2010-01-25, 20:34   

Kasiaaa napisał/a:
Jeśli w Europie dochodzi do ataków na społeczności imigrantów z Afryki lub Azji, natychmiast powstaje szum medialny i zaczyna się dyskusja o rasizmie białych. A co mamy powiedzieć teraz, gdy to białe dziewczynki są ofiarami ataków ze względu na swój wygląd i obyczaje?"

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nic tylko...............

lightblue napisał/a:
Raus mit dem elenden Pack!!!!!! :evil:

bunnything 
Dyskutant

Wysłany: 2010-01-25, 20:55   

Wina Niemcow jest w tym, ze pozwalaja we wlasnym kraju panoszyc sie dzikusom.

p.s

Ostatnio w U-bahnie widzialam reklame "Nauka jezyka tureckiego dla Niemcow" :shock: :shock: :shock:

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2010-01-25, 21:08   

bunnything napisał/a:
Ostatnio w U-bahnie widzialam reklame "Nauka jezyka tureckiego dla Niemcow" :shock: :shock: :shock:

ja ze wzgledu,ze się lubie uczyć jezyków, poszłabym na taki kurs... zeby ich móc zrozumiec ;)

Pausenclown 

Wysłany: 2010-01-25, 21:12   

SoNja napisał/a:
bunnything napisał/a:

ja ze wzgledu,ze się lubie uczyć jezyków, poszłabym na taki kurs... zeby ich móc zrozumiec ;)

Są ciekawsze języki... języki w których powstały arcydzieła literatury... co powstało po turecku, żeby trzeba się go uczyć.............................??

madzia25 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-01-25, 21:19   

A tu sie akurat zgadzam z poprzednikami. Nie jestem bynajmniej zadna rasistka (zeby mnie zle nie zrozumiec). Sama mieszkam na Neukölln i czasem boje sie sama wieczorem wyjsc,a nie wspominajac o jezdzie u-bahna. Ja do tych ludzi nic nie mam, ale zyjemy w kraju europejskim, jak najbardziej cywilizowanym, wiec musza sie dostosowac do miejsca, w ktorym mieszkaja! A jak im sie nie podoba to, ze w Niemczech sa biali ludzie to po co tu ciagle przyjezdzaja?? To mnie zastanawia najbardziej. Juz nawet nie wspomne, ze takie centra jak Arcade czy Groupius (sorki bo nie wiem czy dpbrze napisalam) sa pelne Turkow. Nie moge spokojnie isc na zakupy nawet. Niedawno poszlam do jednego ze sklepow odiezowych cos sobie poogladac i kupic. I przyszla taka jedna, no ludzie jak ona sie darla przez telefon, ze wlasnych mysli nie slyszalam. Ale chodza takie babiska z dzieciorami, a te dzieci dra sie, rozwalaja w sklepach. A co do tych ich chust, to z tego co wiedze to nie wszystkie one je nosza. Wiec moga sobie rowniez pozwolic na ladny makijaz. Zreszta nie mozna im odmowic urody. A moze tu chodzi o tureckich mezczyzn? Moe biale kobiety "kradna" ich kandydatow na mezow?

Nina Albińska 
Nowy

Wysłany: 2010-01-28, 18:11   

jestem bardzo zaskoczona, że dochodzi do takich rzeczy. rzeczywiście, trudno jest pojąć mentalność Turków. zawsze gdy jestem w Berlinie, odwiedzam z grupą kościół św. Jadwigi i tam zawsze siedzą na schodach te same Turczynki z dziećmi. jesienią podeszła do mnie dziewczynka miała ok. 4 latka, tyle co mój synek i była boso w samych rajstopach. na drugi tydzień przywiozłam jej butki po moim synku ale nie chciała ich wziąć...

madzia25 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-01-29, 16:40   

Wedlug mnie to raczej cyganki a nie turczynki

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-29, 16:41   

moja znajoma byla kilka razy terroryzowana przez turczynki w szkole ale zebraly sie polki w szkole i jakos sobie z tym poradzily w szkole jest spokoj najwazniejsze nie dac sie

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-01-30, 17:38   

Kolejny przykry temat... ale dobrze, że opisany - każdy przed opuszczeniem własnego Kraju, powinien wiedzieć, że Raj - Raj, ma nadopiero nadejść....

Yar 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-01-30, 19:58   

W życiu nie miałem nic do Turków i nadal nie mam. Ale po mieszkaniu na Gesundbrunnen na Prinzenallee muszę powiedzieć, że to brudasy. Rzucają wszystko na ulicę. Codziennie jeździ odkurzacz, codziennie jest brudno.
Są to ludzie gwałtowni, głośni. Myślę też, że nieco zakompleksieni wobec białych. I o to tu pewnie chodzi.

A w tytułowej sytuacji cóż, trzeba przeciwdziałać, bronić się. Niech dziewczyny idą na policję. Niech się rodziny jakoś zjednoczą. Nie ma tam żadnych facetów? Do dzieła. Nikt nie powinien nikogo dręczyć.

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-01-30, 21:45   

Policja. Koniecznie powiadamiać Policję.

To jedyna słuszna rada.

Turek w 5 minut zorganizuje sobie 200 świadków a Polce będzie trudniej.

Oni zaraz zaczną krzyczeć , że są prześladowani z powodów religijnych itd.

Tylko policja i nagłaśnianie sprawy np. w mediach. - Koniecznie.

Należy zgłaszać skargi, choćby anonimowo informować policję, będą monitorwać wtedy sytuację.

ventyl2.0 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-02-07, 12:20   

wujek Hilter wiedział by co z tym zrobić, jakby żył :mrgreen:

Maq 
Super Dyskutant
Antagonist

Wysłany: 2010-02-07, 12:58   

ventyl2.0 napisał/a:
wujek Hilter wiedział by co z tym zrobić, jakby żył :mrgreen:
tiaaa... wywalilby wszystkich pochodzenia nie niemieckiego , obojetnie czy z obywatelstwem ,czy bez :) choc pewnie by sie przewrocil z wrazenia ,ze tyle jest ''brudnej'' roboty ;)

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-02-07, 13:31   

Nie sądzę, że wszystkich by wyrzucił... on potrafił korzystać z sił swoich i obcych np. niedawno ukazała się książka o 150.000 żołnierzach niemieckich , pochodzenia żydowskiego , w tym wielu - na wysokich stanowiskach.

- Potem podam autora i tytuł - amerykanin o ile pamiętam.

Tomek0774 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-02-07, 13:37   

http://hotnews.pl/artpolska-1229.html

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-02-07, 17:04   

O, Wyręczyłeś mnie - dziekuję bardzo.

Link który podałeś przedstawia książkę , o której wspomniałem wyżej.

Maq 
Super Dyskutant
Antagonist

Wysłany: 2010-02-08, 05:56   

Gdyby tak ''dobrze'' wykorzystac zydow potrafil to by zostawil mase inteligencji i rakiety jak V1, czy V2 nie mialyby miejsca dopiero pod koniec wojny ,a atomowka by miala miejsce przed 45 ... moze i mial wojskowych na wysokich stanowiskach ,ale tez dobrze potrafili sie z tym kryc.
Przewrocic by sie przewrocil ,bo teraz za niemca robi turas ,arab , brazylijczyk i cholera wie co jeszcze. Szukac czystej krwi niemca to tak jakby szukac igly w stosie siana.

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-02-08, 18:02   

Nie przesadzajmy, oni są widoczni, ale daleko im do przeważenia Niemców - ilu % jest auslander w BRD?

Odpowiedz do tematu