Polskie dziewczyny w Berlinie!!
| Autor |
Wiadomość |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-05-02, 15:52
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | Maq napisał/a: |
rownie dobrze mozna powiedziec ,ze polki to dziwki i puste laski (a taki stereotyp krazy po tym miescie u wiekszosci nacji |
a Polacy to alkoholicy i złodzieje... ? nie uogolniaj prosze | urwane z kontekstu ...
zwiazek to ziwazek , a partnerstwo to partnerstwo .... nie bede sie rozwodzil na ten temat... |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-05-02, 16:26
|

|
|
Mysle ze temat sie raczej wyczerpal...
Zadziwily mnie jednak pewne zauwazalne schematy i odpowiedzi na nie dotad nie mam.
Nie wazne zreszta. Chociaz to pytanie nadal mnie nurtuje...
| zuzia_nowa napisał/a: | | chlopacy no coz trzeba sie chyba troszke wiecej postarac a nie zaslaniac sie tylko narodowoscia |
Jak oni sie staraja? Moze czas sie czegos uczyc od lepszych?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
zuzia_nowa
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-05-02, 18:45 ...
|

|
|
| przekonujaco i padla juz poniekad na to nurtujace Cie zagadnienie odpowiedz |
_________________ Zuzia |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-05-02, 19:31
|

|
|
Hmmm... mozesz zacytowac, co masz na mysli?
Bo nijak sie doszukac nie moge.....? |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2010-05-02, 20:18
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Hmmm... mozesz zacytowac, co masz na mysli?
Bo nijak sie doszukac nie moge.....? |
eee gierka w stylu ''masz sie domyslec'' |
|
|
|
 |
zuzia_nowa
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-05-02, 21:02 ...
|

|
|
co tu sie domyslac
uczuciowosc, respekt, uwielbienie jaka kobieta tego nie lubi poza tym dla osob na ktorych im zalezy zrobia wszystko a rodzina zawsze jest na pierwszym miejscu. my kobiety lubimy kochac i potrzebujemy stabilizacji wiec skoro otrzymujemy to od ..w tym przypadku Turka to kwestia naszego szczescia i nie badzmy tu rasistami juz nie te czasy
naprawde sa bardzo przekonujacy |
_________________ Zuzia |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-05-02, 21:17
|

|
|
| Dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
 |
danutann
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-05-02, 21:17
|

|
|
Panowie, może po prostu aparycja nie ta?
Ja nie wiem zacznijcie być przekonujący przez jakiś portal randkowy czy coś, jak już przekonacie delikwentkę to aparycja ma mniejsze znaczenie.
A jak nie? Może solarium, fryzjer, żel?
A tak na poważnie - Panowie niektórzy z przedstawicieli Waszej płci mogliby po prostu o siebie trochę też zadbać,bo nic tak nie odstrasza kobiety jak brudne paznokcie(dłonie), zapaszek i inne takie. |
_________________ Potowrnie zadowoleni z potworka. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

|
Wysłany: 2010-05-02, 23:24
|

|
|
| Maq napisał/a: | | SoNja napisał/a: | | Maq napisał/a: |
rownie dobrze mozna powiedziec ,ze polki to dziwki i puste laski (a taki stereotyp krazy po tym miescie u wiekszosci nacji |
a Polacy to alkoholicy i złodzieje... ? nie uogolniaj prosze | urwane z kontekstu ...
zwiazek to ziwazek , a partnerstwo to partnerstwo .... nie bede sie rozwodzil na ten temat... |
ja tylko zadałam pytanie [bo taki stereotyp krązy po tym mieście u wiekszosci nacji... ]
i o co chodzi w zdaniu zaznaczonym gruba czcionką? niestety nie zrozumiałam przesłania...
| danutann napisał/a: |
A tak na poważnie - Panowie niektórzy z przedstawicieli Waszej płci mogliby po prostu o siebie trochę też zadbać,bo nic tak nie odstrasza kobiety jak brudne paznokcie(dłonie), zapaszek i inne takie. |
zgadzam się. |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2010-05-02, 23:36
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | Maq napisał/a: | | SoNja napisał/a: | | Maq napisał/a: |
ja tylko zadałam pytanie [bo taki stereotyp krązy po tym mieście u wiekszosci nacji... ]
i o co chodzi w zdaniu zaznaczonym gruba czcionką? niestety nie zrozumiałam przesłania...
| danutann napisał/a: |
zgadzam się. |
u Ciebie nie ma ''tylko pytanie''
btw: niby takie wymagajace , a i tak czesto przedstawicielki Waszej plci zadaja sie z najwiekszymi lumpami i pozniej sie mocno dziwia ,ze ich chloptas rozczarowal
Kobiety : mysla jedno , mowia drugie , robia trzecie |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

|
Wysłany: 2010-05-03, 00:03
|

|
|
| Maq napisał/a: |
btw: niby takie wymagajace , a i tak czesto przedstawicielki Waszej plci zadaja sie z najwiekszymi lumpami i pozniej sie mocno dziwia ,ze ich chloptas rozczarowal |
a często przedstawiciele Waszej płci są tymi najwiekszymi lumpami, więc o co chodzi?
| Maq napisał/a: | Kobiety : mysla jedno , mowia drugie , robia trzecie |
i za to nas kochacie |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2010-05-03, 00:15
|

|
|
btw: niby takie wymagajace , a i tak czesto przedstawicielki Waszej plci zadaja sie z najwiekszymi lumpami i pozniej sie mocno dziwia ,ze ich chloptas rozczarowal |
a często przedstawiciele Waszej płci są tymi najwiekszymi lumpami, więc o co chodzi?
| Maq napisał/a: | Kobiety : mysla jedno , mowia drugie , robia trzecie |
i za to nas kochacie |
Ad.1 To ,ze stawiacie czesto niewiadomo jakie wymagania ,a ostatecznie ladujecie z takim grubo ponizej waszej poprzeczki
Ad.2 tak , do bialej goraczki |
|
|
|
 |
danutann
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-05-03, 07:28
|

|
|
| Maq napisał/a: |
Ad.1 To ,ze stawiacie czesto niewiadomo jakie wymagania ,a ostatecznie ladujecie z takim grubo ponizej waszej poprzeczki
|
Ja przepraszam ale to żeby facet dbał o higienę osobistą, używał mydła nie tylko dezodorantu i prał swoje rzeczy + zmieniał gacie i skarpetki to nie wiadomo jakie wymagania ?
Czy może mowa o czymś innym? Jeśli tak to poproszę o racjonalne przykłady. |
_________________ Potowrnie zadowoleni z potworka. |
|
|
|
 |
GOa123
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-05-03, 13:18
|

|
|
a Polacy to alkoholicy i złodzieje... ? nie uogolniaj prosze |
jak jedno to nie drugie, statystycznie to niemcy przescigaja polakow w piciu przeliczajac na czysty spirytus, roznica to kultura picia, chociaz ostatnio jak widzi sie po Berlinie przybywajacych niemieckich pawiarzy, lub notfalli w nocnych autobusach to i w tym przescigna wschod.
Co do zlodzieji to sprobuj pod dyskoteka potrzymac banknot 50 EURo nad soba w wyciagnietych rekach dluzuej niz 3 sek. to zdziwisz sie jak ci niemiecki blondas w grupie panienek, innych podobnych frytzkow w ulamku sekundy pozbawi nominalu. ( sprawdzone ekperymenatalnie i nie mentalnie ) , o innych numerach z papierosami widziane katem oka nie wspomne.
[ Dodano: 2010-05-03, 14:22 ]
| danutann napisał/a: | | Maq napisał/a: |
|
Ja przepraszam ale to żeby facet dbał o higienę osobistą, używał mydła nie tylko dezodorantu i prał swoje rzeczy + zmieniał gacie i skarpetki to nie wiadomo jakie wymagania ?
Czy może mowa o czymś innym? Jeśli tak to poproszę o racjonalne przykłady. |
zeby jeszcze twoj niemiec w urzedzie lub banku uzywal bialych narekawkow to by byl jeszcze bardziej czystszy a tak mialas szanse u niemieckich brudsow, gratulacje. |
_________________ "Niemand hat der Absicht, Gestapo wieder zu errichten"
http://www.youtube.com/watch?v=BUqyc-Q2uvw
|
 |
bunnything
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-03, 13:51
|

|
|
Przepraszam ,ze sie wtrace ale o co chodzi Wam teraz z ta higiena osobista?chyba zbaczacie z tematu...teraz niby to Polak to brudas czy jak mam to rozumiec?w dodatku prostak i cham?
Osobiscie znam spopro przykladow ,Pan Polak zadbany ,inteligentny i z poczuciem humoru,i jeszcze gentelmena w nim cech sporo...
Komentarze typu "hej lala" nie bede komentowala ,zdarzaja sie w kazdej nacji - drogie Panie w takiej sytuacji ignorujemy delikwenta;p
Zapitego Turka ,Niemca,Hiszpana itp tez mozna spotkac...wiec wyjatkow tutaj nie ma..
Natomiast Turcy tez maja urocze komentarza i komplementy typu "dasz sie zaprosic na kebaba" (przyklad z zycia wziety)..prostakow jest pelno bez wzgledu na narodowosc..
Apropo tej higieny osobistej ..mam nadzieje ze nie macie na mysli chlopakow co caly dzien na budowie pracuja, i w tramwaju wowczas nie pachna fiolkami.. no ale takie zalety pracy fizycznej...ale wieczorem na spotkaniu z Toba "robol" potrafi zamienic sie w ksiecia z bajki |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
Geisha
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-05-03, 17:28
|

|
|
wydaje mi sie, ze temat zmierza w strone porownywania facetow niemieckich z polskimi i nie tylko, a w zalozeniu chodzilo przeciez o ,,polskie dziewczyny w Berlinie'' ..
a tak na marginesie, to szczerze powiem, ze wole pijanego Niemca niz pijanego Polaka.. |
_________________ Zawsze jest lepiej, żeby ten, kto wzbudza w nas strach, bał się nas bardziej.
— Umberto Eco
Imię róży |
|
|
|
 |
Just Me
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-03, 17:53
|

|
|
Nie rozumiem czego sie panowie obawiacie tych Turkow?? Jezeli dasz kobiecie to czego ona od was oczekuje, bedziesz w stanie zapewnic jej szczescie to ona zapewne na zadnego Turka, Niemca czy innego Polaka nawet nie spojrzy. Do tego masz przewage w znajomosci jezyka polskiego Nie jest tak dziewczyny?? Czy moze sie myle i jak przyjdzie Turas z goldem na klacie to sie nogi uginaja i nikt inny nie ma juz szans?? A klotnie typu Polak to brudas i zlodziej uwazam calkowicie za bezsensowne, gdyz debili, brudasow, zlodzieji, alkocholikow, narkomanow itp. itd. znajdziesz wszedzie... Moim zdaniem nie ma zadnego znaczenie gdzie sie ktos urodzil, ale istotne jest jakim jest czlowiekiem!
Pozdro |
|
|
|
 |
*Lena*
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-03, 18:00
|

|
|
| Geisha napisał/a: | | ze wole pijanego Niemca niz pijanego Polaka.. |
no,to ja zadnego pijanego nie wole..... |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-05-03, 18:11
|

|
|
| bunnything napisał/a: | Osobiscie znam spopro przykladow ,Pan Polak zadbany ,inteligentny i z poczuciem humoru,i jeszcze gentelmena w nim cech sporo...
|
Agusia, po prostu... DZIEKI CI! |
|
|
|
 |
Geisha
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-05-03, 18:41
|

|
|
| *Lena* napisał/a: | Geisha napisał/a:
ze wole pijanego Niemca niz pijanego Polaka..
no,to ja zadnego pijanego nie wole..... |
chcialam uscislic - z dwojga złego wole pijanego Niemca
myslalam, ze to rozumie sie samo przez sie...
[ Dodano: 2010-05-03, 19:44 ]
| Just Me napisał/a: | | Nie rozumiem czego sie panowie obawiacie tych Turkow?? Jezeli dasz kobiecie to czego ona od was oczekuje, bedziesz w stanie zapewnic jej szczescie to ona zapewne na zadnego Turka, Niemca czy innego Polaka nawet nie spojrzy. Do tego masz przewage w znajomosci jezyka polskiego Nie jest tak dziewczyny?? Czy moze sie myle i jak przyjdzie Turas z goldem na klacie to sie nogi uginaja i nikt inny nie ma juz szans?? A klotnie typu Polak to brudas i zlodziej uwazam calkowicie za bezsensowne, gdyz debili, brudasow, zlodzieji, alkocholikow, narkomanow itp. itd. znajdziesz wszedzie... Moim zdaniem nie ma zadnego znaczenie gdzie sie ktos urodzil, ale istotne jest jakim jest czlowiekiem! |
pieknie napisane - nic dodac, nic ujac pozdrawiam!! |
_________________ Zawsze jest lepiej, żeby ten, kto wzbudza w nas strach, bał się nas bardziej.
— Umberto Eco
Imię róży |
|
|
|
 |
|
|