forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Polskie dziewczyny w Berlinie!!

Autor Wiadomość
Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-05-03, 18:46   

Geisha napisał/a:
chcialam uscislic - z dwojga złego wole pijanego Niemca :mrgreen:
myslalam, ze to rozumie sie samo przez sie... :smile:

Moze wyjasnisz, czym sie róznia, bo nieco zadziwiajacy ten "wybór"?

Geisha 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-05-03, 19:41   

Pausenclown napisał/a:
Moze wyjasnisz, czym sie róznia, bo nieco zadziwiajacy ten "wybór"?

zanim cokolwiek wyjasnie, chcialabym podkreslic, ze to MOJ ,,wybor'' i nikogo oprocz mnie bezposrednio nie dotyczy , a to by oznaczalo, ze wlasciwie nie musze tego nijak argumentowac, ale zaspokoje Twoja ciekawosc :mrgreen:
- Po roznych lepszych i gorszych doswiadczeniach stwierdzam, ze Polak pijany to czesto wulgarny, agresywny koles, ktory zapomina wtedy o kulturze, szacunku do kobiety itp., za to nie spotkalam jeszcze do tej pory Niemca, ktory po wypiciu duzej ilosci alkoholu zachowywalby sie podobnie.. Nie chce tu nikogo urazic, ale takie wnioski wyciagnelam z dotychczasowych kontaktow z panami obu narodowosci.. Byc moze Panie na forum sa odmiennego zdania, lecz to sa moje prywatne spostrzezenia, nie musi sie nikt z nimi zgadzac :wink:

— Umberto Eco
Imię róży

Just Me 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2010-05-03, 19:57   

Geisha napisał/a:
Po roznych lepszych i gorszych doswiadczeniach stwierdzam, ze Polak pijany to czesto wulgarny, agresywny koles, ktory zapomina wtedy o kulturze, szacunku do kobiety itp.

Moge tylko wspolczuc...

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-05-03, 20:00   

Just Me napisał/a:
Geisha napisał/a:
Po roznych lepszych i gorszych doswiadczeniach stwierdzam, ze Polak pijany to czesto wulgarny, agresywny koles, ktory zapomina wtedy o kulturze, szacunku do kobiety itp.

Moge tylko wspolczuc...

A ja dodam... ze trzeba staranniej sobie znajomych dobierac... :twisted:

zuzia_nowa 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-05-03, 20:18   

Just Me napisał/a:
Nie rozumiem czego sie panowie obawiacie tych Turkow?? Jezeli dasz kobiecie to czego ona od was oczekuje, bedziesz w stanie zapewnic jej szczescie to ona zapewne na zadnego Turka, Niemca czy innego Polaka nawet nie spojrzy. Do tego masz przewage w znajomosci jezyka polskiego :razz: Nie jest tak dziewczyny?? Czy moze sie myle i jak przyjdzie Turas z goldem na klacie to sie nogi uginaja i nikt inny nie ma juz szans?? ;) A klotnie typu Polak to brudas i zlodziej uwazam calkowicie za bezsensowne, gdyz debili, brudasow, zlodzieji, alkocholikow, narkomanow itp. itd. znajdziesz wszedzie... Moim zdaniem nie ma zadnego znaczenie gdzie sie ktos urodzil, ale istotne jest jakim jest czlowiekiem!
Pozdro :)

dokladnie :grin:

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2010-05-03, 20:23   

Just Me napisał/a:
Nie rozumiem czego sie panowie obawiacie tych Turkow?? Jezeli dasz kobiecie to czego ona od was oczekuje, bedziesz w stanie zapewnic jej szczescie to ona zapewne na zadnego Turka, Niemca czy innego Polaka nawet nie spojrzy. Do tego masz przewage w znajomosci jezyka polskiego :razz: Nie jest tak dziewczyny?? Czy moze sie myle

tajest! najpierw co niektorzy niech nauczą się traktować kobiety jak kobiety...

Just Me napisał/a:
A klotnie typu Polak to brudas i zlodziej uwazam calkowicie za bezsensowne, gdyz debili, brudasow, zlodzieji, alkocholikow, narkomanow itp. itd. znajdziesz wszedzie... Moim zdaniem nie ma zadnego znaczenie gdzie sie ktos urodzil, ale istotne jest jakim jest czlowiekiem!

a to uważasz za sensowne???

Maq napisał/a:

rownie dobrze mozna powiedziec ,ze polki to dziwki i puste laski (a taki stereotyp krazy po tym miescie u wiekszosci nacji , ktore mogly sobie wyrwac taka naiwna na imprezie i nie tylko)

ps. często jestem zmuszona z dworca Lichtenberg jechac do domu.i kto tam stoi? banda polskich meneli!
wczoraj mnie jeden z nich,mlody zaczepil o papierosa i jak sie skapnął,że jestem z PL, to zaczął mowic, że Polski i Ruskie są najładniesze.
Ale sam fakt,że ich tam pełno, robią trzode... więc opinia Polaka brudasa i pijaka była, jest i bedzie nadal.

bunnything
Dyskutant

Wysłany: 2010-05-03, 20:35   

Geisha, zapraszam w takim ukladzie na festyn ,do niemieckiej knajpy badz hmmm urlopowo na Majorke...tam mozna dopiero poogladac jacy to Niemcy po alkoholu kulturalni sa;p

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-05-03, 20:40   

SoNja napisał/a:
Ale sam fakt,że ich tam pełno, robią trzode... więc opinia Polaka brudasa i pijaka była, jest i bedzie nadal.

Taka propozycja... jak nastepnym razem gdzies sie wybierzemy - rozmawiajmy po niemiecku... bo tak to jeszcze moze ktos pomysli, ze masz kumpla brudasa i pijaka... i chyba czulbym sie bardzo niezrecznie z tym...

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2010-05-03, 20:46   

Pausenclown napisał/a:
SoNja napisał/a:

Taka propozycja... jak nastepnym razem gdzies sie wybierzemy - rozmawiajmy po niemiecku... bo tak to jeszcze moze ktos pomysli, ze masz kumpla brudasa i pijaka... i chyba czulbym sie bardzo niezrecznie z tym...

a czy ty jestes menelem? odp. brzmi - NIE a mi o takich chodzio teraz :roll: to jest STEREOTYP wykreowany przez panów innych nacji, widząc takich jak na dworcach się widzi... [tak jak, ze wszystkie Polki to puste dziwki, co zostało uogólnione...]

Just Me 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2010-05-03, 20:49   

SoNja, Zadnego stereotypu nie uwazam za "sensowny" ale za takowe nie uwazam tez spieranie sie, ze ci sa tacy a ci owacy... Zdaje tez sobie sprawe z tego, ze wielu polakow robi trzode i to nie tylko w Berlinie. Mieszkajac w UK rowniez sie spotkalem z opinia, ze Polacy nie znajac jezyka, przyjezdzaja pracowac na zmywaku za marne grosze, zeby mogli kupic wode i sie najebac... ale u wielu osob udalo mi sie ten stereotyp zmienic. Mam tam wielu znajomych, ktorzy teraz napewno jak slysza "Polak" nie mysla juz "pijany brudas". Calkowicie nie da sie tego wyplenic ale i ja nie zamierzam "zmieniac swiata" Uwazam tylko, ze nie ma co sie na ten temat klucic ot co...

zuzia_nowa 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2010-05-03, 20:55   

SoNja napisał/a:
Just Me napisał/a:
Nie rozumiem czego sie panowie obawiacie tych Turkow?? Jezeli dasz kobiecie to czego ona od was oczekuje, bedziesz w stanie zapewnic jej szczescie to ona zapewne na zadnego Turka, Niemca czy innego Polaka nawet nie spojrzy. Do tego masz przewage w znajomosci jezyka polskiego :razz: Nie jest tak dziewczyny?? Czy moze sie myle

Just Me napisał/a:
A klotnie typu Polak to brudas i zlodziej uwazam calkowicie za bezsensowne, gdyz debili, brudasow, zlodzieji, alkocholikow, narkomanow itp. itd. znajdziesz wszedzie... Moim zdaniem nie ma zadnego znaczenie gdzie sie ktos urodzil, ale istotne jest jakim jest czlowiekiem!

a to uważasz za sensowne???

Maq napisał/a:

rownie dobrze mozna powiedziec ,ze polki to dziwki i puste laski (a taki stereotyp krazy po tym miescie u wiekszosci nacji , ktore mogly sobie wyrwac taka naiwna na imprezie i nie tylko)

ps. często jestem zmuszona z dworca Lichtenberg jechac do domu.i kto tam stoi? banda polskich meneli!
wczoraj mnie jeden z nich,mlody zaczepil o papierosa i jak sie skapnął,że jestem z PL, to zaczął mowic, że Polski i Ruskie są najładniesze.

no to chyba zrozumiale ze jesli jej nie bedzie traktowal jak kobiety ... to po co ma z nim byc w koncu tu chodzi o nasz wybor czy czujemy sie przy nim szczesliwe i bezpieczne

kazda narodowosc ma cos przypisanego ale to wszystko zalezy od nas czy sie do tej etykietki przypasujemy zganiajac to na niezrozumienie, mlodosc, upojenie alkoholowe czy inne czy damy sie poznac z tej lepszej strony
kazdy ma tam w glowce co ma i to od niego zalezy jak ludzie beda do tej osoby podchodzic

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2010-05-03, 21:04   

Just Me napisał/a:
SoNja, Zadnego stereotypu nie uwazam za "sensowny" ale za takowe nie uwazam tez spieranie sie, ze ci sa tacy a ci owacy... Zdaje tez sobie sprawe z tego, ze wielu polakow robi trzode i to nie tylko w Berlinie. Mieszkajac w UK rowniez sie spotkalem z opinia, ze Polacy nie znajac jezyka, przyjezdzaja pracowac na zmywaku za marne grosze, zeby mogli kupic wode i sie najebac... ale u wielu osob udalo mi sie ten stereotyp zmienic. Mam tam wielu znajomych, ktorzy teraz napewno jak slysza "Polak" nie mysla juz "pijany brudas". Calkowicie nie da sie tego wyplenic ale i ja nie zamierzam "zmieniac swiata" Uwazam tylko, ze nie ma co sie na ten temat klucic ot co...

mądrze piszesz kolego ;)

lightblue 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-05-03, 21:36   

SoNja napisał/a:

Nie musismy przeciez brac jakiegos menela spod dworca....albo pijanego z dyskoteki!!!!
Ani tego, co smierdzi, albo wola: "Ej lala!".
Szukamy i wybieramy same, wiec po co te ekstremalne przyklady?????
I tak samo w druga strone, jezeli na dyskotekach "rzadza" inne nacje,
to moze lepiej gdzie indziej poszukac sympatycznej dziewczyny? <---to do bufbaga

Powiem Wam jedno, moim zdaniem najlepsi sa polscy mezczyzni :grin:
(pomijajac fakt, ze baaaaaardzo lubie ten typ urody)
"nasi" sa zaradni: potrafia naprawic samochod, podlaczyc pralke,
naprawic kapiacy kran....itd itd itd
sa ciepli i czuli, kochajacy i dbajacy,
caluja w raczke, przepuszczaja w drzwiach, podaja plaszczyk,
po prostu maja w "to cos".
Oczywiscie nie wszyscy, ale jak juz wyzej napisalam: mamy przeciez wybor.

Poza tym, my tez nie jestesmy idealne. :twisted:

Julian Tuwim

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-05-03, 21:41   

And this year´s Pulitzer Prize goes to..... !!!!!! lightblue !!!!!!

(applause!)

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2010-05-03, 21:46   

lightblue napisał/a:

mój pan umie dokładnie to samo a nawet jeszcze więcej... :twisted:

lightblue 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-05-03, 21:52   

SoNja napisał/a:
lightblue napisał/a:

mój pan umie dokładnie to samo a nawet jeszcze więcej... :twisted:

Nie zamierzam sie licytowac, napisalam po prostu co mysle,
po tych wszystkich: "pijakach, smierdzielach, menelach" itd.
chcialam tylko kolezankom przypomniec, ze sa tez inni Polacy, nic wiecej.....

Julian Tuwim

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2010-05-03, 21:55   

lightblue napisał/a:

to niech cos panowie w koncu napiszą też miłego na nasz temat, bo jeszcze nic nie zauważyłam... wtedy też napiszę coś miłego ;)

lightblue 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-05-03, 22:04   

SoNja napisał/a:
lightblue napisał/a:

to niech cos panowie w koncu napiszą też miłego na nasz temat, bo jeszcze nic nie zauważyłam... wtedy też napiszę coś miłego ;)

Eeee tam, po co????
Znamy przeciez swoja wartosc...
ja potwierdzenia nie potrzebuje.

Ale gdyby ktos mial ochote nas powychwalac......
Z zainteresowaniem przeczytam :wink:

Julian Tuwim

danutann
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-05-03, 22:11   

Chciałam tylko wspomnieć, że ja nie mówiłam o wszystkich tylko o różnych przypadkach, które się spotyka niestety.
I nie miałam tu na myśli pracowników fizycznych. Oczywiście w każdej nacji znajdą się takie wyjątki. Tylko dlaczego o polakach to jest obiegowa opinia? może pora zacząć to zmieniać?
Mój facet, że to tak ujmę, też wiele potrafi i nie brzydzi się bezinteresowną pomocą.
Z racji swojej ówczesnej pracy w Polsce miałam przyjemność poznawać różnych Panów, stąd ta opinia.

Ale czasem jak widać : uderz w stół a nożyce się odezwą.
Najwięcej krzyczą Ci co być może nie powinni krzyczeć a zająć się sobą.

Pausenclown, db wiesz, ze to nie było do Ciebie. Kto jak kto ale Ty kompleksów nie powinieneś mieć (no OK może kurs tańca ;p)

A na marginesie jestem białogłową więc jak ktoś usiłuje mi w czymś przygadać to uprzejmie proszę tak żebym jako licencjat polonistyki i rzeczona białogłowa zrozumiała.

Szczęśliwie mam szczęście do przyzwoitych facetów, przynajmniej jeśli chodzi o tych, którymi się umawiam ;) Można ich uznać za kulturalnych i dbających o siebie. Dlatego też uprzejmie proszę - jeśli ktoś ma ochotę mi w tym temacie dogadywać słownie, niech to będzie ktoś kto i mnie i mojego Niemca zna. Tyle w tym temacie.

Maq 
Super Dyskutant
Herr Batka :)

Wysłany: 2010-05-03, 22:27   

danutann napisał/a:
Maq napisał/a:

Ad.1 To ,ze stawiacie czesto niewiadomo jakie wymagania ,a ostatecznie ladujecie z takim grubo ponizej waszej poprzeczki ;)

Ja przepraszam ale to żeby facet dbał o higienę osobistą, używał mydła nie tylko dezodorantu i prał swoje rzeczy + zmieniał gacie i skarpetki to nie wiadomo jakie wymagania ?

Czy może mowa o czymś innym? Jeśli tak to poproszę o racjonalne przykłady.

nie wiem na kogo trafiasz kobieto ,ale nie oczekuj od kogokolwiek , ze jesli wraca z roboty, wyrabany jak kon po westernie ,ze bedzie pachnial topowymi perfumami i bedzie wygladal jak model.
Chodzilo mi o Wasze durne podejscie ,ze jak inteligentny facet z ciekawym podejsciem proboje spelnic Wasze zachcianki itp itd. to z calej grupy wybierzecie jakiegos cwela rozrabiake , bo chcecie ujazmic drapieznika , a jak sie Wam to nawet uda to po czasie na ogol sie roczarowywujecie i pozniej gadacie jaki wasz ex byl psychopata i totalnie szurnietym czlowiekiem.

SoNja napisał/a:
zeby plec piekna traktowac jak kobiete najpierw niech zasluzy sobie na takie traktowanie , bo niestety niektore zachowuja sie jak nastoletnie gowniary pomimo wieku znacznie przewyzszajacego 18...

SoNja napisał/a:
jakby nie bylo powodu do narzekania to na pewno temat mialby inny wydzwiek i nieco inna zawartosc ;I

Geisha napisał/a:
za to nie spotkalam jeszcze do tej pory Niemca, ktory po wypiciu duzej ilosci alkoholu zachowywalby sie podobnie..

a ja mialem okazje widziec i to nie raz :oops:

SoNja napisał/a:

a ja jestem czasem zmuszony jechac w okolicach Zoo i kto tam stoi ? Polskie dziwki...
i co z tego ?? Na podstawie jednego miejsca mam cala nacje oceniac ??

Wracajac do Polakow ''brudasow'' - jeszcze za czasow kiedy czesto poruszalem sie komunikacja miejska i wracalem z roboty czesto dane mi niestety bylo siedziec , badz stac kolo grupki zsmierdzialych Niemcow , Turkow i innych nacji ... czy to jest powod zebym mial wszystkich nazywac brudasami ? Nie - bo jest kilkanascie milionow innych , ktorzy uzywaja tego mydla , badz stosuja inne srodki higieny.

PS. Jakby tak kazdy mial zaspokajac Wasze potrzeby to nie wiem ,czy platynowa karta kredytowa by starczyla ;)

Odpowiedz do tematu