|
Zamknięty przez: alisa 2008-02-10, 09:32 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Biedna_Mruczka
Nowy

|
Wysłany: 2008-02-10, 06:59 Pomóżcie dobrzy ludzie, chce, choć raz wygrać z biedą.
|

|
|
Witam, witam gorąco.
Nic dodać nic ująć. W życiu wszystko, co do tej pory mogłam wygrać przegrałam prze grałam już bardzo dużo, choć raz chcę wygrać i móc mieć powiedzieć, iż raz triumfowałam, ten raz,ten jedyny raz …Mam nadzieje ze będziecie w stanie mi pomoc o tuż tak jestem biedna osoba i mam dosyć bycia zawsze biedna i bez żadnych perspektyw na lepsze jutro (a w cuda nie wierze),chciałam się wsiąść za jakiś biznes a wiec uzbierałam kilka pomysłów a wiec:
1 mój pomysł
Jeżdżenie po wystawkach w Niemczech i przywożenie sprzętu, a następnie sprzedaż jego w Polsce, aukcje, allegro, znajomi, itp.
Tylko w grę by wchodziły wystawki z rejony wschodniego Niemiec wiec okolice Berlina. Tylko ze słyszałam ostatnio ze to mało się opłaca i wystawiane rzeczy w cale nie SA już takie wartościowe jak kilka lat temu i ciężko cos upolować, a wiec strategia mogłoby być taki motyw ze ja bym w jakiś miasteczkach niemieckich dala plakat ze dnia tego i tego będę zbierała na przykład sprzęt komputerowy, elektronikę, ciuchy.
Tylko nie wiem, jaka szanse by była na powodzenie tego pomysłu.
2.Pomysl drugi to kupowanie na bazarach w Berlinie i sprzedaż w Polsce taniej kupić drożej sprzedać tylko tez właśnie słyszałam ze sytuacja nieciekawie wygląda bo na targach SA głownie starocie i rzeczy o słabym stanie technicznym do tego jest drogo, słyszałam również ze można by kupować telefony na kartę w rożnych sklepach w Niemczech i sprzedawać w Polsce, tylko proszę powiedzcie jak wygląda tutaj sprawa czy trzeba mieć jakieś dokumenty czy po prostu mogę się udać do sklepu i kupić bez żadnych problemów telefon na kartę. Jak bym kupiła taki telefon to bym w Polsce zdjęła simlocka, wgrała polskie menu i sprzedała oczywiście z zyskiem, tylko nasuwa się kolejne pytanie czy będzie ten zysk?
Może wiecie cos na ten temat?
3.Podlapalam ostatnio na pewnym forum taki pomysł tez sama kiedyś z reszta w Berlinie widziałam osobę w przebraniu pozującą do zdjęć, ludzie robili zdjęcia własnymi telefonami, płacili tej osobie kwotę, co łaska. Były to euro, centy rożne nominały nawet papierki i ja chciałam tu was zapytać czy wiecie może czy jak ja bym chciała się przebrać i pozować do zdjęć w Berlinie to czy musiałabym gdzieś prosić o jakieś pozwolenia, płacić za miejsce, jakiś podatek no nie wiem jak to wygląda z strony prawnej.
Bardzo mi zależy na waszej pomocy i opiniach, może ogólnie wy macie godny polecenia pomysł na zarobienie, nie wymagam kilkunastu tys. miesięcznie, po prostu tak abym miała na skromne życie, mieszkam nie daleko granicy z Niemcami, dlatego myślę ze to jest dużym plusem i moja szansa, proszę o pomoc i bardzo dziękuję z góry,
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-02-10, 09:32
|

|
|
Z przykrością musimy odmówić, nie mamy pomysłów na szybkie wzbogacenie się.
temat zamykam.
Uprzejmie prosimy o niezakładanie tego typu tematów. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- anime • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|