forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: alisa
2008-02-10, 09:32
Autor Wiadomość
Biedna_Mruczka 
Nowy

Wysłany: 2008-02-10, 06:59   Pomóżcie dobrzy ludzie, chce, choć raz wygrać z biedą.

Witam, witam gorąco. :smile:
Nic dodać nic ująć. W życiu wszystko, co do tej pory mogłam wygrać przegrałam :sad: prze grałam już bardzo dużo, choć raz chcę wygrać i móc mieć powiedzieć, iż raz triumfowałam, ten raz,ten jedyny raz :cry: …Mam nadzieje ze będziecie w stanie mi pomoc o tuż tak jestem biedna osoba i mam dosyć bycia zawsze biedna i bez żadnych perspektyw na lepsze jutro (a w cuda nie wierze),chciałam się wsiąść za jakiś biznes a wiec uzbierałam kilka pomysłów a wiec:
1 mój pomysł
Jeżdżenie po wystawkach w Niemczech i przywożenie sprzętu, a następnie sprzedaż jego w Polsce, aukcje, allegro, znajomi, itp.
Tylko w grę by wchodziły wystawki z rejony wschodniego Niemiec wiec okolice Berlina. Tylko ze słyszałam ostatnio ze to mało się opłaca i wystawiane rzeczy w cale nie SA już takie wartościowe jak kilka lat temu i ciężko cos upolować, a wiec strategia mogłoby być taki motyw ze ja bym w jakiś miasteczkach niemieckich dala plakat ze dnia tego i tego będę zbierała na przykład sprzęt komputerowy, elektronikę, ciuchy.
Tylko nie wiem, jaka szanse by była na powodzenie tego pomysłu.
2.Pomysl drugi to kupowanie na bazarach w Berlinie i sprzedaż w Polsce taniej kupić drożej sprzedać tylko tez właśnie słyszałam ze sytuacja nieciekawie wygląda bo na targach SA głownie starocie i rzeczy o słabym stanie technicznym do tego jest drogo, słyszałam również ze można by kupować telefony na kartę w rożnych sklepach w Niemczech i sprzedawać w Polsce, tylko proszę powiedzcie jak wygląda tutaj sprawa czy trzeba mieć jakieś dokumenty czy po prostu mogę się udać do sklepu i kupić bez żadnych problemów telefon na kartę. Jak bym kupiła taki telefon to bym w Polsce zdjęła simlocka, wgrała polskie menu i sprzedała oczywiście z zyskiem, tylko nasuwa się kolejne pytanie czy będzie ten zysk?
Może wiecie cos na ten temat?
3.Podlapalam ostatnio na pewnym forum taki pomysł tez sama kiedyś z reszta w Berlinie widziałam osobę w przebraniu pozującą do zdjęć, ludzie robili zdjęcia własnymi telefonami, płacili tej osobie kwotę, co łaska. Były to euro, centy rożne nominały nawet papierki i ja chciałam tu was zapytać czy wiecie może czy jak ja bym chciała się przebrać i pozować do zdjęć w Berlinie to czy musiałabym gdzieś prosić o jakieś pozwolenia, płacić za miejsce, jakiś podatek no nie wiem jak to wygląda z strony prawnej.
Bardzo mi zależy na waszej pomocy i opiniach, może ogólnie wy macie godny polecenia pomysł na zarobienie, nie wymagam kilkunastu tys. miesięcznie, po prostu tak abym miała na skromne życie, mieszkam nie daleko granicy z Niemcami, dlatego myślę ze to jest dużym plusem i moja szansa, proszę o pomoc i bardzo dziękuję z góry,
Pozdrawiam

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-02-10, 09:32   

Z przykrością musimy odmówić, nie mamy pomysłów na szybkie wzbogacenie się.
temat zamykam.
Uprzejmie prosimy o niezakładanie tego typu tematów.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi