Prześladowanie chrześcijan.
| Autor |
Wiadomość |
Pausenclown
|
Wysłany: 2010-01-23, 15:01
|

|
|
| Tsukuyomi napisał/a: | | Pausenclown napisał/a: |
Czyli język arabski jako jedyny na świecie, którego nie da się porządnie przetłumaczyć... |
Jako jezyk do zrozumienia Koranu jak najbardziej.Jakos nie slyszalem, zeby najwyzsi kaplani islamscy, ktorzy oddali sie studiowaniu pisma namawiali do morderstw. Jest pelno pseudo kaplanow, ktorzy ze wzg. politycznych tak robia, ale nie o nich mowa. |
Widziałeś film "Fitna" Geert´a Wilders´a? Polecam... bagatelizowanie sprawy jest bardzo niebezpieczne, spójrz na link lightblue...... |
|
|
|
 |
Tsukuyomi
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-23, 15:43
|

|
|
Nikt nie bagaltelizuje sprawy, caly czas uwazam, ze jest to przykre, ze tak sie dzieje, ale rozwazajac morderstwa na tle religijnym, nie mozna zapominac o tym co dzialo sie w przeszlosci, dlatego nawiazujac do artykulu, od ktorego zaczal sie ten watek, takie postawienie w nim sprawy, ze tylko chrzescijanom dzieje sie krzywda na swiecie (bo taki mial dla mnie sens tego artykulu)jest dla mnie niedorzeczne, i tylko dlatego przypomnialem to co dzialo sie w sredniowieczu...
dziekuje za uwage!!! |
_________________ To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym. |
|
|
|
 |
Nemo
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-23, 15:57
|

|
|
http://www.youtube.com/wa...xRCXn-zNHQ&NR=1
Wszystko jak na dloni.
Smieszne jest porownywac wyprawy krzyzowe ze sredniowiecza z chrzescijanstwem dzisiejszej epoki.
Jakos nie widze by dzis chrzescijanie takowe wyprawy prowadzili, wrecz przeciwnie. Ale widac, ze innowiercy zatrzymali sie na etapie sredniowiecznego barbarzynstwa. Liberalizm doprowadzi to tego co przewiduja w filmiku wstawionym przez lightblue . |
_________________ Wiem, ze nic nie wiem... |
|
|
|
 |
Pausenclown
|
Wysłany: 2010-01-23, 16:04
|

|
|
| Tsukuyomi napisał/a: | tylko dlatego przypomnialem to co dzialo sie w sredniowieczu...
dziekuje za uwage!!! |
Jeszcze raz.................
Każdy widzi Chrześcijan najeżdżających muzułmańskie ziemie... ale jak Ziemia Święta nagle znalazła się pod islamskim butem, o to nikt jeszcze nie zapytał.... |
|
|
|
 |
Pansensuppe
Bardzo czesto tu bywa Sklavenhändler

|
Wysłany: 2010-01-23, 16:27
|

|
|
150 muzulmanow zamordowanych w tym tygodniu przez chrzescijan w Nigeri.
http://www.20min.ch/news/.../story/23262927
Mysle ze takie myslenie ze chrzecijani dobrzy a muzulmani zli sa nie za bardzo trafne jest. |
_________________ Dac Polsce Slask, to jak malpie dac zegarek.
David Lloyd George |
|
|
|
 |
Pausenclown
|
Wysłany: 2010-01-23, 16:42
|

|
|
| Pansensuppe napisał/a: | 150 muzulmanow zamordowanych w tym tygodniu przez chrzescijan w Nigeri.
http://www.20min.ch/news/.../story/23262927
Mysle ze takie myslenie ze chrzecijani dobrzy a muzulmani zli sa nie za bardzo trafne jest. |
Bei dreitägigen Zusammenstössen zwischen christlichen und muslimischen Banden sind in Nigeria fast 150 Menschen ums Leben gekommen. Um die Lage zu beruhigen verhängte die Polizei am Dienstag eine 24-stündige Ausgangssperre über Jos, die Hauptstadt des Bundesstaates Plateau.
Gdzie tu jest napisane że to Chrześcijanie pomordowali Muzułmanów? |
|
|
|
 |
Tsukuyomi
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-31, 10:55
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | | Każdy widzi Chrześcijan najeżdżających muzułmańskie ziemie... ale jak Ziemia Święta nagle znalazła się pod islamskim butem, o to nikt jeszcze nie zapytał.... |
Moze nie jestem odpowiednia osoba rozeznana w historii chrzescijan, ale o ile mi wiadomo, na tych ziemiach juz od poczatkow powstania "narodu wybranego"(Co to w ogole znaczy????)-od Davida juz, dochodzilo do wojen i podbojow pomiedzy narodami owe ziemie zamieszkujacymi.
Wracjajac do Tematu watku, juz wczesniej o tym pisalem- Moim zalozeniem bylo ukazanie, ze artykol jaki byl podany byl jednostronny, ukazujacy tylko jedna strone medalu. Nie twierdze, ze tak nie jest, ze chrzescijanie nie sa przesladowani, -bo sa-ale osoaba piszaca ten artykol powinna byc moim zdaniem bardziej obiektywna, czego ja tam nie zauwazylem i dlatego napisalem to co napisalem. I na tym chcialbym zakonczyc na chwila obecna moj udzial w tej dyskusji
To ponizej, to tak do gleboko wierzacych katolikow
Kilka faktow z kosciola rzymsko-katolickiego:
http://www.eioba.pl/a6990...tolikow_nie_wie |
_________________ To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym. |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-01-31, 21:04
|

|
|
Ludzie , pojmijcie: Możesz sobie mówić, że jesteś ateistą , albo muzułmaninem, możesz chodzić po ulicach Warszawy czy Berlina z Koranem w ręku itd itd
Spróbuj tego samego w państwach Islamu!
Pojmujecie?
Oni korzystają z pomocy wszelkiej państwa i zarazem myślą i knują , jak to państwo wykończyć!
U nich za posiadanie Biblii , albo za mówienie o chrześciaństwie - dostajesz karę śmierci!
- oczywiście, w różnych państwach muzułmańskich rózny jest stopień prześladowania chrześcijan.
Z jakiej racji oni mogą wszystko u nas a my nic u nich?
Jesli oni zdobedą kiedyś przewagę - będziecie niewolnikami nic nie znaczącymi.
Przestańcie więc mówić głupoty. |
_________________ Krawczyk & Muller - Niemiecka jakość - Polskie ceny. |
|
|
|
 |
|
|