| Autor |
Wiadomość |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-17, 21:39 Pytanie........
|

|
|
| Ostatnie wydanie "Stern" zamiesciło pytanie do czytelników jak wyglądałby dzisiejszy świat i życie gdyby nie wymyślono komputera ,internetu etc...........Jakie byłyby Wasze odpowiedzi? |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-17, 21:51
|

|
|
Ja napewno w koncu zajelabym sie dziecmi Moze bym im ksiazki czytal |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Angelika25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2004-12-17, 22:34
|

|
|
nie jestem sobie w stanie wyobrazic swiata bez ery komputerow itd., a moje zycie... ostatnio byla przerwa w dostawie pradu w pracy, i wiecie co, doslownie przez ten czas bylam bez pracy - tragedia, jak sparalizowana. a jesli chodzi o internet - byloby to wielogodzinne przesiadywanie w bibliotekach i kupowanie drogich ksiązek czy innych wydawnictw |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2004-12-18, 01:40
|

|
|
Bez watpienia dzieki internetowi zycie stalo sie duzo latwiejsze.
Zakupy przez internet, nowe kontakty, poczta E-mail, bezplatne rozmowy telefoniczne przez internet i wiele wiele wiecej.....
Napewno daloby sie zyc szczesliwie bez tego , choc na dzien dzisiejszy ciezko mi sobie wyobrazic swiat bez internetu... |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-18, 09:57
|

|
|
a jakie jest twoje zdanie Alisa ? |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-18, 10:28
|

|
|
Jak wyglądałby mój dzień bez netu? Kurcze, smutno by było!
A bez kompa to sobie nie wyobrażam, bo przecież muszę gdzieś wrzucać fotki. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-18, 11:17
|

|
|
Internet, komputery itp. zdecydowanie ulatwiaja zycie!!! Mozna tyle informacji zdobyc bez wychodzenia z domu
A z drugiej strony szkoda mi, ze emalie, smsy wypieraja tradycyjne listy, kartki na swieta i inne okazje, to juz nie ma takiego uroku... |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-18, 19:46
|

|
|
| Anetta napisał/a: | a jakie jest twoje zdanie Alisa ? |
moje?baaaaaaaaaardzo podobne do wyżej tu przytoczonych.W zasadzie trudno sobie wyobrazić życie bez "komputra".Uboczną /chociaż ważną/ jest mozliwosc porozumiewania sie z całym światem nie wychodząc z domu,zdobywanie własnie wszelkich informacji w mgnieniu oka/jak napisała Aga/i cała masa innych bardzo przydatnych ułatwień w życiu.Ten"szatański wymysł" jest przedewszystkim miejscem pracy i zarabiania na chlebuś powszedni.
Jak wyglądał by świat i życie bez computra?Moje rozważania nie sięgają aż tak daleko by zastanawiać się nad"resztą świata".Mój prywatny światek natomiast.................musiałabym wstawać pewnie o 7 rano by gnać do roboty na 8godz.i tkwić tam do 16 ...albo i dłuzej.A tak mogę się własnie dzięki komputrowi ,zwlec z wyra o której mi się podoba ,w piżamie i z rozczochranym łbem ,zamiast pisać ważne sprawozdanko jako pierwsza czynność wleźć na "polonieberlin" popijając kolejną kawusię ,paląc kolejnego papieroska np.wymieniać "złote myśli" z Kamilą na MSN A w nocy gdy wszyscy smacznie śpią pisać własnie ważne sprawozdania.
http://www.weller.to/his/h05-erste-computer.htm
to gdyby ktoś chciał sięgnąć do źródeł i zapoznać się z historią "komputra",bardzo ciekawe,polecam! |
| |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-18, 19:51
|

|
|
No właśnie bez tego MSN byłoby smutno |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-12-18, 20:17
|

|
|
I trojanow by nie byli |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-04-06, 00:30
|

|
|
Jasne... jest z tym wszystkim latwiej. to ogolnie powiedziane.
Sa ludzie, ktorzy nie wiedza, ze moze byclatwiej, nie potrafia wykorzystac tych mozliwosci itp.
I... jeszcze jedno: jeszcze nie tak dawno nie bylo internetu (zreszta internet to przypadek, zostal on stworzony napotrzeby wojskowosci, lecz niespodziewanie przyjelo to taki obrot jaki mamy teraz.)
A dawniej nie bylo ani telefonow i jeszcze paru innych rzeczy i tez sie wszystko krecilo.
Wraz ze wzrostem technologii, a co za tym idzie i komfortu w zwyklym zyciu pojawily sie inne niebezpieczenstwa wlasnie z w/w powodu.
Kolko sie zamyka.
...ale gledzenie... koncze...
J. |
|
 |
|
|