forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy  Tematy  Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanko prywatne
Autor Wiadomość
alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-09-19, 23:56   pytanko prywatne

do Marcina jako fachowca.(ale może i inni zechcą skorzystać o ile jeszcze nie znają)

http://www.tele24.us.ms

dostałam od kogoś taki link.To podobna polska telewizja przez internet.Nigdy z czegoś takiego nie korzystałam i nie wiem czy korzystać? Po otwarciu tej strony mój Firewall ,ostrzega"Diese Site erfordet eventuell folgendes ActiveX-Steuerelemente:"Nullsoft VideoControll(VP3/MP3)v0.997 von AOL,Inc."Nie bardzo się orientuję na czym to własciwie polega? Mniej więcej wiem że instalacja tych elementów może nieść zagrożenie że niepowołane osoby będą mieć dostęp do danych w comp.Na ile realne jest takie zagrożenie?Czy warto to wogóle zainstalować?Za ewentualną poradę i sugestie z góry uprzejmie dziękuję :lol:

Marcin 
Administrator

Wysłany: 2004-09-20, 03:16   

Instalacja potrzebna jest abys mogla wyswietlac poprawnie ta strone (czytaj:ogladac filmy i tv )

W tym przypadku chodzi o komponent do winampa/wmp.

Jesli masz firewall lub antyvirus lub zablokowane uruchamianie activeX w przegladarce, to zawsze przy instalacji nowych "wtyczek" activeX lub innych skryptow np.java musisz sama zezwolic na jego uruchomienie.

Dowolny komponent ActiveX, ktory z jakiejkolwiek strony, bez naszej wiedzy zaladuje sie do naszego komputera, ma praktycznie pelny dostep do jego zasobow, krotko mowiac moze zrobic doslownie wszystko na naszym pc, dlatego firewall´e /przegladarki www (standardowo) je blokuja.

Nie wszystkie ActiveX sa niebezpieczne i mysle ze mozna zaufac komponentom z tej strony czy innych znanych portali czy stron www bo nie wykonuja zadnych szkodliwych dla nas dzialan.

Te "zle" komponenty ActiveX mozna najczesciej spotkac na stronach typu warez czy xxx.

Reasumujac , mozesz spokojnie klikac i ogladac

To tyle , jakby cos bylo nie jasne to chetnie dalej pomoge, a narazie wracam do projekcji "Bruneta wieczorowa pora" ze strony ktora podalas (dzieki) . :wink:

Bosch 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-09-20, 07:24   

u mnie nic nie dziala :cry: , wlaczylem przyjmnowanie plug-ow, ale nic sie nie dzieje. Zadne stacja TV nie przelancua sie i z filmow to tez wcale.

Kamila 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-09-20, 07:59   

Alisa dzięki za linka! Niektórych filmów nie widziałam i z chęcią obejrzę :D

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-09-20, 08:36   

hihihihi "Janosik" pokryl mi wlasnie monitor!Fonia jest ok,ale wizja nie za bardzo!Troche zamazany obraz.Da sie to jakos ustawic?

Marcin 
Administrator

Wysłany: 2004-09-20, 10:46   

Niestety ,nie bedzie jakosci dvd przy transmisji video z netu, moze za pare lat jak beda jeszcze szybsze lacza,

narazie musi nam to wystarczyc.

Proponuje ogladac nie na calym monitorze ale np na 1/2 lub mniej ,bedzie troche lepsza jakosc .

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-09-30, 19:58   

Link który podałam w pierwszym poście jest już nieaktualny.Wcięło go i już.

www.tv.poloniaonline.us/

tam można znaleźć te same filmy i jeszcze co nieco więcej.

Odpowiedz do tematu