Recepta dla ludzi sukcesu i potencjalnych bogaczy
| Autor |
Wiadomość |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-30, 19:59 Recepta dla ludzi sukcesu i potencjalnych bogaczy
|

|
|
http://www.wprost.pl/ar/?O=77101
i kto by pomyślał że to tak łatwo osiągnąć sukces i zostać bogaczem ,ludzie! do dzieła!!!!rozmnażajcie się!!! |
|
|
|
 |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-30, 22:20
|

|
|
alisa?? Ty też chcesz być bogata?? no wiesz..... mogę przyjechać i pomóc Tobie w ... domyśl się
) |
_________________ ... w życiu trzeba być rekinem!!! |
|
|
|
 |
Robert
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2005-05-31, 08:56
|

|
|
w Afryce jest to fakt znany od stuleci. Dzieci to bogactwo.
Majatek rodzi majatek, bieda rodzi biede.
R. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-31, 09:29
|

|
|
| Darass napisał/a: | alisa?? Ty też chcesz być bogata?? no wiesz..... mogę przyjechać i pomóc Tobie w ... domyśl się
) |
Czy ja wiem? jakoś sceptycznie jestem nastawiona ,takim sposobem dorabiać się fortuny Ja swój obywatelski obowiązek już spełniłam i skutecznie przyczyniłam się do przedłużenia gatunku ludzkiego.
Tego wielkiego majątku jakoś do tej pory nie widze ,narazie dokładam do tej"inwestycji".Ale kto wie? kto wie? dopóki człowiek żyje ma nadzieje!
W każdym razie ,serdecznie dziękuję za chęć pomocy ,duch solidarności /jak widać/ w narodzie polskim nie zaginął!
ps.tylko żeby mi nie było wymówek i wykrętów "ja żartowałem" jak się pewnego pięknego poranka zgłoszę o wyegzekwowanie tej pomocy! Wszystkich tu obecnych na świadków powołam! |
|
|
|
 |
Gosia
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2005-05-31, 09:40
|

|
|
Alisa, bo moze masz za malo?? Czytalas, ze dopiero od trzeciego sie zaczyna, a jak chcesz byc bogata to i z dziesiatke musisz |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-31, 09:47
|

|
|
Ha!wiedziałam że gdzieś popełniam błąd! teraz wszystko jasne!......muszę chyba skonsultować problem z jaką wróżką ,czy mam szanse drugim Rockefellerem zostać! |
|
|
|
 |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-31, 11:32
|

|
|
Alisa - moja oferta pomocy jest aktualna i na pewno nie powiem Tobie że zartowałem, ale jest też jeden warunek....
Zdecyduj się w miarę szybko bo w wieku 80 lat to mi już nie będzie zależało na tym bogactwie, a ponadto narzędzie bedzie raczej niesprawne.
Do odważnych świat należy. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-31, 12:56
|

|
|
Jakoś mało romantyczni ci dzisiejsi panowie .Tak odrazu do rzeczy przystępują.Może najpierw jakieś buzi? kwiatki? gadki? czekoladki?
No i jakże to tak bez ślubu ?zanim na zapowiedzi dasz ,rób już plan byznesowy jak tę fortunę zdobędziesz! tylko nie łudź się że jakąś intercyze podpisz! Mowy nie ma! |
|
|
|
 |
Darass
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2005-05-31, 13:00
|

|
|
|
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-05-31, 13:46
|

|
|
No tak! wiedziałam! jak o ołtarzu mowa ,to kandydat w nogi! Widać staropanieństwo mi pisane.
Dzisiejsi panowie jak widać nie bardzo biorą sobie do serca powiedzenie że "Prawdziwy mężczyzna powinien wybudować dom ,zasadzić drzewo i spłodzić syna",zdaje się że z tych trzech powinności najlepiej sprawdzają się w tej ostatniej.
A wracając do tematu.........Obawiam się że mało która rodzina wielodzietna potwierdzi te "mądrości" z Wprost.jakieś takie utopijne te teorie w dzisiejszej rzeczywistości.Może za życia Rockefellera czy Rotschilda było łatwiej?O ile wiem Rockefeller zaczynał gromadzić swoją fortunę w wieku lat 16 nie będąc obarczony potomstwem.A cały pozostały clan ,dziedzicząc z pokolenia na pokolenie po nim ,mógł sobie już pozwolić na obfitą progeniture. |
|
|
|
 |
|
|