Replika broni - ASG a prawo w Niemczech
| Autor |
Wiadomość |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-02-02, 06:42 Replika broni - ASG a prawo w Niemczech
|

|
|
| Czy ktoś może mi napisać jak wygląda prawo,gdybym chciał przywieść replikę broni ASG żeby to wszystko było Legal Art. |
_________________ Jeżeli w swojej walce o prawa ludzkie naród przegrywa i jest nieprzygotowany lub
niezdolny do walki o przetrwanie,to opatrzność zadecyduje o jego końcu. |
|
|
|
 |
daniels
Nowy

|
Wysłany: 2012-03-29, 18:08
|

|
|
| Repliki broni , Schreckschuss Waffen , Softair/Paintabll Waffen , itp. mozna przewozic przez granice zupelnie legalnie. Tylko w przypadku prawdziwej broni i amunicji wymagane jest zezwolenie. |
_________________ Daniel.S. |
|
|
|
 |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-03-31, 19:18
|

|
|
| Przewozić przewożeniem,ja słyszałem że ASG jest traktowane jako broń sportowa na którą trzeba mieć zezwolenie. |
_________________ Jeżeli w swojej walce o prawa ludzkie naród przegrywa i jest nieprzygotowany lub
|
|
|
 |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-04-22, 18:44
|

|
|
Oto co się dowiedziałem o prawie dotyczącym ASG w Niemczech
Repliki o mocy mniejszej niż 0.5 J są uznawane za zabawki I mogą być sprzedawane dzieciom powyżej 3 roku życia. Dystrybutorzy jednak podnieśli ten limit do 14 lat
Repliki o mocy pomiędzy 5 a 7.5 J nie mogą posiadać trybu ognia auto I mogą być sprzedawane jedynie osobą powyżej 18 roku życia. Są one uznawane za broń nie wymagającą licencji, ale:
Sprzedaż replik o mocy większej niż 0.5 J jest dozwolona jedynie w sklepach z bronią.
Repliki muszą posiadać specjalne oznaczenia np. Znak F w pentagonie oraz kaliber repliki np ( 6 mm BB).
Wszelkie celowniki laserowe, latarki I inne przedmioty świecące nie mogą być montowane na replice mimo iż ich posiadanie nie jest zabronione. |
|
|
|
 |
|
|