|
ROZBIL SIE SAMOLOT Z PARA PREZYDENCKA WSZYSCY ZGINELI
| Autor |
Wiadomość |
blitzputz
Staly bywalec forum Integrationszentrum

|
Wysłany: 2010-04-16, 06:48
|

|
|
| Maq napisał/a: | straszne halo wokol Prezydenta ,a bardziej szkoda jego zony i innych , ktorzy byli w tym samolocie.
Kim byl ten Prezydent?? Wieczne posmiewisko na scenie miedzynarodowej , Narodowiec , ktory nie potrafil poprawnie zaspiewac hymn kraju , ktorego byl glowa .Wszyscy narzekali na niego ,a teraz przesada bierze gore i chca go na Wawelu pochowac ... za co??!!
Czym sie przyczynil dla Polski ,ze ma bych pochowany tam gdzie wybitni ludzie , ktorzy wlozyli ogrom serca dla narodu ? Zawsze szkoda czlowieka , a na pewno przykro ,ze zmarl tak a nie inaczej (choc jesli to prawda ,ze naciskal na pilota to jakos srednio mi akurat JEGO zal). |
tak...bo na Wawelu tylko Ci sa pochowani, ktorzy wylacznie dobrze sie Polsce przyczynili...
Radze powtorke z historii, a okaze sie, ze nawet Sikorski swoje za uszami mial, nie mowiac juz o krolach, ktorzy do ruiny Polske doprowadzili...a leza tam pochowani.
byl Kaczynski prezydentem przez narod wybranym? Byl.
Zginal w sluzbie narodu? Zginal.
Zginelo jeszcze innych 95 osob? Tak i ich nazwiska beda tam wypisane.
To wystarczajace dowody na to, aby tam byli pochowani.
Jak zapytac, to nikt sie polityka nie interesowal, ale teraz wszyscy dokladnie wiedza, co zrobil prezydent i jaki byl.
Walczyl o prawde o Katyniu, jak nikt inny przed nim. Zalezalo mu na niej tak bardzo, ze az zginal w drodze do prawdy i na dzien przed uznaniem tej straszliwej zbrodni przez swiat.
Powinien byc pochowany na Wawelu. |
|
|
|
 |
Vista81
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-16, 08:35
|

|
|
| ciekawe kto bedzie jego nastepca..?.. mowia juz cos media na ten temat? |
_________________ Iza |
|
|
|
 |
blitzputz

|
Wysłany: 2010-04-16, 08:46
|

|
|
Jaroslaw Kaczynski.
[ Dodano: 2010-04-16, 09:49 ]
to bylby precedens w polityce na skale swiatowa, i jakiej jeszcze historia swiata nie odnotowala.
Malo, ze to samo nazwisko, to i twarz ta sama....
Prezydent Kaczynski nie zyje!
Niech zyje prezydent Kaczynski!!! |
|
|
|
 |
danutann
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-04-16, 09:13
|

|
|
Oby tego precedensu jednak nie było. Choć za Komorowskim też nie jestem jakoś szczególnie.
I mimo wszystko jestem przeciwna Wawelowi a historią i polityką trochę bardzo się interesowałam i uważam, że mimo wszystko nie zasługuje. |
_________________ Potowrnie zadowoleni z potworka. |
|
|
|
 |
Blade
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-16, 21:04
|

|
|
| wybory najpóźniej w czerwcu... |
_________________ mój fon: 015779301705 |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-04-17, 02:19
|

|
|
| blitzputz napisał/a: | | Maq napisał/a: | straszne halo wokol Prezydenta ,a bardziej szkoda jego zony i innych , ktorzy byli w tym samolocie.
Kim byl ten Prezydent?? Wieczne posmiewisko na scenie miedzynarodowej , Narodowiec , ktory nie potrafil poprawnie zaspiewac hymn kraju , ktorego byl glowa .Wszyscy narzekali na niego ,a teraz przesada bierze gore i chca go na Wawelu pochowac ... za co??!!
Czym sie przyczynil dla Polski ,ze ma bych pochowany tam gdzie wybitni ludzie , ktorzy wlozyli ogrom serca dla narodu ? Zawsze szkoda czlowieka , a na pewno przykro ,ze zmarl tak a nie inaczej (choc jesli to prawda ,ze naciskal na pilota to jakos srednio mi akurat JEGO zal). |
tak...bo na Wawelu tylko Ci sa pochowani, ktorzy wylacznie dobrze sie Polsce przyczynili...
Radze powtorke z historii, a okaze sie, ze nawet Sikorski swoje za uszami mial, nie mowiac juz o krolach, ktorzy do ruiny Polske doprowadzili...a leza tam pochowani.
byl Kaczynski prezydentem przez narod wybranym? Byl.
Zginal w sluzbie narodu? Zginal.
Zginelo jeszcze innych 95 osob? Tak i ich nazwiska beda tam wypisane.
To wystarczajace dowody na to, aby tam byli pochowani.
Jak zapytac, to nikt sie polityka nie interesowal, ale teraz wszyscy dokladnie wiedza, co zrobil prezydent i jaki byl.
Walczyl o prawde o Katyniu, jak nikt inny przed nim. Zalezalo mu na niej tak bardzo, ze az zginal w drodze do prawdy i na dzien przed uznaniem tej straszliwej zbrodni przez swiat.
Powinien byc pochowany na Wawelu. |
zrobili wiecej dobrego niz gorszego , a o historii chetnie moge pogadac przy kawce
Miliony zginely w sluzbie panstwu - oni tez maja byc pochowani na wawelu ??
Jak temat ochlonie to moze ktos w koncu pomysli na trzezwo o tym |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-17, 10:30
|

|
|
Skoro Kaczynskiego pochowali na wawelu, to ja osobicie pojade gdy L.Walesa umrze, aby jego pochowali na wawelu, ten przynajmniej zrobil wiele, przeskoczyl plot, sosjalizm sie rozwalil i jako jedyny polityk w europie wsch. dostal nagrode nobla. To juz wielkie osiagniecia zaslugujace na Wawel, a nie L. Kaczynskiego, ten nic nie zrobil szczegolnego, tylko ze zginal w katastrofie samolotu...
To dla polonii, do jakiego kosciola powiino sie dzis pojsc:
Wieczorem w berlińskim Kościele Francuskim odbędzie się ekumeniczne nabożeństwo żałobne ku czci ofiar tragedii. Wspólnie z pastorami ewangelickimi poprowadzi je proboszcz z Polskiej Misji Katolickiej w Berlinie ksiądz Tadeusz Niewęgłowski. zr. GW |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
blitzputz

|
Wysłany: 2010-04-17, 13:07
|

|
|
jesli ktos takie bzdury o L.Walesie wypisuje, to znaczy, ze kompletnie nie orientuje sie w temacie obalenia socjalizmu i reszty...
Bardzo ciekawe fakty mozna wygoglowac, jak sie chce prawdy o Walesie i jemu podobnych dociec...
A kto wie, czy mimo wszystko nie bedzie na Wawelu pochowany... |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-17, 20:52
|

|
|
| blitzputz napisał/a: | | jesli ktos takie bzdury o L.Walesie wypisuje, to znaczy, ze kompletnie nie orientuje sie w temacie obalenia socjalizmu i reszty... |
???? sory, nie zrozumialem tego...
Powolujac sie na gazete WELT.de, ktora podaje informacje, ze L.Kaczynski jednak koniecznie chcial koniecznie wyladowac, bez opoznien.....
"Russlands Premier Wladimir Putin seinem polnischen Kollegen Donald Tusk bereits am Tag des Unglücks seine Version präsentierte. Als sich beide am Samstagabend in Smolensk trafen und am Unglücksort einander vor den Kameras umarmten, soll Putin gesagt haben, Präsident Kaczynski habe Druck auf die Piloten ausgeübt. Ziel sei gewesen, trotz Nebels zu landen und die Delegation zur geplanten Gedenkfeier gelangen zu lassen."
http://www.welt.de/politi...-Geheimnis.html |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
blitzputz

|
Wysłany: 2010-04-17, 21:23
|

|
|
| Bosch napisał/a: | | blitzputz napisał/a: | | jesli ktos takie bzdury o L.Walesie wypisuje, to znaczy, ze kompletnie nie orientuje sie w temacie obalenia socjalizmu i reszty... |
???? sory, nie zrozumialem tego... |
Polecam film "Nocna zmiana".
Felietony Michalkiewcza- bezcenne...
[ Dodano: 2010-04-17, 23:02 ]
http://fakt.brukowiec-sto...ia-nowodworska/ |
|
|
|
 |
ewelina7
Nowy

|
Wysłany: 2010-04-21, 16:57 Po katastrofie
|

|
|
[quote="Mesher"]Moze wrescie sie cos zmieni na leprze bo gorzej juz raczej byc nie moze.
Szkoda mi tylko ludzi ktorzy lecieli razem z Kaczynskim bo po nim napewno nie bede rozpaczal.[/quote]
Popieram Twoj poglad.To byl owszem wielki patriota, ale lubil rifi fi, czyli pomącic.A to nam calkiem niepotrzebne."Gospodarka głupcze" powiedział Clinton i nie było za jego czasu kryzysu.I teraz musimy wybrac takiego Prezydenta, ktory będzie dbal o nasze interesy, a nie machał szabelką.Moim zdaniem Olechowski to będzie dobry prezydent.Ma prezencję, nie wiem jak tam u niego z językami..A rzeczowy jest też.Pomyślmy jak go wypromowac.Ja mam trochę znajomych, Ty pewnie więcej...Pozdrawiam i nie przejmoj sie slowami oburzenia-to graja emocje |
|
|
|
 |
Mephisto
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-21, 18:06
|

|
|
Na jego mogile stanie nowy polityk
I wszyscy będą krzyczeć to ten doskonały
On będzie mówił o lepszym jutrze
Lecz jego słowa będą tylko słowami
On też zawiedzie następne pokolenia
I nikt nie będzie słuchał jego słów
Ktoś nagle krzyknie to nie ten doskonały
I tłum zawyje kiedy błyśnie nóż
I nie zmienią nic rewolucje
I nic nie pomogą zamachy stanu
Zawsze będzie ten sam syf
Twoje lepsze jutro zalerzy od Cebie
tu potrzebna jest REWOLUCJA ŚWIADOMOSCI |
_________________ Nauka uwolniła człowieka z leku przed bogami. |
|
|
|
 |
ewelina7
Nowy

|
Wysłany: 2010-04-21, 19:05
|

|
|
| Fajnie napisac "rewolucja swiadomosci".To niestety jest zbyt niekonkretne stwierdzenie.Tu muszą paśc słowa mocniejsze i dla zwykłych ludzi bardziej zrozumiałe, tu chodzi o to, ze trzeba Polakow przekonac do szacunku dla władzy/rzadu/ idla etosu pracy/Caly czas uwazam, ze Sienkiewicz zrobił więcej złego niż dobrego.Jedynym osobnikiem, ktory tam pracował to był Rzędzian/w trylogii/ a i on kombinował.Wychowalismy sie na tych przestarzałych mitach i nie możemy pogodzic sie z tym, ze to już inne czasy i inne wyzwania.. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-21, 19:33
|

|
|
| ewelina7 napisał/a: | | Fajnie napisac "rewolucja swiadomosci".To niestety jest zbyt niekonkretne stwierdzenie.Tu muszą paśc słowa mocniejsze i dla zwykłych ludzi bardziej zrozumiałe, tu chodzi o to, ze trzeba Polakow przekonac do szacunku dla władzy/rzadu/ idla etosu pracy/Caly czas uwazam, ze Sienkiewicz zrobił więcej złego niż dobrego.Jedynym osobnikiem, ktory tam pracował to był Rzędzian/w trylogii/ a i on kombinował.Wychowalismy sie na tych przestarzałych mitach i nie możemy pogodzic sie z tym, ze to już inne czasy i inne wyzwania.. |
Moze lepiej zejsc na ziemie. |
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-04-21, 22:25
|

|
|
| ewelina7 napisał/a: | | Moim zdaniem Olechowski to będzie dobry prezydent.Ma prezencję |
Ot, czym sie kieruja kobiety...
| ewelina7 napisał/a: | | trzeba Polakow przekonac do szacunku dla władzy/rzadu/ idla etosu pracy |
Na szacunek kazda wladza i rzad musi sobie zasluzyc. To nie król-pomazaniec, którego sie szanowalo za to, ze nim byl.
| ewelina7 napisał/a: | | Caly czas uwazam, ze Sienkiewicz zrobił więcej złego niż dobrego.Jedynym osobnikiem, ktory tam pracował to był Rzędzian/w trylogii/ a i on kombinował. |
Nie wiem skad tu nagle Sienkiewicz... ale... latwo Ci sie pisze dzis, ale w momencie, gdy on pisal, Polska nie istniala od 100 lat - wiec trzeba bylo "pokrzepienia serc".
Oczywiscie, ze kierowanie sie tamtymi przykladami jest dzis zgubne - ale mysle, ze przeceniasz jego wklad ...
Polska ma fajna i bogata historie. Gwozdziem programu jest to, by przestac nia zyc. Za to, co "kiedys bylo" - dzis nic sie nie kupi. I jezeli to mialas na mysli - popieram.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Mesher
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-04-21, 22:44
|

|
|
Juz mialem zamiar wogole sie nie odzywac w tym temacie ale szlag mnie trafia jak slysze kolejne wiadomosci o Lechu. Lada dzien to go beatyfikuja!!!
Ludzie powariowaliscie??
Krakow nasza duma narodowa i Lech?? Nieporozumienie totalne!! Jak dla mnie Kaczynski nie byl duma a wrecz przeciwnie. Pochowanie go w takim miejscu to jest policzek dla calej Polski!!
Abp. Dziwisz zdecydowal i mamy. Wstyd na caly swiat. Jak mozna pochowac go obok naszych dawnych przywodcow bez znaczenia jakimi byli ale mieli krolewska krew w zylach w przeciwienstwie do Lecha nedznego aktora ktory kradl ksiezyc.
Odnosnie zas Walesy to moze nie jest idealem ale jest symbolem szanowanym przez caly swiat. Samo to ze otrzymal pokojowa nagrode juz cos znaczy i jako przywodca on najbardziej zasluzyl na Krakow jesli juz a nie jakis Kaczynski. Jestem ciekaw jak sie zachowacie jak sie okaze ze to przez Kaczynskiego zgineli pozostali pasazerowie??
Znajac wasze podejscie przeinaczycie to wtrancajac swoje trzy grosze. Dla mnie jestescie obludnymi klamczuchami kierowanymi mediami. Zachowujecie sie jak marionetki. Teksty typu: pot mnie zalal o wiesci na temat tragedii to nic wiecej jak stek bzdur. A najgorsze jest to ze macie tu na poloniberlin swoisty klan mocherowych beretow, wzajemnej adoracji i jak jedno z was zatrabi tak reszta trabi. Zal mi was bo jestescie zwyklymi marionetkami bez wlasnego zdania.
Jak dla mnie to dalej sie calujcie po du... az wam jezyki uschna. Trzymajcie sie dalej w tym ...... gronie bo tylko to wam pozostalo. Ja mam swoje zdanie i go nie zmienie!!!
A teraz mozecie mnie zbanowac mam to gdzies. |
_________________ mesher |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-04-21, 22:49
|

|
|
hardcore + bier mode on |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-04-21, 22:57
|

|
|
No, mnie rozbawiles...
Szczególnie tym kólkiem wzajemnej adoracji - ja mam wrazenie, ze gdzie 3 forumowiczów to 4 zdania!
Apropos zdania... czytajac Twego posta mam wrazenie, ze jedynie TY masz racje i TWOJE zdanie jest miarodajne i wlasciwe... kiedys pewnie napisalbym inaczej, natomiast dzis... powiem tak: zycze Ci nieco wiecej wiary w ludzi. Nie kazdy, kto ma odmienne od Twojego zdanie, musi byc od razu jelopem, albo sterowana mediami marionetka. Kazda sprawa, kazdy polityk ma swoje ZA i PRZECIW.
(W dwóch slowach moje zdanie - tez uwazam, ze Wawel to przesada... i decyzja podjeta "po polsku" - mniej merytorycznie i pragmatycznie, a bardziej pod wplywem "impulsu chwili".)
Aha - jeszcze jedno. Powiem, ze mimo iz bylem przeciwnikiem polityki prezydenta Kaczynskiego - nie podobaja mi sie wylewane tu na niego pomyje. Bo primo - sluzyl ojczyznie jak potrafil - moze nie zawsze slusznie, ale mysle ze zawsze szczerze i uczciwie, a secundo - de moritur nihil nisi bene.
P.S. Od czasu wybierania elekcyjnego królów - nie ma czegos takiego jak "krew królewska" w sensie stricto. |
|
|
|
 |
malyberlin
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-04-22, 01:13
|

|
|
"Wstyd na caly swiat"
i tu troche przegioles kto z Europy nie mowiac o np. Ameryce wiedzial wczesniej co to jest Wawel...... |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-22, 07:35
|

|
|
| A ja sobie tak mysle -na Wawelu jeszcze nigdy nie bylam i Krakowa tez nie odwiedzilam i teraz ktoregos dnia zabiore moje dzieci zeby im Polske pokazac , pojedziemy do Krakowa,wstapimy na Wawel. Co powiem o ludziach tam lezacych? krolowie ok leza bo to krolowie ,Pilsudzki,Kosciuszko,o kazdym mozna powiedziec ze sie przysluzyl Polsce jako bohater a co powiem gdy stane przy Kaczynskich? .......... ktos ostatnio odpowiedzial mi na to pytanie"ze podzielil Polske" i za to ich tam pochowali? czy moje dzieci to zrozumieja? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|