| Autor |
Wiadomość |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-22, 00:37
|

|
|
| Powiało proroctwem. |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-22, 01:01
|

|
|
| Krawczyk Muller napisał/a: | malyberlin - pewnie o tym nie wiesz, ale napisano to już z 2000 lat temu:
- Wiara nie jest sprawą wszystkich.
albo: a wąska jest brama i wąska jest droga, która wiedzie do życia i niewielu , NIEWIELU!, nią idzie...
Niewielu.
Jesteś w większosci... ale... nie masz się z czego cieszyc... |
czyli juz 2000 tysiace lat tyle ludzi wierzy w te ......... no to chyba nie jest powod do chwalenia sie ze sie jest .......... a jezeli chodzi o mnie to badz spokojny ciesze sie i to bardzo !!!! |
|
|
|
 |
hydrater
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-01-22, 01:26
|

|
|
| nie interpretujcie zbyt sumiennie biblii na wlasna niekorzysc odnosnie swietej wojny. do wiary trzeba miec zdrowy dystans. pozdrawiam:) |
_________________ hydrater |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-22, 11:39
|

|
|
Misia zainicjowala trudny temat. Zobaczcie jak rozwija sie dyskusja: uciekamy od sedna, zaczynamy wytykac sobie bledy w zupelnie innym temacie... Jakie to typowe dla naszego forum! Od smierci uciekamy jak sie da.
Wracajac do tematu napisze o swoich odczuciach. Mnie nie przeraza mysl o mojej wlasnej smierci, chociaz z jednej strony nie chcialabym cierpiec a z drugiej nie chcialabym byc przez nia zaskoczona (zeby moc troche swoje sprawy uporzadkowac), co chyba sie wyklucza. Ale na sama mysl, ze moi Kochani odejda przede mna chce mi sie plakac! |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-22, 11:41
|

|
|
Ja nie jestem w stanie radzic sobie ze smiercia bliskich mi osob..w takich chwilach ani wiara ani pocieszanie innych nie pomagaja,strata bliskiej osoby jest zbyt bolesna..
"Czas nie leczy ran...nie wymarze wspomnień- on nas tylko z nimi oswaja...on tylko przezwyczaja nas do bólu" |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-22, 12:30
|

|
|
"Czas nie leczy ran...nie wymarze wspomnień- on nas tylko z nimi oswaja...on tylko przezwyczaja nas do bólu"[/quote]
w rzeczy samej,piekny cytat !!! |
|
|
|
 |
jasgal
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-01-25, 16:54
|

|
|
| zgadzam się-jeżeli ktoś twierdzi,żę czas leczy rany to znaczy,że nic nie wie o prawdziwym bólu-bólu,który nie przemija,bólu który czai się we wspomnieniach,pamiątkach,fotografiach a czasami w lustrze-pozdrawiam |
_________________ Idziesz przez świat i światu dajesz
kształt przez swoje czyny,spójrz
w świat,we świata kształt,a ujrzysz
twoje winy |
|
|
|
 |
gosc
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-04-15, 10:42
|

|
|
| jestem ateista ale mam szacunek dla ludzi wierzacych...kolega Krawczyk Muller jest idealnym przykladem czlowieka wierzacego i tu duzy szacunek...czas nie leczy ran...nigdy nie uleczy smierci kogos bliskiego, u mnie mija 5 lat po stracie bliskiej osoby...dalej nie moge sie otrzasnac...ta osoba wiele mnie nauczyla. byla swego rodzaju moim mentorem...dala mi wiele wskazowek jak byc szanowanym w zyciu przez inne osoby, i jak przetrwac w tym swiecie... wniosek sie nasuwa prosty, jezeli stracisz kogos bliskiego na kim bardzo Ci zalezalo zapamietasz go i nie pogodzisz sie z jego smiercia.... |
_________________ Kto ciagle patrzy wstecz nigdy nie bedzie gotow sprostac temu, co dopiero przed nim...burn tire, not your soul |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-06-22, 13:03
|

|
|
| lolinka917 napisał/a: | | dostalam kiedys link [spam] i rozwiazalam test.Pokazal mi,kiedy nastapi moj zgon.Co o tym myslicie? |
totalna bzdura!!!!!!!!!!! wiec jesli rozwiazalas test i wyszlo ci,ze w wieku lat xxx umrzesz,to do tego czasu bedziesz sobie spokojnie zyc,a jak sie bedzie zblizac "ten czas" to co??ßtrumne sobie zakupisz juz??? sorry....ale to bzdeta i koltuniarstwo jeszcze uwierzyc w cos takiego |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-06-22, 14:21
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | | lolinka917 napisał/a: | | dostalam kiedys link [spam] i rozwiazalam test.Pokazal mi,kiedy nastapi moj zgon.Co o tym myslicie? |
totalna bzdura!!!!!!!!!!! wiec jesli rozwiazalas test i wyszlo ci,ze w wieku lat xxx umrzesz,to do tego czasu bedziesz sobie spokojnie zyc,a jak sie bedzie zblizac "ten czas" to co??ßtrumne sobie zakupisz juz??? sorry....ale to bzdeta i koltuniarstwo jeszcze uwierzyc w cos takiego |
To pół biedy, w myśl zasady "przezorny zawsze ubezpieczony". Ale co biedna zrobi, jak tego xxx wieku NIE DOŻYJE? Normalnie strach się bać....
Sorry, głupawkę mam przedwakacyjną |
|
|
|
 |
jasgal
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-23, 12:45
|

|
|
| śmierc tak jak narodziny jest wpisana w nasz los czy to się komu podoba czy nie-zupełnie inna sprawa to nastawienie do niej ale ja jestem optymistą-wierzę,że nawet śmierc przynosi ciepłe wiatry-pozdrawiam |
_________________ Idziesz przez świat i światu dajesz
kształt przez swoje czyny,spójrz
w świat,we świata kształt,a ujrzysz
twoje winy |
|
|
|
 |
|
|