|
Statystyki dotyczace integracji migrantow
| Autor |
Wiadomość |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 16:47
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | W tej samej linijce na stronie 67 stoi zaraz obok Erwerbslosenquote... pomoge tobie... 40%. Gdzie 50%? Gdzie 75 procent Türken ohne Bildungsabschluss? |
Gdzie 50%?
Otóz Erwerbslosenquote nie obejmuje osób na jakichs Umschulungach, przejsciowo niezarejestrowanych, czy na jakichs tymczasowych pracach, nie wspominajac o tzw. "Stille Reserve".
Lacznie jest to 50% jak nie lepiej.
Bildung - 3 von 4 podal Tagesspiegel. Mysle ze to wiarygodne zródlo, choc cyfra wydala mi sie bardzo wysoka, szczególnie ze mamy cos takiego jak Schulpflicht w DE.
DIW podal w swojej Studie tez ponad 75% - ale w sensie Berufsabschluss. Gazeta nieco to przekrecila a ja to przejalem. Jezeli to jest moja wina - ok, przyznaje sie.
Niemniej - 75% bez jakiegokolwiek wyksztalcenia zawodowego mówi za siebie - i chyba o to chodzilo w temacie "pracowania glowa".
| Joker Adams napisał/a: | | Hubert... na prawde zyczylbym sobie, zebys po tylu latach na forum pokazal troche rozwoju. |
I vice versa, Adam... i vice versa... ale ciesze sie, ze powoli rozrózniasz miedzy "Ausländer" i "Türken" oraz wiesz co to Erwerbslosenquote... zawsze jakis postep, z pierwszych postów wnioskuje ze bylo z tym cienko (nie wspomne o dyspucie o dacie czy innych podawanych przez ciebie zródlach).
Nadal nie podobaja mi sie insynuacje typu "rasista - Twój poziom?" czy tez "lecisz na Bild Niveau"... "jakbys umial"... itd. Ale tego pewnie juz nie zdolasz przeskoczyc.
[ Dodano: 2010-07-22, 18:30 ]
| Joker Adams napisał/a: | Moze odswiezysz temat, dlaczego Polki wola cudzoziemcow... tam mozesz sie pochwalic twoja JEDNA statystyka... i jakich glupolow sobie powybieraly.
|
Dodam - ja nie mam z tym najmniejszego problemu, kto z kim chodzi do lózka (czy gdzie tam indziej - wedle upodobania). Jesli jakas Polka chce byc z Turkiem, z Niemcem czy z Marsjaninem, to bedzie - jej sprawa i wybór. Ciekawilo mnie tylko dlaczego - to wszystko. Ty chyba intensywniej takie sprawy "przezywasz"? |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-22, 17:40
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | W sensie jak? Telefonicznie dzwonia do JC kiedy nastepna "wyplata" wplynie czy jak?!?
Ja tu sie negatywnie o Hartzerzach z PL wypowiadam... ale o Turkach pare faktów - 50% Turków w Berlinie siedzi na Hartz IV... i (uwaga!) 75% nie ma zadnego wyksztalcenia...
I oni pracuja glowa? Chyba jak naciagnac panstwo (czy jakiegos innego naiwniaka). |
Widzisz roznice pomiedzy Twoim pierwszym postem a ostatnim? Zostawiles SPORO niewypowiedzianego... Strzelic szyderczego posta a zajac sie tematem (do czego ciebie dopiero zmusilem) to dwie rozne sprawy... i tutaj mialem tez rozwoj na mysli.
| Pausenclown napisał/a: | Otóz Erwerbslosenquote nie obejmuje osób na jakichs Umschulungach, przejsciowo niezarejestrowanych, czy na jakichs tymczasowych pracach, nie wspominajac o tzw. "Stille Reserve".
Lacznie jest to 50% jak nie lepiej. |
| Pausenclown napisał/a: | | Tlumacze Jokerowi, ze szukajac statystycznie wielkosci bezrobocia nie patrzy sie na "Erwerbspersonen" tylko na "Erwerbslosenquote". |
No to mow od razu, ze masz na mysli Arbeitslose... a nie Erwerbslose... popatrzylem na Erwerbslosenquote... i jak byk 40 %.
"Als erwerbslos im Sinne der ILO-Statistik gilt, wer weniger als eine Stunde arbeitet, aber mehr arbeiten will. Die Gesamtzahl der Erwerbslosen wird anhand einer Stichprobe hochgerechnet. Damit ist die stille Reserve automatisch erfasst, hingegen fallen geringfügig Beschäftigte heraus. Ebenso Arbeitsunwillige, die sich allein zum Bezug von Arbeitslosengeld arbeitslos gemeldet haben."
http://de.wikipedia.org/wiki/Erwerbslose
Wiec jesli tych sie odciagnie... ktorzy chca pracowac... ale nie maja z jakiegos powodu jak... to wychodzi... Arbeitslose - Erwerbslose... i wtedy wyglada to calkiem inaczej. Gdyz nie kazdy, kto jest arbeitslos... jest tez "arbeitsunwillig".
| Pausenclown napisał/a: | | Bildung - 3 von 4 podal Tagesspiegel. Mysle ze to wiarygodne zródlo, choc cyfra wydala mi sie bardzo wysoka, szczególnie ze mamy cos takiego jak Schulpflicht w DE. DIW podal w swojej Studie tez ponad 75% - ale w sensie Berufsabschluss. Gazeta nieco to przekrecila a ja to przejalem. Jezeli to jest moja wina - ok, przyznaje sie. |
Widzisz... dlaczego nie od razu? To wyglada wtedy calkiem inaczej, jak pisze sie wlasna opinie...
| Pausenclown napisał/a: | | choc cyfra wydala mi sie bardzo wysoka |
...a nie...
| Pausenclown napisał/a: | | o Turkach pare faktów |
Wtedy nikt nie pomysli, ze jestes na poziomie kleinerdildo... tylko podchodzisz krytycznie do tematu.
| Pausenclown napisał/a: | | Niemniej - 75% bez jakiegokolwiek wyksztalcenia zawodowego mówi za siebie - i chyba o to chodzilo w temacie "pracowania glowa". |
Mozliwe... ale 37 % a 75 % procent to wielka roznica... wiec prawda lezy pewnie gdzies po srodku (56 %)... co na sto znaczy 19 osob... |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 18:09
|

|
|
Ale jaka moja opinia? Wystarczy skorygowac drobiazgi i zostaje:
Ponad 40% Turków w Berlinie zyje z transferów socjalnych ... i 75% nie ma zadnego zawodowego wyksztalcenia...
I to sa fakty...
I cokolwiek to zmienilo? Wyglada to teraz jakos lepiej?
Bo dla mnie ten bilans jest straszny. I trzeba sie gleboko zastanowic, co tu nie gra.
Zastanawiajace jest "Und unter den Ausländern beansprucht die zweite oder dritte Generation der Migranten diese Hilfe mehr als die erste."
P.S. Dzieki za "zmuszenie". Nie moge tego udowodnic, ale czuje ze przy zglebianiu tematu poswieciles znacznie wiecej czasu ode mnie... wiec kto tu kogo... mniejsza... |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-22, 18:26
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | | Ale jaka moja opinia? Wystarczy skorygowac drobiazgi i zostaje: |
A jak bym ci uwagi nie zwrocil... to kto by skorygowal? Ty?
Opinie wyrazilbys od tego momentu... gdzie wstepnie piszesz... ze wedlug TWOJEJ opinii dane w Tagesspiegel sa przesadzone... i git. Tej opinii bylo wstepnie brak, za to postawiles "fakty"...
| Pausenclown napisał/a: | Ponad 40% Turków w Berlinie zyje z transferów socjalnych ... i 75% nie ma zadnego zawodowego wyksztalcenia...
I to sa fakty... |
ktore w polaczeniu z druga statystyka wygladaja jednak nieco inaczej. A po wczytaniu w temat jeszcze inaczej.
| Pausenclown napisał/a: | I cokolwiek to zmienilo? Wyglada to teraz jakos lepiej?
Bo dla mnie ten bilans jest straszny. I trzeba sie gleboko zastanowic, co tu nie gra. |
Owszem, omijajac obydwie statystyki, stan jest niezbyt ladny... Ale mozna to bylo napisac bez tego szyderczego tonu w pierwszym poscie... ktory sie tobie nad miare zdarza... Moze jakies charytatywne zajecie w Arbeitsamcie...? Pisanie CV dla tureckiej mniejszosci? W koncu wiekszosc chce pracowac. |
| |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-22, 18:31
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | P.S. Dzieki za "zmuszenie". Nie moge tego udowodnic, ale czuje ze przy zglebianiu tematu poswieciles znacznie wiecej czasu ode mnie... wiec kto tu kogo... mniejsza... |
Wazne, ze bedzie efekt na przyszlosc. Podanie zrodel i zdrowa krytyka co do "faktow". |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 18:37
|

|
|
Ok....
http://www.diw.de/documen....de/08-35-1.pdf
Tu statystyka tego, o czym mówiono w Abendschau w RBB (youtube, siedzial autor tego dokumentu - o slowie FAKE nie wspomne, bo po co...) i o czym pisal Tagesspiegel (i tez nie wspomne ze prastary bo z 27.08.2008 czyli raptem 4-5 miesiecy starszy niz twój Bericht... ale o tym tez nie wspomne... bo juz to zrobilem)
Mysle ze DIW jest bardzo wiarygodnym zródlem. Dane na które sie powoluje sa z tego samego zródla co twoje: Mikrozensus 2005... (wytykania nie wspomne...)
| Joker Adams napisał/a: | | Pisanie CV dla tureckiej mniejszosci? W koncu wiekszosc chce pracowac. |
Pisze dla polskiej... i Zulauf.... delikatnie mówiac... bardzo sredni... jezeli u Turków jest podobnie.... (a patrzac na liczby jest gorzej...) to... chyba nie bardzo... (abstrahujac ze nie znam jez. tureckiego).
| Joker Adams napisał/a: | | Pausenclown napisał/a: | P.S. Dzieki za "zmuszenie". Nie moge tego udowodnic, ale czuje ze przy zglebianiu tematu poswieciles znacznie wiecej czasu ode mnie... wiec kto tu kogo... mniejsza... |
Wazne, ze bedzie efekt na przyszlosc. Podanie zrodel i zdrowa krytyka co do "faktow". |
Adam... przeczytaj swoich pierwszych 5 postów w tym temacie... i teraz pomysl, kto powinien miec nadzieje, ze nastapi... efekt... |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-22, 19:15
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Ok....
Tu statystyka tego, o czym mówiono w Abendschau w RBB (youtube, siedzial autor tego dokumentu - o slowie FAKE nie wspomne, bo po co...) i o czym pisal Tagesspiegel (i tez nie wspomne ze prastary bo z 27.08.2008 czyli raptem 4-5 miesiecy starszy niz twój Bericht... ale o tym tez nie wspomne... bo juz to zrobilem)
Mysle ze DIW jest bardzo wiarygodnym zródlem. Dane na które sie powoluje sa z tego samego zródla co twoje: Mikrozensus 2005... (wytykania nie wspomne...) |
Jak juz pisalem... roznice w opracowaniu widac... juz sam autor tego twojego dokumentu nie rozroznia Arbeitslosenquote od Erwerbslosenquote... na drugiej stronie...
"Wir haben hier eine Arbeitslosenquote von 40 Prozent, und das ist dramatisch."
Widocznie pare miesiecy wiecej daje wielka roznice w jakosci. O lektoracie nie wspomne.
| Joker Adams napisał/a: | | Pisanie CV dla tureckiej mniejszosci? W koncu wiekszosc chce pracowac. |
| Pausenclown napisał/a: | | Pisze dla polskiej... i Zulauf.... delikatnie mówiac... bardzo sredni... jezeli u Turków jest podobnie.... (a patrzac na liczby jest gorzej...) to... chyba nie bardzo... (abstrahujac ze nie znam jez. tureckiego). |
Jesli w tematach o Hartz IV negatywnie sie wypowiadasz... jak sam piszesz... to komu sie dziwisz? Ze chetnych wstepnie odrzucasz? Jak ciebie jakis sprzedawca oskarzy, ze jestes zlodziejem... to pojdziesz do tego sklepu jeszcze kiedykolwiek na zakupy? O czym ty marzysz. Oprocz tego nikt ci nie kaze pisac CV po turecku... ale widze, ze wstepnie odmawiasz Turkowi szanse dostania pracy u niemieckiego pracodawcy.
| Joker Adams napisał/a: | | Pausenclown napisał/a: | P.S. Dzieki za "zmuszenie". Nie moge tego udowodnic, ale czuje ze przy zglebianiu tematu poswieciles znacznie wiecej czasu ode mnie... wiec kto tu kogo... mniejsza... |
Adam... przeczytaj swoich pierwszych 5 postów w tym temacie... i teraz pomysl, kto powinien miec nadzieje, ze nastapi... efekt... [/quote]
Dyskusji o kure i jajo nie wygrasz, gdyz ciebie trzeba bylo o zrodlo pytac... i pierwsze co z tego wyszlo to filmik z youtube od jakiegos rasisty. Oprocz tego, ze filmik wstepnie inaczej wygladal... gdyz mial wylaczone komentarze... a przy tym dzialaja... i widac, dla jakich ludzi zostal wstawiony... omijajac komentarz autora z 00:14... |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-22, 19:16
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Ok....
Mysle ze DIW jest bardzo wiarygodnym zródlem. Dane na które sie powoluje sa z tego samego zródla co twoje: Mikrozensus 2005... (wytykania nie wspomne...) |
Jak juz pisalem... roznice w opracowaniu widac... juz sam autor tego twojego dokumentu nie rozroznia Arbeitslosenquote od Erwerbslosenquote... na drugiej stronie...
Widocznie pare miesiecy wiecej daje wielka roznice w jakosci. O lektoracie nie wspomne.
| Pausenclown napisał/a: | | Pisze dla polskiej... i Zulauf.... delikatnie mówiac... bardzo sredni... jezeli u Turków jest podobnie.... (a patrzac na liczby jest gorzej...) to... chyba nie bardzo... (abstrahujac ze nie znam jez. tureckiego). |
Jesli w tematach o Hartz IV negatywnie sie wypowiadasz... jak sam piszesz... to komu sie dziwisz? Ze chetnych wstepnie odrzucasz? Jak ciebie jakis sprzedawca oskarzy, ze jestes zlodziejem... to pojdziesz do tego sklepu jeszcze kiedykolwiek na zakupy? O czym ty marzysz. Oprocz tego nikt ci nie kaze pisac CV po turecku... ale widze, ze wstepnie odmawiasz Turkowi szanse dostania pracy u niemieckiego pracodawcy.
| Pausenclown napisał/a: | Adam... przeczytaj swoich pierwszych 5 postów w tym temacie... i teraz pomysl, kto powinien miec nadzieje, ze nastapi... efekt... |
Dyskusji o kure i jajo nie wygrasz, gdyz ciebie trzeba bylo o zrodlo pytac... i pierwsze co z tego wyszlo to filmik z youtube od jakiegos rasisty. Oprocz tego, ze filmik wstepnie inaczej wygladal... gdyz mial wylaczone komentarze... a przy tym dzialaja... i widac, dla jakich ludzi zostal wstawiony... omijajac komentarz autora z 00:14... |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 19:24
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | Jak juz pisalem... roznice w opracowaniu widac... juz sam autor tego twojego dokumentu nie rozroznia Arbeitslosenquote od Erwerbslosenquote... na drugiej stronie...
Widocznie pare miesiecy wiecej daje wielka roznice w jakosci. O lektoracie nie wspomne. |
Czyli - DIW to banda debili. (a tak btw - kiedy ty sie dowiedziales o róznicy miedzy Arbeitslosenquote a Erwerbslosenquote ? )
| Joker Adams napisał/a: | | Jesli w tematach o Hartz IV negatywnie sie wypowiadasz... jak sam piszesz... to komu sie dziwisz? Ze chetnych wstepnie odrzucasz? |
Jak widac nie wszystkich. Ci co spróbowali, raczej nie zaluja. Byloby ich wiecej, gdybys temat podkleil, ale przez wlasny cien nie przeskoczysz Adam, nie oszukujmy sie...
| Joker Adams napisał/a: | | O czym ty marzysz. |
To cie chyba nie obchodzi...
| Joker Adams napisał/a: | | Oprocz tego nikt ci nie kaze pisac CV po turecku... ale widze, ze wstepnie odmawiasz Turkowi szanse dostania pracy u niemieckiego pracodawcy. |
Nie wiem do konca o co ci chodzi... i co ma piernik do odmawiania Turkowi szans u niemieckich pracodawców? Ale moze ty mi wytlumaczysz...
| Joker Adams napisał/a: | | Dyskusji o kure i jajo nie wygrasz, gdyz ciebie trzeba bylo o zrodlo pytac... i pierwsze co z tego wyszlo to filmik z youtube od jakiegos rasisty. Oprocz tego, ze filmik wstepnie inaczej wygladal... gdyz mial wylaczone komentarze... a przy tym dzialaja... i widac, dla jakich ludzi zostal wstawiony... omijajac komentarz autora z 00:14... |
Ech, czyli nic sie nie nauczyles.....
A wiec - jeszcze raz.
Nie jest wazne, kto filmik wstawia. Nie jest wazne, czy komentarze sa wlaczone czy wylaczone, ani kto pod nim sie wpisal czy tez nie... wazna jest TRESC! (no i oczywiscie zródlo, ale mam nadzieje ze DIW i RBB sa dla ciebie wystarczajace...?) |
|
|
|
 |
AsIk 86
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-07-22, 19:55
|

|
|
Witam
Temat dotyczy czego innego a Panowie o czym innym,dajcie sobie spokój już załóżcie osobny temat.
Pozdrawiam Dyskutantów ;) |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-22, 21:41
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Czyli - DIW to banda debili. (a tak btw - kiedy ty sie dowiedziales o róznicy miedzy Arbeitslosenquote a Erwerbslosenquote ? ) |
Btw - jakie bledy Ty znalazles w publikacji Berlin-Institut für Bevölkerung und Entwicklung? Bo jesli DIW taki... powiedzmy... bezbledny jest... na ktorym cala twoja argumentacja bazuje... no to gdzie sa bledy Instytutu? Preferujesz statystyki z bledami, lub gazety, ktore przekrecaja znaczenie danych?
| Pausenclown napisał/a: | | Jak widac nie wszystkich. Ci co spróbowali, raczej nie zaluja. Byloby ich wiecej, gdybys temat podkleil, ale przez wlasny cien nie przeskoczysz Adam, nie oszukujmy sie... |
A od czego sa Ogloszenia? Od czego jest PW, zeby zwrocic uwage? Jak sie zachowujesz w sposob, w ktory ci w ogole nie zalezy na sukcesie... to sorry... wiesz... podstawy marketingu.
| Pausenclown napisał/a: | | Nie wiem do konca o co ci chodzi... i co ma piernik do odmawiania Turkowi szans u niemieckich pracodawców? Ale moze ty mi wytlumaczysz... |
| Pausenclown napisał/a: | | nie znam jez. tureckiego |
A co ma brak znajomosci tureckiego z pisaniem CV do czynienia? Masz obawy, ze sie nie dogadasz? Lub, ze zostaniesz poproszony o pisanie CV po turecku? Jesli sie zaoferujesz pisac... to piszesz CV po niemiecku... czy tlumacza potrzebujesz... czy nie. Z jednej strony bilans straszny... ale z drugiej strony wstepnie problemy wymyslasz na czym by Twoja pomoc mogla nie dojsc do celu? Zalezy ci, czy nie?
| Pausenclown napisał/a: | A wiec - jeszcze raz.
Nie jest wazne, kto filmik wstawia. Nie jest wazne, czy komentarze sa wlaczone czy wylaczone, ani kto pod nim sie wpisal czy tez nie... wazna jest TRESC! (no i oczywiscie zródlo, ale mam nadzieje ze DIW i RBB sa dla ciebie wystarczajace...?) |
RBB tej statystyki nie zrobila... wiesz jak to jest, jak ktos po komus blad powtarza? Jak ktos ci powie, ze w IKEI meble za darmo rozdaja... to biegniesz od razu? |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-22, 23:21
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | A od czego sa Ogloszenia? Od czego jest PW, zeby zwrocic uwage? Jak sie zachowujesz w sposob, w ktory ci w ogole nie zalezy na sukcesie... to sorry... wiesz... podstawy marketingu. |
Chcialbym, by jak najwiecej osób przeczytalo ten wlasnie post.
Ty nie chcesz podkleic mojego ogloszenia na karierach i tym samym pozbawiasz wiele osób mozliwosci posiadania dobrego CV - zarzucajac mi, ze nie pisze tym osobom na PW???? Jedyny powód to brak dobrej woli z twojej strony, wywodzacy sie tylko z niecheci do mojej osoby!!! Mnie to wali - ale za twoja zlosliwosc odpokutuja inni.
Sorry..... ZALOSC!!!!!!!
Co do podstaw marketingu... opowiedz mi troche o tym... posmiejemy sie razem... |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-23, 01:05
|

|
|
Hubert... chyba jestes przewrazliwiony... mialem na mysli, ze do MNIE mogles sie ZAWSZE zwrocic z prosba, zebym ci przykleil. Przeoczylem jakas PW dotyczaca taka prosbe? Watpie. Miesieczne Ogloszenia? Watpie. Odswiezyc temat piszac w nim post? Ostatni byl w kwietniu, nie od ciebie... Nawet twoj podpis pod kazdym postem mogles uzyc jako reklame... Tyle mozliwosci... a zero widocznego dzialania. I o co ty masz jeszcze raz zal? O to, ze ci dlugosc reki nie starczyla, zeby sie po tylku podrapac?
Moj brak woli wynika z tego, ze z twoim kontraproduktywnym zachowaniem w tematach Hartzerskich (to w koncu twoi potencjalni klienci...) nie widze sensu przyklejania... no ale nigdy sie nie pytales... to nie wiesz. Obiecujesz przestac wypowiadac sie negatywnie w takich watkach? Przykleje ci od razu.
Aha... i jesli chodzi o link... owy temat:
http://www.poloniaberlin....cku-vt10312.htm |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-23, 15:51
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | ze do MNIE mogles sie ZAWSZE zwrocic z prosba, zebym ci przykleil. |
Buhehehehe, Joker ty chyba kpisz...
Po stosie klamstw które o mnie rozpowszechniasz jak stara przekupa, ciesz sie, ze w ogóle z toba komunikuje (albo i nie ciesz, jak tam wolisz...).
A megasmieszne juz jest to, ze ty calkowicie nie zauwazasz, kto tu jest tak de facto poszkodowany. Ja nie mam z tego zadnych profitów, poswiecam mój wolny czas. Beneficjentami (slyszales juz kiedys taki wyraz? ) mialy byc osoby w potrzebie, które szukaja pracy, ale wlasnie nie potrafia sobie owych dokumentów przygotowac. I poprzez jawnie kontraproduktywne dzialania tudziez zaniechania pozbawiasz ich tej mozliwosci. Nawet w tak wazkiej dla INNYCH (bo przeciez nie dla mnie) sprawie nie potrafisz sie przemóc. I nie pisz tu o marketingu... bo swoim dzialaniem to TY niezle "reklamujesz" forum...
Potrafiles skasowac Ohrwurm, potrafiles bronic pani prowadzacej nabór na prostytutki, ale nie mozesz sie przemóc podkleic tego mysle pozytecznego tematu, ze wzgledów czysto prywatnych... smieszne... wyjdz z piaskownicy.
| Joker Adams napisał/a: | | Moj brak woli (...) nie widze sensu przyklejania... |
No wlasnie ... TWÓJ brak woli... i TY nie widzisz sensu (podczas gdy 100 innych go widzi)... i wszystko w temacie... Najwyrazniej jakos nie mozesz ogarnac, ze to forum to nie twój prywatny folwark...
Moze zrezygnujesz z roli moda? Mysle ze wiele tu osób przyjeloby twoja dymisje z ulga...
| Joker Adams napisał/a: | | Obiecujesz przestac wypowiadac sie negatywnie w takich watkach? |
Nastepna kpina... moze nie powinienes wnioskowac z innych na siebie, ja sie w zadne orientalne bazary odnosnie wolnosci wypowiedzi bawil nie bede.
Temat dla chetnych:
http://www.poloniaberlin....cku-vt10312.htm
I to chyba na tyle... |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-23, 16:10
|

|
|
| Bys mnie zaskoczyl, jakbys napisal inna odpowiedz... i teraz powiedz... ile czasu straciles na pisanie tego postu? W tym samym czasie mogles odswiezyc temat o CV, zeby przemiescil sie z drugiej strony na pierwsza... napisac o tym watku w Shoutbox... zmienic twoj podpis... ale wolisz dziecinade. |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-23, 16:19
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | Bys mnie zaskoczyl, jakbys napisal inna odpowiedz... i teraz powiedz... ile czasu straciles na pisanie tego postu? |
Max 5 min.
| Joker Adams napisał/a: | | W tym samym czasie mogles odswiezyc temat o CV, zeby przemiescil sie z drugiej strony na pierwsza... |
Nie bede "polewal sie g...em" poprzez chwalenie...
| Joker Adams napisał/a: | | zmienic twoj podpis... |
No patrz... a jednak... jak zadasz sobie trud... to i cos produktywnego wyjdzie. Dzieki w imieniu zainteresowanych jak i wlasnym.
Done! Twoja kolej! (zrezygnowalem nawet z "Auf das ...") |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2010-07-23, 23:30
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | | No patrz... a jednak... jak zadasz sobie trud... to i cos produktywnego wyjdzie. Dzieki w imieniu zainteresowanych jak i wlasnym. |
Brawo! Wynalazles kolo! Co za inowacja! Ach nie... ten pomysl juz inni mieli... profile, ktore sa tobie najwyrazniej calkowicie nieznane:
http://www.poloniaberlin....ofiles/6389.htm
http://www.poloniaberlin....ofiles/1038.htm
http://www.poloniaberlin....ofiles/4240.htm
http://www.poloniaberlin....ofiles/1865.htm
Wiec... jesli masz jakies problemy z wzrokiem... i trzeba tobie powtarzac, zanim do ciebie cos dotrze...
23.07., 02:05
| Joker Adams napisał/a: | | Nawet twoj podpis pod kazdym postem mogles uzyc jako reklame... |
23.07., 17:10
| Joker Adams napisał/a: | | zmienic twoj podpis... |
to ci chetnie powtorze... ze przyklejenia tematu przeze mnie lub Marcina nie bedzie. |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-07-24, 08:49
|

|
|
| Joker Adams napisał/a: | | to ci chetnie powtorze... ze przyklejenia tematu przeze mnie lub Marcina nie bedzie. |
Nie musisz powtarzac, nie spodziewalem sie niczego innego. A wszystko dlatego bo to MÓJ temat - wiec chocby byl jak najbardziej sluszny, nie ma szans na juz nie pomoc, a chociaz troche dobrej woli. Egal. Jak pisalem - szkoda jedynie zainteresowanych.
To jest wlasnie ta róznica miedzy nami... podczas gdy ja nie rozrózniam z czyich ust pochodzi dobra rada i ja implementuje - ty pozostajesz nadal tym samym betonem, po którym krytyka (a bylo jej wiecej niz dosyc, nie tylko ode mnie i nie tylko w tym temacie) splywa jak woda po kaczce i majacym zdanie innych gleboko w... poszanowaniu.
Po niemiecku "lernresistent" - jest odpowiednik po polsku? |
|
|
|
 |
Tsukuyomi
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2010-07-24, 09:12
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Po niemiecku "lernresistent" - jest odpowiednik po polsku? |
U nas mowi sie "odporny na wiedze"-- -ale domyslam sie, ze pytanie bylo retoryczne |
_________________ To już byłby koniec tego zasranego świata, gdyby ludzie podróżowali pierwszą klasą, a literatura wagonem bagażowym. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- manga • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|