| Autor |
Wiadomość |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-08, 14:19 stau na granicy
|

|
|
witam...Ciekawy jastem czy ja mam takiego pecha czy rzeczywiście Polsko Niemieckie granice to taki koszmar.
Moim Rekordem w ,,staniu na granicy,, sa 2 godziny,po to aby pokazać dowód ze zdjęciem.
Przysiegam że nastepnym razem udeżę celnika otwartą dłonią w twarz ,za to co nam robią podczas przejścia na drógą stronę.
Czekam na Wasze spostrzeżenia ,może ktoś pobił mój rekord?
Zyjemy w 4 RP?Cieszę sie ze coraz rzadziej tam bywam. |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2006-08-08, 14:26
|

|
|
No niestety zdarza sie niekiedy ze na granicy sie czeka.
Moze rzadziej 2 godziny ale na przejsciu w Kolbaskowie zdarzalo mi sie postac z godzine albo i nawet dwie. (czesto. w sobote wieczorem) . Normalne to nie jest. |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-08, 14:38
|

|
|
| jeżeli marcinie masz mocne nerwy polecam świecko hard core na maxa |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-08, 14:55
|

|
|
Uderz,a potem powiedz nam,jak zareagowali,jestem niezmiernie ciekawa.............. |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2006-08-08, 14:55
|

|
|
Rzadko jezdze tamtedy ale przed swietami stalem tam prawie dwie godziny ( w nocy)
Do tego bardzo szczegolowa (polska) kontrola (nr.silnika, zawartosc bagaznika itd)
Jesienia przyszlego roku juz sie to skonczy:
| Kod: | Polska wejdzie do obszaru Schengen 28 października 2007 r. - poinformował Paweł Dakowski, odpowiedzialny za przygotowania Polski do współpracy z systemem informacyjnym Schengen II.
"Ze względu na synchronizację systemów informatycznych, wejść do obszaru Schengen można tylko w momentach zmiany czasu z letniego na zimowy lub z zimowego na letni. 28 października 2007 r. w Polsce zmienia się czas" - powiedział Dakowski po konferencji "Państwo w mikro- i makroskali".
Dodał, że przed tym dniem musi w Polsce powstać system informatyczny SIS II (system informacyjny Schengen drugiej generacji), prawo musi zostać znowelizowane pod względem wejścia Polski do obszaru Schengen, a także Unia musi pozytywnie musi ocenić ochronę polskiej granicy wschodniej, zewnętrznej granicy UE.
Dakowski jest pełnomocnikiem rządu do spraw przygotowania organów administracji państwowej do współpracy z systemem informacyjnym Schengen II.
Układ Schengen jest umową międzynarodową, zawartą między niektórymi krajami członkowskimi UE, zapewniającą swobodę przepływu osób na obszarze państw sygnatariuszy oraz osób dowolnej narodowości i obywatelstwa, które przekraczają granice wewnętrzne na terenie objętym układem. Obecnie obejmuje on trzynaście państw Unii Europejskiej (wszyscy członkowie Unii przed rozszerzeniem w 2004 r. z wyjątkiem Wielkiej Brytanii i Irlandii). Islandia i Norwegia, wchodzące w skład Związku Paszportowego Krajów Nordyckich, są z grupą Schengen stowarzyszone, zaś Dania ma prawo stosowania tylko niektórych przepisów Schengen.
O objęciu układem nowych państw członkowskich UE będzie decydować indywidualnie w stosunku do każdego z nich.
(wprost) |
|
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-08, 14:58
|

|
|
@37procent
dopiero wrocilam po urlopie,ale zdazylam troche postow przeczytac,miedzy innymi Twoich i mam wrazenie,ze nie zawsze masz cos ciekawego do powiedzenia,a momo wszystko zabierasz glos,trzaskasz posty na akord???? |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-08, 15:32
|

|
|
| dzieki marcin za pomoc,a małgosia to sie tak nie unoś...peace |
 |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-09, 00:44
|

|
|
Ja stalam juz we Frankfurcie raz 4 godz. z moja 3 miesieczna corka to byl koszmar -noc placzace dziecko i po 6 godz. jazdy 4 na granicy nikomu tego nie zycze!!!!!!!
Ale to byl ten jedyny raz teraz za kazdym razem sluchamy radia! |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-10, 20:55
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | @37procent
,trzaskasz posty na akord???? |
Malgorzata to byla goraczka jednej nocy |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 10:46
|

|
|
| Anetta napisał/a: | | Malgorzata napisał/a: | @37procent
,trzaskasz posty na akord???? |
Malgorzata to byla goraczka jednej nocy |
tak mi sie tez zaczyna wydawac,wiesz,malolaty maja wakacje i sie nudza,a tak mozna gdzies cos pomieszac |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 11:07
|

|
|
...jezeli chodzi o posty na akord to jesteś mistrzem i to nie w całej klasie,ale nie ma co sie powtarzać..a co mojego kródkiego żywotu ,to dziękuję za komplement(widocznie masz kompleksy i czujesz sie stro)ja jak na swoje 26 lat czuje sie młodo i basta.
.
.
.
.
.
.
a tak na marginesie to nie czas i miejsce na takie dziecinne przepychanki :
>pozdrawiam cie serdecznie
....to jest forum tu sie pisze ROZUMIEMY SIę!!!!!!!!!!!! |
 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 11:44
|

|
|
Masz racje,forum nie sluzy do przepychanek,kompleksow nie mam i raczej ich nigdy nie mialam.
Rowniez pozdrawiam i nawoluje do poprawnej polszczyzny. |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 12:15
|

|
|
| Polski trudna języka jest... |
 |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2006-08-11, 12:29
|

|
|
Spokojnie ludzie...
37procent, poszukaj sobie tematy z nasza stara przyjaciolka "Amigo". Wydaje mi sie, ze dla Malgorzaty masz jakies podobienstwo do niej. Moze to tobie cos wyjasni. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 13:12
|

|
|
Wiesz,co Adam??ja jestem bardzo spokojny czlowiek,ale wkurza mnie ktos taki,kto wchodzi na forum,wyglasza pare banalow,a wszystko po to,zeby sobie autoreklame robic
No,Amigo by sie dla niego nadala,mogly by byc ciekawe ich dialogi |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 13:18
|

|
|
Frau Małgosia ,żyjemy w wolnym kraju,nie musisz ogladać moich produkcji ,nie musisz czytać moich postów,nic wogole nie musisz
.........nie mam pojecia z kąd w tobie tyle anarhi?Jeszcze raz to powiem zbastuj troche bo przez te twoje nerwy dostaniesz wrzodów na rzołądku |
 |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 13:23
|

|
|
| ..................szkoda slow............. |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 13:37
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | | ..................szkoda slow............. |
przypominam temat ,,stau na granicy,, |
 |
|
|
|
 |
violetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-08-11, 14:09
|

|
|
no ja kiedys chyba pokonalam czas bo juz mi przyszlo czekac 6 godz , ehhh ale to juz pare lat dobrych temu lata 90 -te, takze wszystko sie moze zdarzyc jeszcze |
_________________ ZeBy Mi SiE ChCiAlO TaK jAk Mi SiE nIe ChCe
 |
|
|
|
 |
Dominika
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2006-08-11, 17:10
|

|
|
Na przejsciu granicznym w Kostrzynie chyba nigdy stauu nie ma, bo my dosyc czesto tamtedy przejezdzamy i jakos nigdy nie stalismy dluzej niz 15min. |
|
|
|
 |
|
|