forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Swieta coraz blizej...

Autor Wiadomość
Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-30, 13:28   

Taaaa.... Aga co roku tak pisze, i pewnie znowu wygra konkurs na najbardziej oświetlony i mrugający balkon na Spandau. :twisted:

Bosch
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-30, 16:40   

Ja nie wiem, jakich Wy macie sasiadow....

Ja mam normalny widok...bez mrogajacych dupereli...i jak widze w innych oknach jest podobnie tzn. stonowane i w najlepszym duscie. Zatem... jakich Wy macie sasiadow :wink: 8O :wink:

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-30, 17:39   

Sąsiad to taka gadzina ,której wybrać się według własnego gustu nie da.Jest i już !Z sąsiadami podobno należy żyć w zgodzie ,więc raczej nie na miejscu by było gdyby Kamila i Aga zaczęły nawracać swoje szanowne sąsiedztwo.....mogliby krytyki nie znieść z godnością i spokojem ducha.Radykalnym środkiem jest natomiast zakup wiatrówki i śrutu i tak koło północy,gdy wszyscy śpią snem sprawiedliwym.............zrobić porządek z tą mrugającą zarazą.

ps.teraz widzą jakie mam szczęscie! moje sąsiedztwo(nb.Famile Shreck) nie ma żadnego gustu!!!!! ani dobrego ani złego....nic u nich nie dynda w oknach i nie błyska.Chyba przez to moje samopoczucie się poprawi i będę się czuła bardziej światowo 8O

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-11-30, 20:08   

Witam!!!!!

Wy sie cieszcie ze macie nawet i kolorowe okna zawsze jakis widok a nie tak jak ja :evil:

Po jednej stronie parking dla przyczep kampingowych a po drugiej dlugi nieciekawy mur w polowie obity blacha :( .Wiec nienarzekac i cieszyc sie prosze nawet kiczem za oknemhiiii!!!!!

ps. Kamila co ty masz za obrazek co to!?

Bosch
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-01, 09:27   

[quote="marzena"] ps. Kamila co ty masz za obrazek co to!?[/quot]

To zaczarowana roza....dotknij a zobaczysz cos ........................ :D :lol: :D

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-01, 10:03   

Kamila, masz jak najbardziej racje - moj balkon jak w zeszlym roku oswietlony, dzwonili do mnie z Tegel zebym czesc wylaczyla, bo samoloty chce u ´mnie ladowac.

Alisa sasiadow i kogokoliwek trudno nawracac, zreszta jaki sens, niech sobie wieszaja co chca, to nie moj balkon, a ja tak narzekac pewnie bede i w przyszlym roku, w zeszlym marudzilam, teraz to i w przyszlym :D moze za kilka lat sie przyzwyczaje i nie bede zwaraca uwagi :mrgreen:

Bosch jestes muzyczny ignorant... :lol: nie wiesz co to za roza...

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-05, 14:55   

Ja na święta jadę tradycyjnie do Polski. A sylwestra spędzę (też już tradycyjnie :mrgreen: ) w Dojczlant.

Mam nadzieję, że w Bydgoszczy będzie duuuuuuuuuuuużo śniegu :)

Gosik 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2004-12-06, 11:58   

Ja Swieta tez spedze w Polsce, troche u rodzicow i reszte lacznie z Sylwestrem w polskiej stolicy nart :) )

i mam nadzieje ze tez bede miala duuuuuuuuuuuzo sniegu. W zeszlym roku bylo przepieknie :) :)

Czy ktos sie z Was tez wybiera na narty do Zakopanego??

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-06, 12:16   

Na narty jezdzimy bardzo chetnie... ale w Zakopanym jakos jeszcze nie bylismy... chociaz bardzo bym chciala spedzidz wreszcie urlop w Zakopanym...

Jakie sa tam warunki narciarskie? jest duzo mozliwosci zjazdow?

A jak ze sniegiem jest zawsze czy czesto musza osniezac sztucznie?

Gosik 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2004-12-06, 12:30   

A wiec rok temu bylo naprawde przepieknie. Bylam na sylwestra a potem w 1 tyg marca. sniegu bylo po nos, super bialo i jak w bajce.

Co do mozliwosci tras no to sa niestety krotkie, szoi sie w kolejce na wyciag 7 min -15 min a zjezdza 3 min. tzn ja zjezdzam dluzej :oops: Jest tylko jedan trasa ktora jest bezposrednio w lesie i jazda jest przyjemniejsza. jest latwa i "przyrodniczo przyjemna " :P

Gubałówka (1120 m n.p.m.) jest wzniesieniem Pasma Gubałowskiego Odwiedzenie Gubałówki jest żelaznym punktem pobytu w Zakopanem - stamtąd roztacza się wspaniały widok na położone u stóp miasto. Pasmo Gubałowskie jest wspaniałym terenem do wędrówek pieszych i narciarskich. Zewsząd roztaczają się urzekające widoki na Tatry, Kotlinę Nowotarską, Babią Górę, Gorce i Pieniny. Grzbietami poprowadzono znakowane szlaki turystyczne, które ułatwiają orientację.

i Ksaprowy Wierch, prawdziwie przygotowana góra w Polskich Tatrach do uprawiania białego szaleństwa. Na osoby, które chciałyby podnieść swoje umiejętności szusowania czekają fachowcy, przy górnej stacji, ze szkoły narciarskiej "Kasprowy Wierch". Niebagatelne znaczenia mają również punkty gastronomiczne, które niejednokrotnie chronią narciarzy przed nagłymi skutkami zmiany pogody Kasprowy Wierch to również fantastyczna i bez wątpienia najdłuższa nartostrada w Polsce. Ze strony Hali Gąsienicowej wynosi 6000 m. Warto zaznaczyć, że trasy w rejonie Kasprowego Wierchu posiadają homologację FIS do rozgrywania zawodów.(info z interenetu :) )

A takie bardziej strome jak np. NoSAL poprostu zjezdzasz na dol bez jakis takich fajnych zakrecikow. No i jeszcze Stok jak na Polskie warunki stromy, jedna z trudniejszych tras narciarskiech w Polsce.

Gzdie wy jezdzicie??

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-06, 12:40   

Ah to faktycznie niewiele tych tras zjazdowych szkoda...

ja bym sie chetnie nawet na takie wybrala...ale moj chlop woli raczej dluzsze zjazdy...

no ale kto wie moze na jakis dlugi wekend przekonam go do Zakopanego... w polaczeniu ze zwiedzaniem Krakowa ;)

My w tym roku...a raczej na poczatku nowego roku najpierw jedziemy do Norwegii, a potem w marcu do Austrii...

trasy zjazdowe sa tam wymarzone... i spotykam tam zawsze wiele rodakow :)

a wiec polecam goraco :)

Gosik 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2004-12-06, 12:45   

wiem bylam przed dwoma latami w niemeickojezycznej czesci Wloch :P

tak bylo przpieknie, i naprawde czuje sie klimat.

Ale moze kiedys sie spotkamy w Zakopcu moze na tym kasprowym. tam trasa dluzsza. ale z Austra czy Wlochami nie do porownania :oops:

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-06, 12:57   

No pewnie :) Spotkanie w Zakopcu moze byc wesole :)

Po za tym jesli moj mezus sie zdecyduje na Zakopane .. to dam znac na Forum :)

Mozesz sie wtedy zabrac z nami :)

Wlasnie siedze w pracy i sama mysl ...i takie posty urlopowo swiateczne nastrajaja mnie ... pozytywnie do wszystkiego oprucz pracy :? :wink: :lol:

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-07, 10:38   

mmm Gosik, tego Zakopca to Ci zazdroszcze... uwielbiam tam jezdzic, bez wzgledu na pore roku i dlugosc tras zjazdowych :D lubie atmosfere tego miejsca, ale chyba jednak poza sezonem, mniej ludzi :mrgreen: kiedys wybralam sie na weeken majowy i musialam przepychac sie zeby zobaczy Morskie Oko 8O :lol:

Gosik 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2004-12-07, 10:55   

tak to prawda takie wypady w sezonie to samowolne skazanie sie na wiezienie tlumu :(

A widzisz ja nigdy nie bylam przy Morskim Oku( no tylko jako dziecko :lol: ). Ostatnio chcielismy jechac , ale nam kazano potem samochod zostawic i drylowac pieszo---bylo jednak duuuuuuuuzo sniegu i zimno :) Czy to jedyna mozliwosc by Morksie Oko ogladac? My sie boimy troche samochod zostawic bo kiedys sobie tak motor zostawlismy w gDansku no i wracalismy do BERLINA pociagiem, a ciuszki poczta :twisted:

Nie wiesz czy mozna jakos tam samochodzikiem, albo jakims autobusem czy tez saniami z konmi :roll: ?

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-12-07, 11:39   

jak bylam ostatnio nad MO to rzeczywiscie trzeba bylo auto porzucic i dralowac na piechote do MO, jezdza tam jakies bryczki, to fakt, ale zeby dostac sie do tego miejsca gdzie wlasnie auto mozna porzucic, a skad odjezdzaja te powoziki to jednak jest kawalek z Zakopca... nie wiem dokladnie ile km, widzialam, ze ludziska szli na piechote, ale mnie sie to jakos dlllllluuuugo wydawalo... musielibyscie chyba na miejscu wypytac, moze cos sie teraz zmienilo i z samego Zakopanego cos tam jedzi. Auta lepiej nie zostawiac, sami mamy zle doswiadczenia w tej kwesti :evil:

Acha! I nie wiem czy w zime to jest sens tam sie wybrac, bo my jak bylismy na poczatku maja to MO bylo jeszcze zamarzniete i jednie do ogladania byl lod :lol: ponoc najlepiej latem :D

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-01-23, 22:05   

temat znowu się uaktualnił! :mrgreen: Wczoraj w sklepie FAMILA sprzedawali już pisanki!!!!! :twisted: Jakby ktoś chciał nabyć to chętnie podam adres!

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-01-31, 11:32   

O tak ! .. mam nawet lepszy przyklad...

zaraz po swietach ..pare dni przed Sylwestrem bylismy na zakupach w Pflanzen Kolle ( czy jakos tak ;) ),

wchodzimy... i coz ukazuje sie naszym oczom???

zolto ...zielone ...zajaczki ...kurczaczki... pisanki... i kwiatki...

wszystkiego co dusza zapragnie....

jeszcze nie strawilam porzadnie swiatecznego jedzonka ,

jeszcze nie bylo Sylwestra...

a tutaj juz caaaly sklep wielkanoca zawalony....

mysle sobie ze dobrze ze pomiedzy Wielkanoca a Bozym Narodzeniem jest jeszcze Heloween

bo inaczej musielibysmy sie juz w kwietniu zmagac z mikolajami i gwiazdami betlejemskimi :mrgreen:

ufff... komercja :evil:

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-02-02, 15:11   

Serio? no to przeciez w sumie najwyzsza pora, swieta tuz tuz, nalezy juz sie zapatrzyc, bo pozniej kurczaczki sie przeterminuja :mrgreen: A pisanki to juz chyba zaczne malowac zeby zdazyc do tej wielkanocy...

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2005-03-12, 19:33   

Ludzie ! pisanki czas malować!

Odpowiedz do tematu