forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tegoroczne wybory

Autor Wiadomość
irmencja666
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-05, 14:12   

Drodzy rodacy, knapp ale udało się! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nie ma Jarka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-05, 14:56   

irmencja666 napisał/a:
Drodzy rodacy, knapp ale udało się! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nie ma Jarka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no na szczescie :)

mariogozzi 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-05, 14:57   

I to jest juz solidny powod,
do tygodniowej balangi :mrgreen:
BRAVO Polska, ze nie daliscie sie zwariowac !!! :wink:

kochanie_moje 
Dyskutant

Wysłany: 2010-07-05, 15:20   

Kamien z serca ... czyli nie jestem czarnowidzaca wiedzma... :twisted:

Bosmaniak
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2010-07-05, 16:56   

No i warto było z rańca wstać i pójść w bój :twisted: mała rzecz ,a cieszy.
Aha , pozdrawiam rzecz jasna miłą panią z komisji w Instytucie Polskim siedządzą najbliżej okna :razz:

Vista81 
Dyskutant

Wysłany: 2010-07-05, 22:00   

jeszcze wczoraj przed wyjazdem z polski poszlam zaglosowac na komorowskiego i ciesze sie, ze wygral :grin: moj glos sie przydal :mrgreen:

mariogozzi 
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-07-05, 22:28   

i to byl idealny wist :wink:

Portowiec
Staly bywalec forum
Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

Wysłany: 2011-09-13, 05:50   za 27 dni wybory parlamentarne 2011

mozna isc glosowac w Berlinie ?

Pogodniak
Dyskutant

Wysłany: 2011-09-13, 07:54   

Na stronie ambasady RP jest informacja o mozliwosci glosowania w Berlinie, oczywiscie MSZ znowu sie strasznie grzebie, i nie ma jeszcze KONKRETNYCH informacji, ale ostatnim razem - po zarejestrowaniu w liscie wyborcow - mozna bylo glosowac w dwoch miejscach: w ambasadzie i w instytucie polskim przy Hackescher Markt (Berlin-Mitte).

Portowiec
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-09-18, 10:05   

Cytat:
Szanowna Pani/Szanowny Panie,

uprzejmie proszę o zapoznanie się z informacją zamieszczoną na stronie internetowej

http://berlin.polemb.net/index.php?document=2234

W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt z: bartłomiej.rosik@msz.gov.pl

Z Poważaniem

Portowiec
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-09-19, 10:15   

zapraszam wszystkich do tych wyborów !!

tutaj jeszcze partie itd:

http://wybory2011.pl/

BFC 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-09-27, 05:56   

dzielnica Wedding podlega pod Mitte w tych wyborach?
czyli pod okreg 135 ?

http://berlin.polemb.net/index.php?document=2234

Portowiec
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-09-29, 08:07   

@ shoshana, tak idziemy na wybory

@ BFC tak podlega ;) ale nie ma to róznicy, przy rejstracji online wybierasz jeden z dwóch punktów, Ambasada lub Centrum Badań Historycznych, Polskiej Akademii Nauk w Berlinie, Majakowskiring 47, 13156 Berlin-Pankow, gdzie chcesz isc na wybory

BFC 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-10-05, 09:23   

do 6 października 2011r do godz. 16.15. mozna ostatecznie sie zarejstrowac na wybory w Berlinie !!

Portowiec
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-10-05, 13:02   

Dokument Aliny Czerniakowskiej z 2007 roku, który nigdy nie dostał „zielonego światła" - zgody - na emisję w mediach publicznych!

http://vimeo.com/20329745

irmencja666
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-10-05, 17:34   

Portowiec napisał/a:
Dokument Aliny Czerniakowskiej z 2007 roku, który nigdy nie dostał „zielonego światła" - zgody - na emisję w mediach publicznych!

A o czym jest? Zareklamuj trochę ;)

Portowiec
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-10-06, 10:20   

irmencja666 napisał/a:
Portowiec napisał/a:

A o czym jest? Zareklamuj trochę ;)

mam nadzieje ze to bedzie wystarczajace :wink:

Cytat:
.. - Do dziś telewizja publiczna nie wyemitowała w TVP filmu "Odkryć prawdę". Pisaliśmy w tej sprawie w "Naszej Polsce", interweniowaliśmy u prezesa Andrzeja Urbańskiego. Pozostało to bez odpowiedzi z jego strony. Dlaczego ten film stał się "pułkownikiem"?

- Film przygotowałam w związku z mającym się odbyć głosowaniem Trybunału Konstytucyjnego w sprawie lustracji. To był dla mnie bezpośredni pretekst, a jednocześnie bodziec do zrealizowania tego filmu. Od dawna myślałam, aby opowiedzieć o najważniejszych procesach, które zadecydowały o obecnej kondycji narodu polskiego. Po prostu - opowiedzieć, co się w Polsce stało i za czyim przyzwoleniem, przez 18 lat wolnej Polski ukrywano i fałszowano prawdę. A przede wszystkim odpowiedzieć na pytanie: czy Polsce i Polakom dzisiaj potrzebna jest prawda - ta wielka narodowa i ta nasza prywatna? Po to, by mieć ufność i nadzieję.

- Widziałam ten film na DVD. Źle się stało, że nie został pokazany społeczeństwu polskiemu przed wyborami, na pewno dużo spraw by wyjaśnił.

- W krótkim, 45-minutowym filmie trudno jest opowiedzieć o wszystkim. Zresztą nie o to chodzi. Wystarczy, że budzi pewne dawno uśpione myśli, że czasami to denerwuje i wtedy rodzi się bunt, bo przecież nikt nie lubi być cynicznie okłamywanym, wyśmiewanym, okradanym. O naszej rzeczywistości mówią znakomici interlokutorzy: premier Jan Olszewski, absolutnie wyjątkowy historyk Leszek Żebrowski, dr Piotr Gontarczyk - przenikliwy znawca archiwów IPN i zachodzących procesów. Drugą warstwę filmu tworzyły materiały archiwalne, zdjęcia, dokumenty, wypowiedzi prasowe, odpowiednio dobrane i ułożone w całość filmową. Robiłam wszystko, aby doprowadzić do emisji tego dokumentu. Nie udało się.

- Napotkała Pani problemy u osób odpowiedzialnych za emisję w TVP?

- Złożyłem trzy pisma do prezesa Andrzeja Urbańskiego z opisem i płytami DVD z filmem oraz pisma do dyrektor TVP1 Małgorzaty Raczyńskiej, do dyrektora Szczepana Żaryna, do kierownik Anity Gargas, kierownik Barbary Pawłowskiej. Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Jedynie p. Jadwiga Nowakowska, zastępca kierownika Redakcji Dokumentu w TVP 1 - odpowiedziała mi z uznaniem o tym, jak duże wrażenie zrobił na niej ten film. Pani Anita Gargas filmu nie zaakceptowała.

- To chyba dziwne, zważywszy, że ten film jest wyjaśnieniem tego, o co premier Jarosław Kaczyński i cały obóz niepodległościowy walczyli po "okrągłym stole". O lustrację, odfałszowanie dziejów najnowszych. Po prostu o prawdę.."

Pi0tr
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2011-10-06, 22:22   

"tego, o co premier Jarosław Kaczyński i cały obóz niepodległościowy walczyli po "okrągłym stole". O lustrację"

No tak...ale jak to się ma do najbliższych wyborów?

Pi0tr
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2011-10-06, 23:54   

Myślałem, że będę miał problem. Że będę musiał szukać informacji o kandydatach i przebijać się przez stosy ich wyborczych haseł i zawołań...a tu się okazuje, że na listach w Berlinie są sami polityczni celebryci :)

Można przebierać, jak w ulęgałkach :-)

A Wy na kogo głosujecie?

Odpowiedz do tematu