| Autor |
Wiadomość |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-05, 14:12
|

|
|
Drodzy rodacy, knapp ale udało się! Nie ma Jarka |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-05, 14:56
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | Drodzy rodacy, knapp ale udało się! Nie ma Jarka |
no na szczescie |
|
|
|
 |
mariogozzi
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-05, 14:57
|

|
|
I to jest juz solidny powod,
do tygodniowej balangi
BRAVO Polska, ze nie daliscie sie zwariowac !!! |
_________________ Jeśli a oznacza szczęście, to a=x+y+z, gdzie x - praca, y - rozrywki, z - umiejętność trzymania języka za zębami. |
|
|
|
 |
kochanie_moje
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-05, 15:20
|

|
|
Kamien z serca ... czyli nie jestem czarnowidzaca wiedzma... |
_________________ "if you dont treat her right, dont be upset when someone else does..." |
|
|
|
 |
Bosmaniak
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-07-05, 16:56
|

|
|
No i warto było z rańca wstać i pójść w bój mała rzecz ,a cieszy.
Aha , pozdrawiam rzecz jasna miłą panią z komisji w Instytucie Polskim siedządzą najbliżej okna |
|
 |
Vista81
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-05, 22:00
|

|
|
jeszcze wczoraj przed wyjazdem z polski poszlam zaglosowac na komorowskiego i ciesze sie, ze wygral moj glos sie przydal |
_________________ Iza |
|
|
|
 |
mariogozzi
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-05, 22:28
|

|
|
i to byl idealny wist |
_________________ Jeśli a oznacza szczęście, to a=x+y+z, gdzie x - praca, y - rozrywki, z - umiejętność trzymania języka za zębami. |
|
|
|
 |
Portowiec
Staly bywalec forum Krzysztof Jarzyna ze Szczecina

|
Wysłany: 2011-09-13, 05:50 za 27 dni wybory parlamentarne 2011
|

|
|
| mozna isc glosowac w Berlinie ? |
|
|
|
 |
Pogodniak
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-09-13, 07:54
|

|
|
| Na stronie ambasady RP jest informacja o mozliwosci glosowania w Berlinie, oczywiscie MSZ znowu sie strasznie grzebie, i nie ma jeszcze KONKRETNYCH informacji, ale ostatnim razem - po zarejestrowaniu w liscie wyborcow - mozna bylo glosowac w dwoch miejscach: w ambasadzie i w instytucie polskim przy Hackescher Markt (Berlin-Mitte). |
|
|
|
 |
Portowiec

|
Wysłany: 2011-09-18, 10:05
|

|
|
| Cytat: | Szanowna Pani/Szanowny Panie,
uprzejmie proszę o zapoznanie się z informacją zamieszczoną na stronie internetowej
http://berlin.polemb.net/index.php?document=2234
W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt z: bartłomiej.rosik@msz.gov.pl
Z Poważaniem
|
|
|
|
|
 |
Portowiec

|
Wysłany: 2011-09-19, 10:15
|

|
|
zapraszam wszystkich do tych wyborów !!
tutaj jeszcze partie itd:
http://wybory2011.pl/ |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
|
|
|
 |
Portowiec

|
Wysłany: 2011-09-29, 08:07
|

|
|
@ shoshana, tak idziemy na wybory
@ BFC tak podlega ale nie ma to róznicy, przy rejstracji online wybierasz jeden z dwóch punktów, Ambasada lub Centrum Badań Historycznych, Polskiej Akademii Nauk w Berlinie, Majakowskiring 47, 13156 Berlin-Pankow, gdzie chcesz isc na wybory |
|
|
|
 |
BFC
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-10-05, 09:23
|

|
|
| do 6 października 2011r do godz. 16.15. mozna ostatecznie sie zarejstrowac na wybory w Berlinie !! |
|
|
|
 |
Portowiec

|
Wysłany: 2011-10-05, 13:02
|

|
|
Dokument Aliny Czerniakowskiej z 2007 roku, który nigdy nie dostał „zielonego światła" - zgody - na emisję w mediach publicznych!
http://vimeo.com/20329745 |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-10-05, 17:34
|

|
|
| Portowiec napisał/a: | Dokument Aliny Czerniakowskiej z 2007 roku, który nigdy nie dostał „zielonego światła" - zgody - na emisję w mediach publicznych!
http://vimeo.com/20329745 | A o czym jest? Zareklamuj trochę |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
Portowiec

|
Wysłany: 2011-10-06, 10:20
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | Portowiec napisał/a: | Dokument Aliny Czerniakowskiej z 2007 roku, który nigdy nie dostał „zielonego światła" - zgody - na emisję w mediach publicznych!
http://vimeo.com/20329745 | A o czym jest? Zareklamuj trochę |
mam nadzieje ze to bedzie wystarczajace
| Cytat: | .. - Do dziś telewizja publiczna nie wyemitowała w TVP filmu "Odkryć prawdę". Pisaliśmy w tej sprawie w "Naszej Polsce", interweniowaliśmy u prezesa Andrzeja Urbańskiego. Pozostało to bez odpowiedzi z jego strony. Dlaczego ten film stał się "pułkownikiem"?
- Film przygotowałam w związku z mającym się odbyć głosowaniem Trybunału Konstytucyjnego w sprawie lustracji. To był dla mnie bezpośredni pretekst, a jednocześnie bodziec do zrealizowania tego filmu. Od dawna myślałam, aby opowiedzieć o najważniejszych procesach, które zadecydowały o obecnej kondycji narodu polskiego. Po prostu - opowiedzieć, co się w Polsce stało i za czyim przyzwoleniem, przez 18 lat wolnej Polski ukrywano i fałszowano prawdę. A przede wszystkim odpowiedzieć na pytanie: czy Polsce i Polakom dzisiaj potrzebna jest prawda - ta wielka narodowa i ta nasza prywatna? Po to, by mieć ufność i nadzieję.
- Widziałam ten film na DVD. Źle się stało, że nie został pokazany społeczeństwu polskiemu przed wyborami, na pewno dużo spraw by wyjaśnił.
- W krótkim, 45-minutowym filmie trudno jest opowiedzieć o wszystkim. Zresztą nie o to chodzi. Wystarczy, że budzi pewne dawno uśpione myśli, że czasami to denerwuje i wtedy rodzi się bunt, bo przecież nikt nie lubi być cynicznie okłamywanym, wyśmiewanym, okradanym. O naszej rzeczywistości mówią znakomici interlokutorzy: premier Jan Olszewski, absolutnie wyjątkowy historyk Leszek Żebrowski, dr Piotr Gontarczyk - przenikliwy znawca archiwów IPN i zachodzących procesów. Drugą warstwę filmu tworzyły materiały archiwalne, zdjęcia, dokumenty, wypowiedzi prasowe, odpowiednio dobrane i ułożone w całość filmową. Robiłam wszystko, aby doprowadzić do emisji tego dokumentu. Nie udało się.
- Napotkała Pani problemy u osób odpowiedzialnych za emisję w TVP?
- Złożyłem trzy pisma do prezesa Andrzeja Urbańskiego z opisem i płytami DVD z filmem oraz pisma do dyrektor TVP1 Małgorzaty Raczyńskiej, do dyrektora Szczepana Żaryna, do kierownik Anity Gargas, kierownik Barbary Pawłowskiej. Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Jedynie p. Jadwiga Nowakowska, zastępca kierownika Redakcji Dokumentu w TVP 1 - odpowiedziała mi z uznaniem o tym, jak duże wrażenie zrobił na niej ten film. Pani Anita Gargas filmu nie zaakceptowała.
- To chyba dziwne, zważywszy, że ten film jest wyjaśnieniem tego, o co premier Jarosław Kaczyński i cały obóz niepodległościowy walczyli po "okrągłym stole". O lustrację, odfałszowanie dziejów najnowszych. Po prostu o prawdę.." |
|
|
|
|
 |
Pi0tr
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-06, 22:22
|

|
|
"tego, o co premier Jarosław Kaczyński i cały obóz niepodległościowy walczyli po "okrągłym stole". O lustrację"
No tak...ale jak to się ma do najbliższych wyborów? |
|
|
|
 |
Pi0tr
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-06, 23:54
|

|
|
Myślałem, że będę miał problem. Że będę musiał szukać informacji o kandydatach i przebijać się przez stosy ich wyborczych haseł i zawołań...a tu się okazuje, że na listach w Berlinie są sami polityczni celebryci
Można przebierać, jak w ulęgałkach
A Wy na kogo głosujecie? |
|
|
|
 |
|
|