|
Ucieczka z Polski czy... ?
| Autor |
Wiadomość |
GOa123
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-11-01, 12:53
|

|
|
| MagicMoni napisał/a: | Witam serdecznie!
...
Nie dziwi fakt wyjazdów młodych ludzi nie przesiąkniętych jeszcze „polskością” i wpojonymi hasłami „Polacy są najlepsi”, nie dziwi fakt wstydu za kraj, nie dziwi fakt ukrycia swej narodowości. To raczej objaw zdrowego rozsądku. Dla mnie słowo patriota jest obce. To nie mój kraj. Nic mnie z nim nie wiąże - od ideologii, po historię. Przerosło mnie wszystko... od polityki, przez polską mentalność, poszanowanie człowieka, aspekty dotyczące gospodarki, systemu prawa, po pieniądze... Nie tego oczekuje młody, uczciwy, ciężko pracujący na swój byt obywatel...
Jeśli los daje szansę, dlaczego z niej nie skorzystać? Każdy z nas jest człowiekiem. Człowiekiem ze zdolnością dokonywania wyborów. Kraj, to tylko przynależność terytorialna, społeczna do czegoś, czego nie wybraliśmy sami.
Do zobaczenia i miłego dnia wszystkim, obojętnie gdzie jesteście... niebo nad sobą macie zawsze to samo...!
M.S. |
chyba na Kerrego powolales sie? A na granicy nie pytali sie o 100 tys. zlp. za szkole? Tak dobrze to nigdzie nie ma, ze wszystko za darmo.
A ze zostala w Polsce postkomuna, inteligencje wymordowano albo wprasowano w socrealizm to inna sprawa. W Budapeszcie to lepiej wyrazono. |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2006-11-02, 14:49
|

|
|
| Pia napisał/a: | a kto wybral kaczoröw ????
Wybrali i prosze teraz uciekaja ilu znam takich co na nich glosowali a teraz im taaaaaak zle (((
Ech |
Nie rozumiem co ma do tego patia Kaczynskich.
Rzadzila Solidarnosc bylo zle, SLD bylo zle, teraz PIS jest znowu zle.
Kto teraz ? PO , Korwinn Mikke ? a moze fani Radia Maryja ?
Kto by nie byl i tak bedzie zle i wszystkim mnie dogodzi, dzisiaj w modzie jest opluwanie PIS´u za rok, dwa bedzie to inna partia.
Ludzie wyjezdzaja i beda wyjezdzac, maja do tego prawo i granice sa otwarte. Nie tylko Polacy ale rowniez Anglicy, Niemcy i inni ktorzy szukaja szczescia / wyzszych zarobkow poza swoim krajem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|