forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

w jakis sposob zgubic kilogramy?

Autor Wiadomość
kogutzrp 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-01-05, 12:50   w jakis sposob zgubic kilogramy?

Witam. Mam 20 lat i od kiedy siedze w Berlinie przytylo mi sie 12kg:( Czy jedzac samo bialko (rybe, jogurty) i cwiczac w domowych warunkach (pompki, brzuszki itd), uda mi sie w jakis sposob zgubic kilogramy?

dorota_p82
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-01-05, 13:13   

polecam zestaw cwiczen szoste weidera
mozesz sprobowac jakas diete turbo dieta czy cos w tym stylu
a na temat diety bialkowej mozna sporo poczytac na internecie

ale jest kilka podstawowych zasad :) ograniczyc sie, nie jest slodycy :) zmienic sposob odzywienia sie :) nie jesc po 18tej itd

cwiczyc to tez trzeba wiedziec jak, bo od niektorych cwiczen przybywa za duzo miesni :)

kogutzrp 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-01-05, 13:43   

weidera juz robilem nie jednokrotnie i powiem szczerze, ze te cwiczenia sa do pewnego stopnia, a pozniej stoi sie w miejscu. Jestem sportowcem o b.dobrych wynikach w zyciu. Musialem wyjechac do berlina w sprawie pracy, bo klub dawal tylko male kieszonkowe, za ktore niemoglbym wyzyc. Tu nie mam zbytnio jak sie ruszac, Ale dziekuje za odpis:) pozdrawiam :razz:

bastian8 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-01-05, 16:36   dobra rada

ladnie napisales ze siedzisz to zauwazyles dopiero na wadze wiec wstan i zacznij poruszac tymi kilogramami ja tak zrobilem i 15 kilo stracilem zostal mi jeszcze brzuszek do zguienia ale do wiosny zdaze:)

mamusia 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-01-05, 16:56   

ja kiedys tez siedzialam w domu i tez nie wiem kiedy przytyłam...i to sporo....w koncu gdy znalazłam prace w hotelu w kilka miesiecy zgubilam ok 12kg...tyle,ze miałam naprawde DuZoooo ruchu ale jadalam normalnie,polskie obiady np schabowe,ziemniaki itp i duzo w pracy pilam wody....polecam wiec duzo ruchu.....bardzo duzo...powodzenia...

toffi
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-05, 20:27   

mąż mojej koleżanki schudł ok 12kg ( i to naprawdę widać ) w ciągu 3 mies stosując taka dietę - http://www.dieta.pl/grupy...rre-dukana.html

P.S
nie wiem czy na pewno i dla każdego będzie dobra ,ale może warto sprawdzić, tym bardziej ze nie chodzi się głodnym :mrgreen:

kogutzrp 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-01-05, 22:55   

Tylko ze ja mam codzienny ruch, nie siedze bez celu:D

Madziazakowa 
Uzytkownik

Wysłany: 2011-01-06, 14:18   

mysle ze normalne nie za tluste (np. bez paniery mieso, wiecej gotowanych potrawek, zupka z samych warzyw itp.) odrzywianie sie wystarczy, sniadanie, obiad, kolacja i pomiedzy najlepiej nic nie dojadac jak juz to jakis owoc, a po 18 najlepiej juz nic no i duuzo wody pic do tego z rana pobiegac z 30/40 min, na wieczor troszke brzuszkow i kilogramy sie gubi :) no i tez buleczek i bialego chleba, pelno ziarnisty, ciemny chlebek jesc :)

adka0401
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-06, 14:28   

Madziazakowa napisał/a:
mysle ze normalne nie za tluste (np. bez paniery mieso, wiecej gotowanych potrawek, zupka z samych warzyw itp.) odrzywianie sie wystarczy, sniadanie, obiad, kolacja i pomiedzy najlepiej nic nie dojadac jak juz to jakis owoc, a po 18 najlepiej juz nic no i duuzo wody pic do tego z rana pobiegac z 30/40 min, na wieczor troszke brzuszkow i kilogramy sie gubi :) no i tez buleczek i bialego chleba, pelno ziarnisty, ciemny chlebek jesc :)

to to chyba kazdy wie :D tyle ze latwo powiedziec, gorzej wykonac :D

Vista81 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2011-01-06, 16:27   

dieta bezweglowodanowa podobno daje dobre efekty :-)

wczoraj w punkt12 mowili, ze mozna jesc wszystko, tylko trzeba wiedziec co mozna w jakich godzinach. moze cos znajdziesz na ten temat :-)

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-06, 16:55   

ZMIANA NAWYKOW ZYWIENIOWYCH!!!!!!

Pamietam, ze jeszcze jakis czas temu gdy ktos pisal mi tego typu rady tylko sie denerwowalam ale... uwiez mi, ze to nie jest takie trudne :)
Przede wszystkim proponuje jedzenie 5 malych posilkow dziennie co 3-4 godz. Taki system niesamowicie usprawnia metabolizm i sprawia, ze nie czujesz glodu. Co wiecej organizm przyzwyczaja sie, ze co kika godzin dostanie cos do jedzenia i nie musi gromadzic tluszczyku na czarną godzinę :) jezeli te posilki bede bogate w bialko, warzywa, owoce, gotowane mieso i ryby to schudnisz madrze, trwale i bez efektu jojo :)

A jezeli tylko pogoda na to pozwoli polecam rooooolki :) nie obciazaja stawow, niesamowicie ksztaltuja cialo i sprintem spalaja zbedne kcal... i uwazam, ze dziewczyna jezdzaca na rolkach jest bardzo seksowna :D

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2011-01-06, 18:31   

toffi napisał/a:
mąż mojej koleżanki schudł ok 12kg ( i to naprawdę widać ) w ciągu 3 mies stosując taka dietę - http://www.dieta.pl/grupy...rre-dukana.html

P.S
nie wiem czy na pewno i dla każdego będzie dobra ,ale może warto sprawdzić, tym bardziej ze nie chodzi się głodnym :mrgreen:

ja jestem obecnie na tej diecie :roll:
(też ją polecałam koledze na PW)

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-06, 22:18   

Pol mojej rodziny oszalalo na punkcie tej diety. Napisze kilka slow na jej temat w oparciu o doswiadczenia mojej mamy i siostry :) )

Dziewczyny niewatpliwie chudly w oczach caly czas cos jedzac :) Nie chodzily glodne, a z racji tego ze lubia nabial nie musialy sie do niczego zmuszac.
Pierwsza faza- nie bez powodu nazywana faza ATAKU- jest czysto bialkowa, zero weglowodanow. Nasz organizm juz w 2 dniu zaczyna zachowywac sie jak nalogowy palacz bez papierosa. Moja mama i siostra mialy ogramna ochote na zjedzenie czegos ,napchanego' weglowodanami. Co wiecej w 3-4 dniu pojawily sie bole glowy, ciagla sennosc i dosyc spore problemy z zaparciami do ktorych prowadzil brak blonnika, ktory zawarty jest glownie w warzywach i produktach pelnoziarnistych.
Dziewczyny zachecone jednak szybka utrata wagi wytrwaly do konca I fazy. cala II i III. Obecie sa chude i szczesliwe ale na pytanie czy zedcydowalyby sie jeszcze raz na diete dr Dukana odpowiadaja, ze niekoniecznie :)

Nie jest tak pieknie i kolorowo jak zapewniaja nas portale internetowe. Dwie pierwsze fazy wymagają wytrwałości i dokładności w ich przeprowadzaniu- tylko wtedy dieta ma sens. Poza tym nasz organizm oprocz bialka potrzebuje magnezu, fosforu, potasu, chromu i wielu innych witamin, ktorych taki sposob zywienia nie dostarcza. Co za tym idzie moja mama zauwazyla zmatowienie wlosow i pogorszenie stanu cery.

Nie chce nikogo zniechecac czy tez zachecac do tej diety. Napisalam tyle ile wiem ze sprawdzonych zrodel :)
Sama pozostane przy mojej zbilansowanej diecie ale chetnie dowiem sie jakie wy macie wrazenia odnosnie Dukana.

... i oczywiscie zycze powodzenia wszystkim odchudzajacym sie kobietka :)

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2011-01-06, 22:39   

taka siaka - a na czym twoja dietka polega? ja jestem dopiero 4-ty dzien na uderzeniówce.Koleżanka Lightblue mnie do niej namowila, schudła na niej tak, że jest się czym pochwalić ;) może zabierze tu słówko, jak będzie miała ochotę.

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-06, 23:05   

SoNja
Pewnego pieknego dnia postanowilam zmienic calkowicie moje nawyki zywieiowe. Zaczelam od tego, ze postanowilam jesc dokladnie wszystko to samo tylko w malych i czestych porcjach. 5 posilkow dziennie co 3-4 godz. normalnego, czesto niezdroego jedzenia sprawilo, ze schudlam 3,5 kg w miesiac. Nastepnie kiedu uznalam, ze nawyk czestego jedzenia wszedl mi w krew porzucilam wszystkie dotychczasowe przyzwyczajenia i zaczelam jesc drowo. Dostarczam organizmowi wszystkich skladnikow pokarmowych, jem duzo produktow bogatych w blonnik i skrobie, mase warzyw i owocow. Normalny makaron i ryz zastapialm brazowym, zamiast smazyc gotuje na parze, nie jem bialego chleba i pije do 2 litrow wody dziennie. Jak mam ochote na piwo czy ulubionego batonika to go po prostu jem- jedkan nie pozwalam zeby ochota nachodziala mnie zbyt czesto :)

Nie jest to jakas spektakularna dieta tylko po prostu zmiana nawykow zywieniowych. Wiem, ze nie narazam organizmu na zadne niebezpieczenstwa poniewz ubytek masy ciala jest powolny. Chudlam od 0,5 do 1 kg tygodniowo nie wiecej niz 3 kg miesiecznie ;) )

Dodam, ze mam prawidlowy wskaznik BMI, chcialam tylko pozbyc sie 5-6 kg.

Dieta Dukana moze sprawdza sie idealnie dla osob ktore walcza z wiekszym nadbagatem :) ) moja mama schudla ponad 13 kg :)

DonDiegoDE
Bardzo czesto tu bywa
Tylko Falubaz!

Wysłany: 2011-01-06, 23:40   Re: w jakis sposob zgubic kilogramy?

kogutzrp napisał/a:
Witam. Mam 20 lat i od kiedy siedze w Berlinie przytylo mi sie 12kg:( Czy jedzac samo bialko (rybe, jogurty) i cwiczac w domowych warunkach (pompki, brzuszki itd), uda mi sie w jakis sposob zgubic kilogramy?

Niestety nie, nie uda Ci sie teraz zrzucic tych 12kg. :) ) smutne ale prawdzicwe, Co jedynie mozesz zatrzymac tycie poprzez jakis sport a nawet jak sie zmotywujesz to tez pare kg powinno tez spasc. Najlepiej rub cwiczenia tzw kardio czyli o wielokrotnych powtorzeniach... :) no powodzenia :)

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Wysłany: 2011-01-07, 00:26   Re: w jakis sposob zgubic kilogramy?

DonDiegoDE napisał/a:

Niestety nie, nie uda Ci sie teraz zrzucic tych 12kg. :) ) smutne ale prawdzicwe,

przeczytales posty wyzej? jasne,ze sie da ;)

DonDiegoDE
Bardzo czesto tu bywa
Tylko Falubaz!

Wysłany: 2011-01-07, 10:44   Re: w jakis sposob zgubic kilogramy?

SoNja napisał/a:
DonDiegoDE napisał/a:

Niestety nie, nie uda Ci sie teraz zrzucic tych 12kg. :) ) smutne ale prawdzicwe,

przeczytales posty wyzej? jasne,ze sie da ;)

Sonja naprawde ciezko takie cos zrobic ;) a to co pisza wyzej bym podchodzil sceptycznie do tego...jasne ze sa ludzie po roznych przezyciach ktorzy i 20 kg traca ( czego nikomu nie zycze) ale to jest bardziej wyniszczanie organizmu niz jakies zdrowe chudniecie. Nie mowie ze nie da rady cokolwiek schudnac ale nie takie ilosci... :) Ale jesli komus sie udalo to grastuluje sukcesu... :) )

taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-01-07, 11:53   

DonDiegoDE taka nadwaga prowadzi raczej do wyniszczenia organizmu :wink:

DonDiegoDE
Bardzo czesto tu bywa
Tylko Falubaz!

Wysłany: 2011-01-07, 16:27   

taka siaka napisał/a:
DonDiegoDE taka nadwaga prowadzi raczej do wyniszczenia organizmu :wink:

W kazdym razie zycie mamy jedno ;) po co sobie odmawiac przyjemnosci takich jak jedzenie ;) )) I tak kiedys na cos umrzemy ;)

Odpowiedz do tematu