w jakis sposob zgubic kilogramy?
| Autor |
Wiadomość |
kogutzrp
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-01-05, 12:50 w jakis sposob zgubic kilogramy?
|

|
|
| Witam. Mam 20 lat i od kiedy siedze w Berlinie przytylo mi sie 12kg:( Czy jedzac samo bialko (rybe, jogurty) i cwiczac w domowych warunkach (pompki, brzuszki itd), uda mi sie w jakis sposob zgubic kilogramy? |
|
|
|
 |
dorota_p82
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-01-05, 13:13
|

|
|
polecam zestaw cwiczen szoste weidera
mozesz sprobowac jakas diete turbo dieta czy cos w tym stylu
a na temat diety bialkowej mozna sporo poczytac na internecie
ale jest kilka podstawowych zasad ograniczyc sie, nie jest slodycy zmienic sposob odzywienia sie nie jesc po 18tej itd
cwiczyc to tez trzeba wiedziec jak, bo od niektorych cwiczen przybywa za duzo miesni |
|
|
|
 |
kogutzrp
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-01-05, 13:43
|

|
|
weidera juz robilem nie jednokrotnie i powiem szczerze, ze te cwiczenia sa do pewnego stopnia, a pozniej stoi sie w miejscu. Jestem sportowcem o b.dobrych wynikach w zyciu. Musialem wyjechac do berlina w sprawie pracy, bo klub dawal tylko male kieszonkowe, za ktore niemoglbym wyzyc. Tu nie mam zbytnio jak sie ruszac, Ale dziekuje za odpis:) pozdrawiam |
|
|
|
 |
bastian8
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-01-05, 16:36 dobra rada
|

|
|
| ladnie napisales ze siedzisz to zauwazyles dopiero na wadze wiec wstan i zacznij poruszac tymi kilogramami ja tak zrobilem i 15 kilo stracilem zostal mi jeszcze brzuszek do zguienia ale do wiosny zdaze:) |
|
|
|
 |
mamusia
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-01-05, 16:56
|

|
|
| ja kiedys tez siedzialam w domu i tez nie wiem kiedy przytyłam...i to sporo....w koncu gdy znalazłam prace w hotelu w kilka miesiecy zgubilam ok 12kg...tyle,ze miałam naprawde DuZoooo ruchu ale jadalam normalnie,polskie obiady np schabowe,ziemniaki itp i duzo w pracy pilam wody....polecam wiec duzo ruchu.....bardzo duzo...powodzenia... |
_________________ życie jest piękne !!!!! |
|
|
|
 |
toffi
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-05, 20:27
|

|
|
mąż mojej koleżanki schudł ok 12kg ( i to naprawdę widać ) w ciągu 3 mies stosując taka dietę - http://www.dieta.pl/grupy...rre-dukana.html
P.S
nie wiem czy na pewno i dla każdego będzie dobra ,ale może warto sprawdzić, tym bardziej ze nie chodzi się głodnym |
|
|
|
 |
kogutzrp
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-01-05, 22:55
|

|
|
| Tylko ze ja mam codzienny ruch, nie siedze bez celu:D |
|
|
|
 |
Madziazakowa
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-01-06, 14:18
|

|
|
mysle ze normalne nie za tluste (np. bez paniery mieso, wiecej gotowanych potrawek, zupka z samych warzyw itp.) odrzywianie sie wystarczy, sniadanie, obiad, kolacja i pomiedzy najlepiej nic nie dojadac jak juz to jakis owoc, a po 18 najlepiej juz nic no i duuzo wody pic do tego z rana pobiegac z 30/40 min, na wieczor troszke brzuszkow i kilogramy sie gubi no i tez buleczek i bialego chleba, pelno ziarnisty, ciemny chlebek jesc |
|
|
|
 |
adka0401
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-06, 14:28
|

|
|
| Madziazakowa napisał/a: | mysle ze normalne nie za tluste (np. bez paniery mieso, wiecej gotowanych potrawek, zupka z samych warzyw itp.) odrzywianie sie wystarczy, sniadanie, obiad, kolacja i pomiedzy najlepiej nic nie dojadac jak juz to jakis owoc, a po 18 najlepiej juz nic no i duuzo wody pic do tego z rana pobiegac z 30/40 min, na wieczor troszke brzuszkow i kilogramy sie gubi no i tez buleczek i bialego chleba, pelno ziarnisty, ciemny chlebek jesc |
to to chyba kazdy wie tyle ze latwo powiedziec, gorzej wykonac |
|
|
|
 |
Vista81
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-01-06, 16:27
|

|
|
dieta bezweglowodanowa podobno daje dobre efekty
wczoraj w punkt12 mowili, ze mozna jesc wszystko, tylko trzeba wiedziec co mozna w jakich godzinach. moze cos znajdziesz na ten temat |
_________________ Iza |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-06, 16:55
|

|
|
ZMIANA NAWYKOW ZYWIENIOWYCH!!!!!!
Pamietam, ze jeszcze jakis czas temu gdy ktos pisal mi tego typu rady tylko sie denerwowalam ale... uwiez mi, ze to nie jest takie trudne
Przede wszystkim proponuje jedzenie 5 malych posilkow dziennie co 3-4 godz. Taki system niesamowicie usprawnia metabolizm i sprawia, ze nie czujesz glodu. Co wiecej organizm przyzwyczaja sie, ze co kika godzin dostanie cos do jedzenia i nie musi gromadzic tluszczyku na czarną godzinę jezeli te posilki bede bogate w bialko, warzywa, owoce, gotowane mieso i ryby to schudnisz madrze, trwale i bez efektu jojo
A jezeli tylko pogoda na to pozwoli polecam rooooolki nie obciazaja stawow, niesamowicie ksztaltuja cialo i sprintem spalaja zbedne kcal... i uwazam, ze dziewczyna jezdzaca na rolkach jest bardzo seksowna |
_________________ Ludzie wierzą, że aby osiągnąć sukces trzeba wstawać rano. Otóż nie - trzeba wstawać w dobrym humorze. |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

|
Wysłany: 2011-01-06, 18:31
|

|
|
| toffi napisał/a: | mąż mojej koleżanki schudł ok 12kg ( i to naprawdę widać ) w ciągu 3 mies stosując taka dietę - http://www.dieta.pl/grupy...rre-dukana.html
P.S
nie wiem czy na pewno i dla każdego będzie dobra ,ale może warto sprawdzić, tym bardziej ze nie chodzi się głodnym |
ja jestem obecnie na tej diecie
(też ją polecałam koledze na PW) |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-06, 22:18
|

|
|
Pol mojej rodziny oszalalo na punkcie tej diety. Napisze kilka slow na jej temat w oparciu o doswiadczenia mojej mamy i siostry )
Dziewczyny niewatpliwie chudly w oczach caly czas cos jedzac Nie chodzily glodne, a z racji tego ze lubia nabial nie musialy sie do niczego zmuszac.
Pierwsza faza- nie bez powodu nazywana faza ATAKU- jest czysto bialkowa, zero weglowodanow. Nasz organizm juz w 2 dniu zaczyna zachowywac sie jak nalogowy palacz bez papierosa. Moja mama i siostra mialy ogramna ochote na zjedzenie czegos ,napchanego' weglowodanami. Co wiecej w 3-4 dniu pojawily sie bole glowy, ciagla sennosc i dosyc spore problemy z zaparciami do ktorych prowadzil brak blonnika, ktory zawarty jest glownie w warzywach i produktach pelnoziarnistych.
Dziewczyny zachecone jednak szybka utrata wagi wytrwaly do konca I fazy. cala II i III. Obecie sa chude i szczesliwe ale na pytanie czy zedcydowalyby sie jeszcze raz na diete dr Dukana odpowiadaja, ze niekoniecznie
Nie jest tak pieknie i kolorowo jak zapewniaja nas portale internetowe. Dwie pierwsze fazy wymagają wytrwałości i dokładności w ich przeprowadzaniu- tylko wtedy dieta ma sens. Poza tym nasz organizm oprocz bialka potrzebuje magnezu, fosforu, potasu, chromu i wielu innych witamin, ktorych taki sposob zywienia nie dostarcza. Co za tym idzie moja mama zauwazyla zmatowienie wlosow i pogorszenie stanu cery.
Nie chce nikogo zniechecac czy tez zachecac do tej diety. Napisalam tyle ile wiem ze sprawdzonych zrodel
Sama pozostane przy mojej zbilansowanej diecie ale chetnie dowiem sie jakie wy macie wrazenia odnosnie Dukana.
... i oczywiscie zycze powodzenia wszystkim odchudzajacym sie kobietka |
_________________ Ludzie wierzą, że aby osiągnąć sukces trzeba wstawać rano. Otóż nie - trzeba wstawać w dobrym humorze. |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2011-01-06, 22:39
|

|
|
taka siaka - a na czym twoja dietka polega? ja jestem dopiero 4-ty dzien na uderzeniówce.Koleżanka Lightblue mnie do niej namowila, schudła na niej tak, że jest się czym pochwalić może zabierze tu słówko, jak będzie miała ochotę. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-06, 23:05
|

|
|
SoNja
Pewnego pieknego dnia postanowilam zmienic calkowicie moje nawyki zywieiowe. Zaczelam od tego, ze postanowilam jesc dokladnie wszystko to samo tylko w malych i czestych porcjach. 5 posilkow dziennie co 3-4 godz. normalnego, czesto niezdroego jedzenia sprawilo, ze schudlam 3,5 kg w miesiac. Nastepnie kiedu uznalam, ze nawyk czestego jedzenia wszedl mi w krew porzucilam wszystkie dotychczasowe przyzwyczajenia i zaczelam jesc drowo. Dostarczam organizmowi wszystkich skladnikow pokarmowych, jem duzo produktow bogatych w blonnik i skrobie, mase warzyw i owocow. Normalny makaron i ryz zastapialm brazowym, zamiast smazyc gotuje na parze, nie jem bialego chleba i pije do 2 litrow wody dziennie. Jak mam ochote na piwo czy ulubionego batonika to go po prostu jem- jedkan nie pozwalam zeby ochota nachodziala mnie zbyt czesto
Nie jest to jakas spektakularna dieta tylko po prostu zmiana nawykow zywieniowych. Wiem, ze nie narazam organizmu na zadne niebezpieczenstwa poniewz ubytek masy ciala jest powolny. Chudlam od 0,5 do 1 kg tygodniowo nie wiecej niz 3 kg miesiecznie )
Dodam, ze mam prawidlowy wskaznik BMI, chcialam tylko pozbyc sie 5-6 kg.
Dieta Dukana moze sprawdza sie idealnie dla osob ktore walcza z wiekszym nadbagatem ) moja mama schudla ponad 13 kg |
|
|
|
 |
DonDiegoDE
Bardzo czesto tu bywa Tylko Falubaz!

|
Wysłany: 2011-01-06, 23:40 Re: w jakis sposob zgubic kilogramy?
|

|
|
| kogutzrp napisał/a: | | Witam. Mam 20 lat i od kiedy siedze w Berlinie przytylo mi sie 12kg:( Czy jedzac samo bialko (rybe, jogurty) i cwiczac w domowych warunkach (pompki, brzuszki itd), uda mi sie w jakis sposob zgubic kilogramy? |
Niestety nie, nie uda Ci sie teraz zrzucic tych 12kg. ) smutne ale prawdzicwe, Co jedynie mozesz zatrzymac tycie poprzez jakis sport a nawet jak sie zmotywujesz to tez pare kg powinno tez spasc. Najlepiej rub cwiczenia tzw kardio czyli o wielokrotnych powtorzeniach... no powodzenia |
_________________ Berlińska Polonia - To My !!
 |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2011-01-07, 00:26 Re: w jakis sposob zgubic kilogramy?
|

|
|
| DonDiegoDE napisał/a: |
Niestety nie, nie uda Ci sie teraz zrzucic tych 12kg. ) smutne ale prawdzicwe, |
przeczytales posty wyzej? jasne,ze sie da |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
DonDiegoDE

|
Wysłany: 2011-01-07, 10:44 Re: w jakis sposob zgubic kilogramy?
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | DonDiegoDE napisał/a: |
Niestety nie, nie uda Ci sie teraz zrzucic tych 12kg. ) smutne ale prawdzicwe, |
przeczytales posty wyzej? jasne,ze sie da |
Sonja naprawde ciezko takie cos zrobic a to co pisza wyzej bym podchodzil sceptycznie do tego...jasne ze sa ludzie po roznych przezyciach ktorzy i 20 kg traca ( czego nikomu nie zycze) ale to jest bardziej wyniszczanie organizmu niz jakies zdrowe chudniecie. Nie mowie ze nie da rady cokolwiek schudnac ale nie takie ilosci... Ale jesli komus sie udalo to grastuluje sukcesu... ) |
 |
|
|
|
 |
taka siaka
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-07, 11:53
|

|
|
DonDiegoDE taka nadwaga prowadzi raczej do wyniszczenia organizmu |
|
|
|
 |
DonDiegoDE

|
Wysłany: 2011-01-07, 16:27
|

|
|
| taka siaka napisał/a: | DonDiegoDE taka nadwaga prowadzi raczej do wyniszczenia organizmu |
W kazdym razie zycie mamy jedno po co sobie odmawiac przyjemnosci takich jak jedzenie )) I tak kiedys na cos umrzemy |
 |
|
|
|
 |
|
|