|
wakacje w berlinie - mam pare pytan (kursy, mieszkanie)
| Autor |
Wiadomość |
britti1990
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-05-29, 17:03 wakacje w berlinie - mam pare pytan (kursy, mieszkanie)
|

|
|
hej,
na wakacje wybieram sie do berlina w związku z tym mam parę pytań:
1. gdzie najtaniej znajde kurs jezykowy (poziom C1/C2)
2. ile bede musiala wydac na mieszkanie(pokoj z kuchnia)
3. chcialabym podjac takze prace np. sprzatanie w domach, na jakiej stronce znajde ogloszenia?
z gory dzieki za odp
pozdrawiam;))) |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-05-29, 20:37 Re: wakacje w berlinie
|

|
|
| britti1990 napisał/a: | hej,
na wakacje wybieram sie do berlina w związku z tym mam parę pytań:
1. gdzie najtaniej znajde kurs jezykowy (poziom C1/C2) |
rozne szkoly, rozne kursy, rozne ceny i tak pewnie bedziesz musiala zrobic Éinstufungstest
http://www.vhsit.berlin.d...CourseList.aspx
| britti1990 napisał/a: | | 2. ile bede musiala wydac na mieszkanie(pokoj z kuchnia) |
nikt ci nie da ot tak o mieszkania, poszukaj lepiej na WG pokoju.
http://www.wg-gesucht.de/...in.8.0.1.0.html
| britti1990 napisał/a: | | 3. chcialabym podjac takze prace np. sprzatanie w domach, na jakiej stronce znajde ogloszenia? |
tutaj bez gewerby albo pozwolenia o prace jest ciezko, chyba ze bedziesz miala farta na czarno.
porozmawiaj z Blitzput na forum, ona moze bedzie mogla cos pomoc...
| britti1990 napisał/a: | | z gory dzieki za odp) |
proszz |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-05-29, 21:15
|

|
|
mozliwa jest jeszcze opcja pracy sezonowej , tudziez jako ''praktykant'' . Wiem ,ze w polsce byly takie biura , ktore sie takimi rzeczami zajmowaly. jak jest teraz to nie mam pojecia.
Samego mieszkania raczej nie dostaniesz ,chyba ze na podwynajem .
Jak juz wspomniala Sonia - mniej kosztowny bedzie wynajecie pokoju ...roznie sobie ludzie licza za taki wynajem. |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
britti1990
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-06-01, 09:45
|

|
|
dzieki za pomoc;)
[ Dodano: 2010-06-05, 23:55 ]
weszlam na ta stronke berlina, ale wszystkie kursy juz pozajmowane;/ a o co chodzi z ta cena w tabelce, czy ona odwoluje sie do jednej godziny zajec czy za tyg? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|