| Czy podobaja Ci sie te 3 zdjecia ? |
| Tak |
|
50% |
[ 8 ] |
| Nie |
|
31% |
[ 5 ] |
| Nie mam zdania |
|
18% |
[ 3 ] |
|
| Głosowań: 16 |
| Wszystkich Głosów: 16 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
nemo [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2005-11-29, 14:26 Wasze zdanie
|

|
|
Witajcie. Jestem tutaj przypadkiem.
Zamieszczam 3 zdjecia. Prosze obejrzyjcie, rzuccie okiem i jesli macie ochote ocencie je,
ale prosze o ocene tylko - czy podoba Wam sie czy nie.
Tytul tych 3 zdjec to Zima. To moje spojrzenie na temat.
Nie chodzi o to czy sa one technicznie dobre czy zle, czy za jasne czy ciemne, czy maja jakis motyw czy nie itp. Tylko czy podobaja sie Wam czy nie. Oczywiscie kazdy ma inny gust, dlatego prosze tylko o ocene jak powyzej.
Bede wdzieczny za odpowiedzi.
Zamieszczam tez mala ankiete nt. temat.
Dziekuje.
nemo |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2005-11-29, 19:41
|

|
|
| Ladne, gdzie robiles te fotki ? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-11-29, 20:00
|

|
|
| Mnie się nie podobają.Nie ma w nich nic co pozwala na dłużej "oko zawiesić" z zimą też mi się nie kojarzy ,poprostu niezbyt wyraźne krajobrazy.Sorry ........ale pytasz o opinie. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-11-29, 21:00
|

|
|
Mi tez sie nie podobaja. Po pierwsze za male sa i niewiele widac, pod drugie nieciekawe. Lubie b&w zdjecia, ale te nie przypadly mi do gustu.
P.S. czuje sie jak na forum fotograficznym |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
nemo [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2005-11-29, 21:47
|

|
|
Dziekuje za te wypowiedzi, ktore juz sa.
I prosze o jeszcze.
Maly komentarz:
Oczywiscie nie jest to forum fotograficzne. (A moze mogloby tutaj rowniez byc,
dla forumowiczow, jako sekcja Forum ?)
Przepraszam jesli zasmiecam Forum.
Prosze o wybaczenie. Po zakonczeniu ankiety wyjasnie co nieco na ten temat.
Jesli chodzi o wielkosc zdjec:
Niewatpliwie ten czynnik jest wazny. Inaczej wyglada fotografia w rodzinnym albumie, a inaczej
na ulicy jako wielkoformatowy plakat. To nie jest wykladnikiem jego wartosci.
To raczej technika wykonania, a raczej przygotowania do ekspozycji.
A swoja droga jesli to jest wskazane (?), to moge zamiescic, nie oryginaly co prawda, ale wieksze formaty.
Inna sprawa to gusta, sa rozne, co juz da sie zauwazyc w ej chwili (alisa, Marcin i Kamila).
[A propos gustow: http://onephoto.net/info.php3?id=210885 (przypadkiem natknalem sie na to, prosze spojrzec rowniez na inne zdjecia tej osoby)]
No nic, poczekam jeszcze troche, tzn. do konca ankiety.
I piszcie co Wam sie podoba, dobrze i zle, wszystko mile widziane.
Dzieki za posty. nemo |
|
|
|
 |
Mallory30
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2005-11-29, 22:51
|

|
|
Nie sa ladne, nie sa brzydkie... poprostu nieco nudne. Kompozycja prawidlowo zbudowana, ale jakby czegos im brakuje? Wygladaja na surowa dokumentacje pewnego odcinka np. drogi, nie na akt tworczy.
pozdrawiam
Mall! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-11-30, 09:43
|

|
|
| Nemo jak dlugo zajmujesz sie fotografia i co najbardziej lubisz uwieczniac? |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-11-30, 10:58
|

|
|
ja sadze podobnie jak Mallory, i z zima srednio mi sie kojarza, sama nie wiem czemu. |
|
|
|
 |
efka
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2005-11-30, 23:20
|

|
|
jak dla mnie nieco mroczne i melancholijne.
ale swoj urok maja.
pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
 |
misia11
Dyskutant misia

|
Wysłany: 2005-12-01, 00:18
|

|
|
kojarza misie ze smutkiem,a nie z zima niewiem ,maja cos w sobie ,ale nic z tematyki zima
ale.................................................................................................................
misia |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-01, 08:53
|

|
|
nic ciekawego.....
no i poprzez maly format traca jeszcze wiecej.. |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Goska
Uzytkownik

|
Wysłany: 2005-12-03, 17:14
|

|
|
| Dla mnie te zdjecia maja zbyt malo szarosci. |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-04, 19:38
|

|
|
Ja mysle ze sa poprostu zrobione --wlasciwie one nic nie przestawiaja ani typowej zimy bo za malo sniegu , ani krajobrazu bo sa zbyt male i te szarosci zamazuja wszystko--nie nie podobaja mi sie --zima to wsumie niemily okres dla ludzi mieszkajacych w miescie gdzie plucha i deszcz a takie zdiecia powoduja ze jeszcze bardziej nienawidze zimy!
Moze by tak troszke wiecej kolorow i slonca!??? |
|
|
|
 |
Kaska
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2005-12-05, 15:05
|

|
|
| Hej! Mnie te zdjecia tez sie nie podobaja...sa takie ponure i przygnebiajace. Pozdrawiam P.S. Skad pomysl na taka ankiete? |
|
|
|
 |
nemo [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2005-12-08, 00:22
|

|
|
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i udzial w ankiecie.
Troche wyjasnienia.
Celem moim bylo, nazwe to statystyka gustow.
Oczywiscie za molo bylo glosow w ankiecie, aby mozna bylo cokolwiek 100% wywnioskowac.
Lecz mnie to wystarczy.
Dlaczego ankieta.
Otoz wrzucilem te zdjecia (oczywiscie wieksze, bez kompresji itp. itd)
na jeden z wielu portali ftograficznych. Po doslowniw 5 minutach admin skasowal wszystkie.
Jako, ze w regulaminie tego portalu jest jak byk wpisane, ze zdjecia moga zostac usuniete bez podania przyczyny musialem sie pogodzic z ta decyzja. Jednak nie dawalo mi to spokoju.
Stad moja prosba do Was i akieta.
Wnioski:
1. Kim sa ludzie, ktorzy decyduja co ma uostac a co skasowac ?
Przypadkowi internauci, spolecznicy?
2. Sa rozne gusta i nalezy tolerowac rozne zdania. Dyskutowac nad technika, ale nie nt. gustu.
W koncu, czy wszystkim podobaja sie prace Andy Warhola?
Dzieki wszystkim. |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-08, 08:07
|

|
|
LAL---Moze i mi zdiecia niebardzo mi sie podobaly ale byliby tacy napewno ktorzy znaja sie na fotografi ktorym by sie wydawaly pod jakims wzgledem dobre!
To czyste chamstwo ze tak Cie potraktowano --juz nie raz widzialam prace na pokazach ktore wedlug mnie nie przedstawialy nic-Twoje chociaz mialy temat-nierozumiem tego -ale tak juz jest ci co zakladaja fora robia sobie co chca moze maja prawo ale nieladne to bylo posuniecie!!!
Zycze Tobie i Twoim zdieciom POWODZENIA |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-08, 08:17
|

|
|
| Nemo, a moglbys jeszcze napisac jak dlugo zajmujesz sie fotografia? |
|
|
|
 |
nemo [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2005-12-08, 11:38
|

|
|
| marzena napisał/a: | LAL---Moze i mi zdiecia niebardzo mi sie podobaly ale byliby tacy napewno ktorzy znaja sie na fotografi ktorym by sie wydawaly pod jakims wzgledem dobre!
To czyste chamstwo ze tak Cie potraktowano --juz nie raz widzialam prace na pokazach ktore wedlug mnie nie przedstawialy nic-Twoje chociaz mialy temat-nierozumiem tego -ale tak juz jest ci co zakladaja fora robia sobie co chca moze maja prawo ale nieladne to bylo posuniecie!!!
Zycze Tobie i Twoim zdieciom POWODZENIA |
Marzena dzieki. |
|
|
|
 |
nemo [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2005-12-08, 11:46
|

|
|
| Kamila napisał/a: | | Nemo, a moglbys jeszcze napisac jak dlugo zajmujesz sie fotografia? |
Pytalas juz wczesniej w swoim poscie.
| Cytat: | | jak dlugo zajmujesz sie fotografia i co najbardziej lubisz uwieczniac? |
No dosc dlugo, trudno mi dokladnie okreslic, poniewaz nie wiem nawet kiedy to bardziej sie nasililo.
To plynna granica, tak na powazniej to jakies 10 lat?
Co lubie pstrykac?
Nie mam takich motywow zdjec. Fotografuje to co widze, a czasem widze to "niestety" inaczej.
Czasem jest to/mam klarowne obrazy, innym razem takie jakie sa tu i teraz, rzeczywistosc, z dobrym i zlym swiatlem.
Tak mi to po prostu "lezy".
Dzieki wszystkim raz jeszcze. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-12-09, 10:20
|

|
|
Pytalam dwa razy, bo za pierwszym razem nie odpowiedziales
| nemo napisał/a: | No dosc dlugo, trudno mi dokladnie okreslic, poniewaz nie wiem nawet kiedy to bardziej sie nasililo.
To plynna granica, tak na powazniej to jakies 10 lat? |
Bylam pewna ze robisz zdjecia o wiele, wiele krocej. Bo po pierwsze takie zdjecia jak te powyzej zarezerwowane sa dla poczatkujacych, a po drugie po kilku miesiacach/latach (z tym to bywa roznie) kazdy (a przynajmniej wiekszosc) uodparnia sie na krytyke, zanizanie ocen itp. Tym bardziej jak wystawia sie zdjecia w galeriach/forach internetowych. Po trzecie i chyba najwazniejsze jakis dystans trzeba miec do swojej tworczosci Pierwsze moje zdjecia ktore wystawilam w necie, byly wedlug mnie bardzo dobre. Ale innym sie nie podobalo, skrytykowali je mniej wiecej tak: centralny, nieprzemyslany kadr, za duza glebia ostrosci, nieostre, nic ciekawego, pelno jest takich zdjec w necie, zadna rewelacja itp. Wtedy wkurzyli mnie tymi opiniami, ale po czasie przyznalam im w 100% racje i uwazam, ze i tak mnie lagodnie potraktowali.
Kiedys przeczytalam, ze jezeli zaczniesz podziwiac wlasne zdjecia to jestes skonczony jako fotograf i chyba cos w tym jest |
|
|
|
 |
|
|