forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

WIOSNA

Autor Wiadomość
Madziuniaa 
Uzytkownik
jestem tu...

Wysłany: 2004-03-19, 13:04   WIOSNA

No moi drodzy idzie wiosna i ja już zaczynam budzić się do życia...tak już nie mogę się doczekać jak będzie ciepło, rowerek, koszyk z łakociami i wyjechać gdzieś nad wodę poopalać się i trochę odpocząć. A wy jak się czujecie..??Czy pogoda jakoś na was wpływa...?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wiosenne pozdrowienia :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Borys 
Aktywny uzytkownik
co to jest nick

Wysłany: 2004-03-19, 15:45   

Czuje sie super od 5 tygodni pracuje na zewnatrz albo w tunelu , czekalem na cieplo jak na zbawienie.

Borys

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-19, 16:01   

mmmm.....wspaniale...wszystko kwitnie ...zaczyna sie wychylac...z ziemi....moj trawniczek usiany jest krokusami....a wroble obskubuja mi podworkowa miotle i buduja z jej wlosia gniazda.... sikorki pusza sie do siebie jak szalone...a z rana budzi mnie nareszcie swiergot ptakow a nie szum jezdzacych aut ....mmmmm..... wspaniale :) ...

jutro ...mamy porzadki wiosenne w naszym ogrodzie.....a moze nawet male grilowanko...jak pogoda dopisze...mmmmmm kocham wiosne....kocham.....:)

Madziuniaa 
Uzytkownik
jestem tu...

Wysłany: 2004-03-19, 16:18   

No, no, pogoda super....tak długo na to czekała....oj ja też chę grillka...hihi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Oby nam się tylko w główkach nie poprzewracało, bo od tego powietrze śweżego to wszystko jest możliwe...hihi :lol: :lol: :lol: :lol: Jak ja kocham taką pogodę./...!!!!

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-19, 17:38   

nie chce nikogo wyprowadzac z dobrego nastroju, ale na weekend zapowiadaja desz, a nawet moze desz ze sniegiem.... :mrgreen:

ja tez lubie wiosne, na mojej loggi wlasnie wystrzelily tulipany i narcyzy, ktore posadzilam w grudniu:)

alisa 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-19, 19:00   

U mnie narazie wiosna jest jedynie w kalendarzu.Tu gdzie mieszkam klimat jest deczko inny niz w srodkowych czy poludniowych Niemczech.Pogoda jest jak narazie sztormowa i spacer po plazy w taki czas jest sporym przezyciem.W ogrodzie tez niesmialo pojawiaja sie krokusy i przebisniegi.W nocy slychac "darcie" marcowe kotow ;-) one juz czuja wiosne ,bociany zaczynaja gniazda zakladac(mieszkam na wsi).Konie ,ktore hodujemy nie moga sie juz doczekac ,kiedy na pastwisko wyjda.A ja nie moge sie doczekac kiedy wreszcie bedzie slonce !

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-19, 19:24   

Ja tez uwielbiam wiosnę, ale mogłoby być jeszcze trochę cieplej. Jak jest taka ładna pogoda to, aż z domu chce się uciekać, np. na balkon :) Mój jest od południowej strony i cały dzień mam słońce. Lubię siedzieć na balkonie i patrzeć jak wszystko budzi się do życia. Dookoła mnóstwo drzew, jak w lesie, ptaszki śpiewają, sąsiedzi turecka muzykę puszczają ;) Jest cudnie :)

Mam nadzieje, ze w weekend nie będzie tak jak Aga napisała, bo ja już kurtkę do szafy wsadziłam i na klucz zamknęłam!

izula 
Nowy

Wysłany: 2004-03-19, 19:34   

hej wam wszystkim wiosna jest super.zaczyna sie robic cieplo.a deszcz ze sniegiem szybko przegonimy.znowu spacery w słoncu po lesie z ukochanym, tego nie moge sie doczekac.

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-19, 21:01   

Kamula ja tez mam nadzieje, ze prognoza sie nie sprawdzi, jutro przyjezdzaja znajomi i zapowiedzieli, ze chca zobaczyc w Berlinie wszystko co sie da:) w deszczu to nie bedzie takie fajne:)

Monika 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2004-03-19, 22:47   

A ja wlasnie wracam z otwarcia wystawy iranskich artystow i majac jeszcze w uszach dzwiek tombaka przetanczylam kilka taktow w rytmie (pachnacych wiosna :P ´) kropli deszczu...

Rozmarzylam sie...

Idzie ku dobremu. Dziewczyny pozrzucaly juz grube futra i prezentuja swoje wdzieki a berlinscy restauratorzy wystawili stoliki na zewnatrz. Pieknie tak sobie usiasc i obserwowac wystrzelajaca z niebywala predkoscia przyrode.

A podobno juz nie mialo byc wiosny.

Panowie, jestem zatrwozona 8O 8O 8O

Nie zauwazyliscie, ze cos sie zmienilo. Gdzie Wasz romantyzm???

W wiosennym nastroju pozdrawiam wszystkich

M.

Bosch
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-20, 00:47   

Ja to powiem krotko:

Podnosze sie z dna uczuc,

odchodze z konca (moich) mysli.

Moje pluca, chca powietrza, oczy usmiechu, a dusza wysokosci.

Patrze niczym rozkwitajacy kwiat na wiosne, po zimowej porze.

Krzyk ogarnia mnie wielki, triumf nad zima, ktora dobijala mnie powoli gwozdziem.

Ten krzyk to euforia nad paskudna zima
:wink:

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-20, 07:47   

No no no!!! Bosch uratowales honor! I to w jaki sposob 8O :)

marzena 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-20, 08:55   wiosna

:lol: Wiosna jest juz nasza jeszcze troszke powieje popada taki juz jej urok ale niedlugo bedzie tak cieplo ze powspominamy troszke te chlodne dni! :twisted:

Ale wazne ze juz idzie i bedziemy nareszcie bez wspomagaczy chodzic i bedziemy o pol tony lzejsi to takie mile!!!! :D

PRECZ Z GRUBYMI KURTKAMI CZAPKAMI REKAWICZKI DO SZAFY I SZALE DO KARTONOW

USMIECHY NA TWARZE KROTKIE REKAWKI I SANDALKI ZAKLADAC

BEDZIE SUPER HIHIHIHIIHIHIHIHIIH :mrgreen:

Pozdrowionka Marzena

izula 
Nowy

Wysłany: 2004-03-20, 15:53   

PIEKNIE BYŁO DZISIAJ RANO AZ DO POLUDNIA ALE TERAZ PŁAKAC SIE CHCE DESZCZ PADA I NIE MOZNA WYJSC.NIE MOGE DOCZEKAC SIE ZNOWU SŁONECZKA,JAZDY NA ROWERZE I SPACERACH I ZRZUCENIA TYCH GRUBYCH CIUCHOW.

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-20, 15:55   

No widzisz Izka, a tutaj odwrotnie. Najpierw do poludnia padal deszcz, a teraz niesmialo sloneczko wychodzi. Nie smuc sie, slonce jeszcze przyjdzie. :D

Ciao

Kamila

izula 
Nowy

Wysłany: 2004-03-24, 19:34   

jak tam u was u mnie ciagle pada. :( .co z wiosna pieknym sloneczkiem,baziami zapachem kwatkow.kiedy odejdzie ta okrona zima?

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-24, 20:50   

W kalendarzu juz jest wiosna :) Ale za oknem, brrrr zimno...

Anetta 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-24, 21:36   

..nawet przymrozki zapowiadaja...i sniezyce ;) brrrr..... musialam migiem poprzykrywac wszystkie mlode roslinki w moim ogrodku aby nie przemarzly...i teraz wyglada u mnie jak na ogrodku na kosmicznym Marsie ..... hihihiiii :mrgreen:

Agnieszka 
Super Dyskutant

Wysłany: 2004-03-25, 16:17   

nooooooooo, jest paskudnie..........

dzis dzwonila moja mama, w PL jest zimno i pada deszcz ze sniegiem.... brrrrrrrrr

Madziuniaa 
Uzytkownik
jestem tu...

Wysłany: 2004-03-25, 19:36   

Kurcze dwa dni ładne i koniec.....no może ta wiosna się wreszcie zdecyduje, bo zaczynam się nerwować... :x :? Oby tylko wiosna się na mnie nie pogniewała....i nie tylko na mnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ja chcę słoneczka!!!!

Odpowiedz do tematu