| Autor |
Wiadomość |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-14, 23:11 WM2006
|

|
|
| WM2006 |
|
 |
MagicMoni
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-14, 23:20
|

|
|
| No w sumie, racja. |
_________________ Anybody can sympathize with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathize with a friend's success. |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-14, 23:32
|

|
|
|
_________________ Kobieta pracujaca |
|
|
|
 |
MagicMoni
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-14, 23:36
|

|
|
Było lepiej, aczkolwiek nie przepadam za polską kadrą. Potrzebaby x5 Smolarków i x5 Jeleni Byłoby zapewne idalenie |
_________________ Anybody can sympathize with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathize with a friend's success. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-15, 00:14
|

|
|
No nie przesadzajcie to bylo tylko 1 : 0 |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Dominika
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2006-06-15, 00:25
|

|
|
Bylysmy lepsi, a oni mieli szczescie, bo nie sztuka w jedenastke wygrac z dziesiatka. |
|
|
|
 |
MagicMoni
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-15, 07:15
|

|
|
| To raczej wyglądało na rozgrzewkę Niemców. W porównaniu do agresywnego meczu z Kostaryką, to wyglądało jak trening. A większość uwierzyło, że ich poziom spadł z meczu na mecz. Z Niemcami jeszcze nigdy nie wygraliśmy. Oni grali dopiero ostatnie 20 minut. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-15, 08:27
|

|
|
| Kamila napisał/a: | No nie przesadzajcie to bylo tylko 1 : 0 |
To samo wlasnie chcialam powiedziec,najpierw wszyscy przepowiadali 4:0 dla Niemcow,a gdy nasi sie naprawde postarali,to tez jest zle.Ciezko jest Polakom dogodzic.Uwazam,ze ten wynik nie jest tragiczny,moglo byc gorzej. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-15, 08:31
|

|
|
| Zgadzam sie!! Ja sie ciesze ze bylo nam dane wydzierac sie przez poltorej godziny, bo gdyby padly bramki dla Niemcow w pierwszej polowie to pewnie bylaby zaloba w knajpie. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-15, 09:21
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | | najpierw wszyscy przepowiadali 4:0 dla Niemcow,a gdy nasi sie naprawde postarali,to tez jest zle.Ciezko jest Polakom dogodzic.Uwazam,ze ten wynik nie jest tragiczny,moglo byc gorzej. |
Poarazki i kleski mamy juz we krwi.
I ta juz jest od zarania dziejow.
Mobilizujemy sie gdy juz sie pali.
Jesli trzeba wypijemy nawet Wisle.
Czego nam brakuje, i nam jako narodowi
i jako obywatelom.
Zapewne sukcesu, ktory dopinguje
i da na pewnosc siebie.
Ciagle jestesmy Polakami sprzed naszego przewrotu.
I ciagle tez narzekamy.
Gralismy dobrze. 5 Smolarkow i Jeleni nam nie trzeba.
Niemcy tez nie maja wielu Balackow.
Maja za to pewnosc siebie i wiare chyba
jeszcze wieksza niz my. |
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-15, 12:24
|

|
|
Niemcy wygrali bo maja za duzo Polakow w swojej druzynie...
gdyby Podolski i spolka byli bardziej za ojczyzna niz za forsa wtedy bysmy pewnie wygrali...
a po za tym gdyby nie Polacy reprezentacja Niemiec wogole by sie do WM nie zakwalifikowala... |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
patrycja.n
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2006-06-15, 12:25 WM
|

|
|
Niewazne ilu Balakow maja Niemcy a ilu Smolarkow i innych nasza reprezentacja.Najwazniejsze ze potrafilismy pokazac ze potrafimy grac.A jeszcze wazniejsze ( przynajmniej dla mnie) to to aby nie wstydzic sie tego skad pochodzimy i nie dac sie ,, zakrzyczec,,. Ja jestem DUMNA z tego skad pochodze chociaz wczoraj po meczu mialam kilka sprzeczek z niemcami( mysla ze sa panami swiata).
Pozdrawiam ekipe z Rzeszowa i tych ktorzy mimo wszystko wierza w Polske. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-15, 13:15
|

|
|
| Anetta napisał/a: | Niemcy wygrali bo maja za duzo Polakow w swojej druzynie...
gdyby Podolski i spolka byli bardziej za ojczyzna niz za forsa wtedy bysmy pewnie wygrali...
|
U nas tez nie wszyscy to polacy.
Czyzbysmy przez Ukrainca (chyba Ukrainiec) przegrali?
---------------------------------------------------------------------- |
|
 |
cyrylek
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2006-06-15, 16:26
|

|
|
Popieram Małgosiu,ale trochę mi przykro bo mimo tego ze graliśmy super i uczciwie to i tak jak w zyciu codziennym niemcy wygrali.
polen gegen polen sie sprawdziło, poniewaz największe zagrozenia to popis naszych ślunzaków.
Mimo wszystko było ciekawie
pozdrawiam wszystkich i pokazujcie sie z najlepszej strony przed tymi burakami
Mówi Turek do Chińczyka> "Ich bin Deutsch" |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2006-06-15, 19:31
|

|
|
| Jacek napisał/a: | | Anetta napisał/a: | Niemcy wygrali bo maja za duzo Polakow w swojej druzynie...
|
U nas tez nie wszyscy to polacy.
Czyzbysmy przez Ukrainca (chyba Ukrainiec) przegrali?
---------------------------------------------------------------------- |
Polacy sa w niemieckiej druzynie w ataku... |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Pansensuppe
Bardzo czesto tu bywa Sklavenhändler

|
Wysłany: 2006-06-15, 19:59
|

|
|
Zarowno Klose jak i Podolski sa wysiedlencami( Aussiedler)
Obydwoje pochodza z niemieckich rodzin.
Podolski przyjechal tutaj w wieku 2 lat.
Dlatego nie rozumie za bardzo dlaczego oni by do Polski grac mieli?? |
|
|
|
 |
mama
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2006-06-15, 20:08
|

|
|
Nie mam zamiaru mieszac w tym temacie polityki. Oceniam to co widzialam i chodzi mi o sport.
Wiadomo, ze w porownaniu do meczu z Ekwadorem to nasi wczoraj byli nie do poznania.
Ale nic poza tym. Nie chce wlasciwie tego meczu z ekwadorem porownywac do wczorajszego meczu bo nie ma co sie z najgorszym poziomem rownac. Lepiej isc w gore niz w dol. I swietnie, ze wczoraj to bylo widac. I oby tak za 4 lata pokazali na co ich stac bo mysle, ze na wiecej.
Druzyna niemiecka moim zdaniem lepiej grala, bo wiecej miedzy soba podowali pilke, mieli wiecej atakow na nasza bramke i mniej zoltych kartek dostali.
Nasi latali tylko za Niemcami i glownie na wlasnym polu.
Bramkarz m.in bardzo mi sie podobal, ten to byl mokry ..... niemiecki suchy i chyba sie nudzil. |
|
|
|
 |
MagicMoni
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-15, 21:06
|

|
|
Dkładnie mama. Do piłki trzeba też podchodzić z rozumem, nie tylko z sercem.
Mecz był o niebo lepszy od poprzedniego. Ale jak napisałaś - byli lepsi. W mistrzostwach liczy się wygrana. Gdzieś dziś przeczytałam "Prawie jak Niemcy. Prawie robi wielką różnicę."
A kolega na dokładkę napisał mi "Lehmann mógł sobie postawić telewizor w rogu bramki, a w przerwie na reklamy chwycić te 3 strzały na krzyż." |
|
|
|
 |
Pansensuppe
Bardzo czesto tu bywa Sklavenhändler

|
Wysłany: 2006-06-16, 13:10
|

|
|
| cyrylek napisał/a: |
polen gegen polen sie sprawdziło, poniewaz największe zagrozenia to popis naszych ślunzaków.
|
hmm.....
Mniejszosci etniczne i narodowe pisze sie po polsku z duzej litery.
A przez ciebie wybrane slowo "slunzakow" to tania i bezpoziomna prowokacja.
Dlatego "ja bym sie na twoim miejscu tak nie wychylal z okna!" (uwaga germanizm).
Sorry, za rozmywanie tematu ale dlaczego mam sie od kogos publicznie dac obrazac. |
|
|
|
 |
MagicMoni
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-06-16, 16:01
|

|
|
| Pansensuppe napisał/a: | | Sorry, za rozmywanie tematu ale dlaczego mam sie od kogos publicznie dac obrazac. |
Dokładnie. Ja chciałam to po prostu zostawić, bo to świadczy tylko o nim samym. Ale jesli już o tym mowa, to faktycznie dobrze się stało, że zostało to poruszone.
A tak nawiasem mówiąc mądralko, co to znaczy "ślunzaków"? Jak chcesz już coś napisać, to albo Ślązacy albo Ślonzoki.
Ja również przepraszam za mały OT. |
|
|
|
 |
|
|