| Autor |
Wiadomość |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-29, 21:40 Z ostatniej chwili
|

|
|
US-Einreisebestimmungen
Im Schlafsack vor dem Weißen Haus
Polens Ex-Präsident Lech Walesa hat ein Zelt vor dem Weißen Haus aufgestellt. Hier will der Friedensnobelpreisträger kampieren, bis die Visumspflicht für polnische USA-Besucher abgeschafft ist.
http://www.sueddeutsche.d...ikel/201/40161/
Bez Komentarza/mojego/ |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 05:40
|

|
|
Nie wazne kto to zrobi, wazny jest efekt koncowy.
Moze narescie zniosa te przykre dla Polakow wizy. Mialem iedys mozliwosc wyjazdu do N-Y na tydzien, ale ze jestem Polakiem, to nikt mi nie uwierzy ze jade turystycznie....
Znajomi pojechali,a ja zostelem w Berlinie, bo polakiem jestesm. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 06:09
|

|
|
Bosch nie ważne kto, ale ważne jak!!!
Wkurzył się na przyjaciół z USA? Ale to nie tędy droga... Polacy powinni wysłać jeszcze 3/4 wszystkich polskich wojsk do Iraku, bo tak to Ameryka może nam nie uwierzyć, że my taki pomocny naród jesteśmy i robimy to z dobrego serca i że nie chodzi nam tylko o wizy i o kontrakty na odbudowę Iraku... Szukam coś na ten temat na polskich portalach, ale nie mogę nic znaleźć.
Znalazłam tylko na wp.pl mądre słowa "Pora jednak, by także polski rząd przestał obchodzić się z Amerykanami jak z jajkiem. Pomysł Wałęsy jest prosty: jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie - skoro Amerykanie upokarzają nas wizami, możemy im zafundować to samo. Wtedy przekonają się, co znaczy wystawać w kolejkach w konsulacie, płacić za samo rozpatrzenie wniosku o wizę i modlić się, by urzędnik miał akurat dobry humor i nie odesłał ich z kwitkiem."
Jeżeli o to chodzi to jestem za! Niech nie robią z Polski chłopca na posyłki. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 07:29
|

|
|
| Kamila masz dużo racji.Z tym że............mnie się wydaje i historia to potwierdziła już nie raz,dla polityków amerykańskich ,nie liczy się kto,co ,jak i dlaczego.Oni w sentymenty nigdy się nie bawili,uważają się za policje całego świata i to oni stawiają warunki bezapelacyjnie i bezpardonowo.Takimi akcjami nie przejmują się zupełnie .Wałęsa miał zawsze "rewelacyjne" pomysły /mówiąc tak bardzo oględnie/,nie wydaje mi się żeby ta akcja odniosła jakikolwiek skutek zamierzony ,poza rozgłosem dla Wałesy ,który odchodzi w zapomnienie. |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 08:18
|

|
|
No właśnie o to mi chodziło, że im bardziej Polska się stara i "przymila" tym USA bardziej ją olewają. Na początku obiecują złote góry, a potem tylko ogryzki rzucają.
A jeżeli chodzi jemu tylko o reklamę, to byłaby bardziej skuteczna gdyby zamontował w namiocie kamery. Wtedy byłoby popularniejszy od Wiśniewskiego i Leppera razem wziętych . |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2004-09-30, 09:18
|

|
|
Dziwny jest ten news bo jak narazie nie pubklikuja go zadne polskie serwisy...
Jesli to prawda to zycze Walesie udanego koczowania, gdyz na decyzje o zniesieniu wiz czekaja z utesknieniem miliony Polakow. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 09:26
|

|
|
Z tego co widzę to jedynie "Sueddeutsche" zamieściło taki artykuł i amerykańskie dzienniki! Czyżby jakaś !kaczka" dziennikarska?Przecież to nie 1 kwiecień!
A może J.Urban się postarał ? |
| |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 09:31
|

|
|
tja...................... to mamy juz odpowiedz! |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 09:34
|

|
|
Lech Wałęsa miał wczoraj urodziny.... to może jakaś nowa forma prezentu??? |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 09:35
|

|
|
| No to pewnie Urban koce mu w prezencie podeśle,żeby się nie przeziębił. |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 17:20
|

|
|
Nie to zaden WITZ. Kiedys czytalem w gazecie w PL, latem, ze Walesa bedzie chcial na jesien przy wyborach prezydenckich pojechac do USA. Jego motto bylo: "JA WAM TO ZALATWIE "
(czyt. zalatwie zniesienie wiz do USA) |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 18:19
|

|
|
| Kiedy żadna agencja prasowa tego nie potwierdza!Skąd Sueddeutsche wytrzasnęło tę opowiastkę?! |
|
|
|
 |
Anetta
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2004-09-30, 19:00
|

|
|
polskie agencje prasowe pewnie sie wstydza |