Zakaz palenia od 01.01.2008
| Autor |
Wiadomość |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-28, 13:04 Zakaz palenia od 01.01.2008
|

|
|
Polecam artykul "Nichtrauchergesetze: Die Bundesländer im Vergleich"
http://magazine.web.de/de...44341gyeyA.html
zrodlo: web.de
jeszcze tylko chce dodac, ze: BAYERN: Hier gilt das schärfste Rauchverbot der Republik.Das Rauchen ist vom 1. Januar an nicht nur in öffentlichen Gebäuden, sondern auch in Nebenräumen von Gaststätten tabu.
zatem uwaga, kto podrozuje do Bawarii , nie palic na parkingach i knajpach przy Gaststätten. |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-28, 14:26
|

|
|
| z jednej strony to dobrze ze sa zakazy ale z drugiej jak ktos lata pali i teraz nie bedzie mogl juz nigdzi palic tylko w domu to na pewno takiemu komus ciezko bedzie... |
_________________ Pozdrawiam Nika
 |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-28, 14:43
|

|
|
yesssssss w koncu nie bede miala bölu glowy od papierpchöw po po0lonijnycxh spotkaniach heheheh ))
No i czesciej bedzie mozna wyskoczyc na drina |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
sophia
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2007-12-29, 17:27
|

|
|
Hurra! Nareszcie bedzie mozna przyjemnie i smacznie zjesc nie duszac sie smrodem wydychanym przez palacych obok. Moze w koncu uda mi sie powiedziec astmie papa....
| Nika napisał/a: | | z jednej strony to dobrze ze sa zakazy ale z drugiej jak ktos lata pali i teraz nie bedzie mogl juz nigdzi palic tylko w domu to na pewno takiemu komus ciezko bedzie... |
Nika moze bedzie im ciezko, ale przynajmniej teraz beda truc tylko siebie skoro tak bardzo ciezko jest im sie rozstac z papierosami. |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

|
Wysłany: 2007-12-29, 17:31
|

|
|
| sophia masz racje zgdzam sie z Toba pisalam tylko ogolnie ze palacym bedzie ciezko |
 |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-02, 14:22
|

|
|
| ja sie ciesze, moze wredota jestem, ale nic mnie to nie obchodzi. nie mam ochoty wdychac tego smrodu. |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-06, 12:44
|

|
|
| super,wreszcie mozemy pooddychac swierzym powietrzem.....ja sie ciesze ,palaczom wspolczuje:) |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Sylwia__
Uzytkownik

|
Wysłany: 2008-01-06, 15:10
|

|
|
W takim razie czas całkowicie porzucić ten nałóg |
|
|
|
 |
pikesz
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-01-06, 20:20
|

|
|
| Ja zupelnie nic przeciwko nie mam rowniez. |
|
|
|
 |
coffii
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2008-01-07, 09:31
|

|
|
Moje włosy i ciuchy też są za |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-07, 09:47
|

|
|
| Piekne uczucie ,wracasz do domu z klubu lub restauracji i pachniesz tylko...alkoholem:) |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-07, 09:57
|

|
|
| 37procent napisał/a: | | Piekne uczucie ,wracasz do domu z klubu lub restauracji i pachniesz tylko...alkoholem:) |
hehehehe
a jak w praktyce? Bylismy na lodach w piatek, 4.01.2008, oczywiscie kupa palaczy wydmuchujaca kleby dymu Pan kelner powiedzial, ze pierwsze pol roku ma byc takie ´´luzne, przejsciowe´´ |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-07, 11:22
|

|
|
| 37procent napisał/a: | | Piekne uczucie ,wracasz do domu z klubu lub restauracji i pachniesz tylko...alkoholem:) |
Ten wpis podobal sie bardzo mojemu mezowi..........
[ Dodano: 2008-01-07, 11:27 ]
a jeszcze jedno wczoraj widzialam program w TV wlasciciel jednego wloskiego lokalu po wejsciu zakazu palenia kupil busa postawil na ulicy i wszyscy ktorzy chca palic moga sobie tam isc okropnosc jaki tam smrod musi byc...bleeeeee |
 |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-07, 11:30
|

|
|
| bleeeee,ja rozumie palic w aucie osobowym ,ale w busie?bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee |
 |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-07, 11:51
|

|
|
| % mozesz sobie wyobrazic ile ludzi tam wchodzilo i ten smrod tam bleeeeeee to jest jeszcze nett napisane......... |
 |
|
|
|
 |
semir
Aktywny uzytkownik clarq

|
Wysłany: 2008-01-07, 12:55
|

|
|
bardzo dobry zakaz. jak ktos chce dymem papierosowym smierdziec to niech sam smierdzi
dobrze, ze przynajmniej w aucie mozna palic. chodz ja nie pale to uwazam, ze to co czlowiek robi w swoim domu, aucie i biurze to jego sprawa |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-07, 15:29
|

|
|
| clarq w biurach tez juz nie wolno palic a przynajmniej w wiekrzosci. Syszalam ze w zakladach pracy porobili pomieszczenia dla palaczy .............. |
 |
|
|
|
 |
avis3
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2008-01-07, 16:34
|

|
|
| Po sobotniej imprezie moje ubrania pachnialy jak palarnia. A swoja droga czy zakaz obejmuej tez kluby? |
|
|
|
 |
Nika
Dyskutant

|
Wysłany: 2008-01-07, 16:58
|

|
|
| kluby to tez obejmje |
 |
|
|
|
 |
pikesz
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-01-07, 21:19
|

|
|
Wiecie co jest dziwne? Ze moj chlop "pali faje za faja, zuje gume, pali faje za faja":-)
A tak na serio popala sobie i sam nie wyobraza sobie palenia w mieszkaniu. I czesto draznia go najarane pomieszczenie...
ciekawe, co nie? |
|
|
|
 |
|
|