| Autor |
Wiadomość |
polando11
Nowy

|
Wysłany: 2011-03-22, 14:18 Zakup konta na Ebay.de
|

|
|
Witam wszystkich!
Tak jak w temacie potrzebuję kupić konto które zostało założone na ebayu niemieckim. Proszę się nie obawiać o względy bezpieczeństwa ponieważ osobie zainteresowanej wszystko dokładnie wytłumaczę. Mogę również przesłać kserokopię swojego dowodu oraz zostawić jakieś pieniądze w depozycie, zależy mi na sprzedaży w niemczech a nie na oszustwie! Proszę również nie komentować w stylu "załóż sobie w Polsce i sprzedawaj w niemczech" bo akurat na ebayu się znam i konto na Polskim ebayu jest warte tyle co nic, dla kogoś kto chce sprzedawać w DE. Wiem, że wiele osób ma konta i po prostu ich nie używa. Za konto oczywiście zapłacę. Warunki jakie to konto musi spełniać to:
-musi być założone w niemczech od samego początku
-od pierwszej sprzedaży musi minąć więcej niż 3 miesiące (od pierwszego pozytywnego komenatarza za sprzedaż)
Osobie zainteresowanej wytłumaczę również jak zmienić dane tego konta po odsprzedaży.
Okazja do zarobienia paru groszy - NIC NIE ROBIĄC:)
moj mail:marekmirco@ail.com
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-03-22, 18:13 ..
|

|
|
| a nie możesz sobie sam założyć?? |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
carlos
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-03-22, 20:04
|

|
|
| Właśnie.Przeciez na niemieckim i na polskim sie zakłada tak samo. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-03-22, 20:51 Re: Kupie konto na Ebay.de
|

|
|
| polando11 napisał/a: | | bo akurat na ebayu się znam i konto na Polskim ebayu jest warte tyle co nic, dla kogoś kto chce sprzedawać w DE. |
Akurat tez "sie znam" na ebayu i nie widze problemu
z zalozeniem konta na niemieckim. Rowniez z innego
kraju niz Niemcy. Chcialbys miec juz "podszlifowane konto ? "
Nie wydaje mi sie, ze po zmanie uzytkownika na Polaka
czyli kogos innego niz dotychczasowy wlasciciel, zostawiono mu
opinie i wszystko co nalezalo do kogos innego.
Napisz moze o co naprawde chodzi a moze wtedy chetny sie
znajdzie.
Podejrzewam, ze moje konto zainteresowalo by ciebie, ale watpie
czy moja cena rowniez, a gra warta swieczki. |
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-03-22, 20:52 Re: Kupie konto na Ebay.de
|

|
|
| falcor76 napisał/a: | | a nie możesz sobie sam założyć?? |
| polando11 napisał/a: |
-od pierwszej sprzedaży musi minąć więcej niż 3 miesiące (od pierwszego pozytywnego komenatarza za sprzedaż)
|
Jak teraz sobie sam zalozy, to nie bedzie spelniony ten warunek.
Tak tylko tlumacze, jezeli ktos nie rozumie,
ja bym w kazdym razie swojego nie odsprzedala. |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-03-22, 20:54 Re: Kupie konto na Ebay.de
|

|
|
| lightblue napisał/a: | | falcor76 napisał/a: | | a nie możesz sobie sam założyć?? |
| polando11 napisał/a: |
|
Jak teraz sobie sam zalozy, to nie bedzie spelniony ten warunek.
Tak tylko tlumacze, jezeli ktos nie rozumie,
ja bym w kazdym razie swojego nie odsprzedala. |
Wlasnie tak, byc moze chodzi o zalozenie sklepu na ebay. |
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2011-03-23, 08:43
|

|
|
Bitte beachten Sie, dass nach § 2 Absatz 11 unserer Allgemeinen Geschäftsbedingungen (AGB), ein Mitgliedskonto nicht übertragbar ist. Änderungen Ihrer Anmeldedaten, welche eine Übertragung des Mitgliedskontos auf eine andere natürliche oder juristische Person oder Personengesellschaft zur Folge haben, sind grundsätzlich unzulässig.
Oznacza to tyle, ze nie da sie tego legalnie zrobic. Znam przypadek, ze mala firma zajmujaca sie sprzedaza online zostala kupiona przez inna firme, wraz z kontem na ebay i konto to zostalo po ok. 2 tygodniach zablokowane. Pozniej obie strony mialy problem z otwarciem nowego konta. Kiedys to bylo latwiejsze ale od jakiegos czasu ze wzgledu na ochrone kupujacych, nazwisko legalnie mozna zmienic tylko w przypadku gdy uzytkownik je zmieni (np.slub) lub popelnil blad (literowke) przy rejestracji. |
|
|
|
 |
rav156
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-03-23, 09:42
|

|
|
| Marcin napisał/a: | Bitte beachten Sie, dass nach § 2 Absatz 11 unserer Allgemeinen Geschäftsbedingungen (AGB), ein Mitgliedskonto nicht übertragbar ist. Änderungen Ihrer Anmeldedaten, welche eine Übertragung des Mitgliedskontos auf eine andere natürliche oder juristische Person oder Personengesellschaft zur Folge haben, sind grundsätzlich unzulässig.
Oznacza to tyle, ze nie da sie tego legalnie zrobic. Znam przypadek, ze mala firma zajmujaca sie sprzedaza online zostala kupiona przez inna firme, wraz z kontem na ebay i konto to zostalo po ok. 2 tygodniach zablokowane. Pozniej obie strony mialy problem z otwarciem nowego konta. Kiedys to bylo latwiejsze ale od jakiegos czasu ze wzgledu na ochrone kupujacych, nazwisko legalnie mozna zmienic tylko w przypadku gdy uzytkownik je zmieni (np.slub) lub popelnil blad (literowke) przy rejestracji. |
sama prawda
tak że kolego jak chcesz prowadzić sprzedaż na ebayu to musisz to zrobić na swoim koncie i nie ominiesz tego bo nawet jeśli ci się to uda w ciągu trzech miesięcy zablokują ci konto a opłaty od wystawienia i prowizje od sprzedaży i tak będziesz musiał zapłacić
na około zawsze jest gorsza droga;]
wystarczy że ktoś napsze twoje nazwisko na skrzynce na listy żeby przyszła ci koperta aktywacyjna na adres w niemczech a konto zakładać będziesz z terenu niemiec (sprawdzany jest nr IP połączenia [nie ominiesz tego]) i masz swoje konto na ebayu
powodzenia |
|
|
|
 |
polando11
Nowy

|
Wysłany: 2011-03-23, 15:45
|

|
|
LUDZIE!!! WŁOSY SIĘ JEŻĄ NA GŁOWIE JAK TO CZYTAM!!!!!
1. Daje 10tyś. euro komuś kto założy mi konto na niemieckim ebayu bez niemieckiego adresu i nie będąc w SCHUFIE.
2. Nie chce mieć żadnego "podszlifowanego" konta, ma tylko minąć 3 miesiące od pierwszej sprzedaży bo jest to ważne a dlaczego to wytłumaczę zainteresowanej osobie. Zresztą na ebayu można przeczytać jakie są tego zalety
3.Nie chodzi o założenie żadnego sklepu. Moja sprzedaż jest sprzedażą prywatną, która na ebay.de kwalifikuje się do 100 przedmiotów na miesiac bez konieczności zakładania gewerby!!!
4.Żadne konto nie będzie zablokowane jeśli robi się to umiejętnie.
Proszę mi uwierzyć że wiem co robię i co piszę i proszę nie udawać pseudo specjalistów bo trochę wiem jak to wygląda w praktyce. Tak na prawdę to chodzi mi tutaj też o czas, bo czekać 3 miesiące to trochę długo. Pozdrawiam
P.S.
Czy wy na prawdę wierzycie że Niemcy na równi traktują Polaków i Niemców na "swoim" ebayu????? |
|
|
|
 |
polando11
Nowy

|
Wysłany: 2011-03-23, 17:06
|

|
|
@jack daniels
Napisz na priva swoją nazwę użytkownika a zaproponuje Ci cenę. |
|
|
|
 |
rav156
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-03-23, 17:13
|

|
|
Tu w niemczech żeby sprzedawać trzeba to uwiarygodnić swoim kontem bankowym a mianowicie oni ci przelewają kilka centów na konto puźniej opłaty są automatycznie zdejmowane z tego konta
proste i logiczne jak konto będzie puste zrobią minus mimo że nie ma się debetu w koncie i jak ty chcesz to obejść
ty praktycznie chcesz konto na ebayu + konto w banku na inną osobę
PS zrób sobie meldunek otwórz konto w banku i załóż konto na ebayu na siebie nic trudnego |
|
|
|
 |
polando11
Nowy

|
Wysłany: 2011-03-23, 17:54
|

|
|
.......rav156 coś słyszałeś, gdzieś przeczytałeś ale nie wiesz o czym piszesz. Weryfikacja konta bankowego i te przelewy dwóch mini-kwot to weryfikacja konta PAYPAL!!! To zupełnie coś innego ja potrzebuję konto ebay, paypal możesz sobie podpiąć jaki chcesz to nie ma żadnego znaczenia, a konto w banku niemieckim mam ponieważ jesteśmy w UE i możesz mieć konto w każdym banku nie posiadając meldunku w kraju w którym jest bank (szkoda że tak nie jest z ebayem) Proszę o nie wypowiadanie się osób nie znających tematu bo to wprowadza niepotrzebny chaos, nie będę również więcej zbytnio się rozpisywał bo nie chciałbym aby ta wiedza nie została przez kogoś wykorzystana w złych celach.
PS.
Zrobiłbym sobie meldunek i założył na siebie, ale tu chodzi o czas a wiem że wiele osób ma niepotrzebne konta i w ogóle z nich nie korzysta. |
|
|
|
 |
rav156
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-03-24, 00:43
|

|
|
żeby wystawić jakikolwiek przedmiot na sprzedaż musisz wskazać nr konta bankowego z którego ebay potrąci sobie prowizje a ograniczenia dotyczące wystawiania przedmiotów z polskich kont są związane z egzekwowaniem opłat (z polskich kont nie da się tak po prostu wziąść pieniędzy jak z niemieckich)
PS.jeśli tak bardzo zależy ci na szybkiej sprzedaży to skorzystaj z pośrednictwa są tu firmy które zajmują się sprzedawaniem przedmiotów w czyimś imieniu oraz całą obsługą (pakowanie , wysyłanie) |
|
|
|
 |
Matt
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-03-24, 02:09
|

|
|
| Kolego zaloz sobie konto sam i nie ma sprawy zaoszczedzisz sporo kasy:) |
|
|
|
 |
Anna_Maria
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-11-16, 12:34
|

|
|
| rav156, Ja tam tez jestem przeciwna sprzedazom konta, ale w tym wypadku sie nie zgodze, nie musisz miec konta bankowego niemieckiego zeby móc sprzedawac, wystarczy karta kredytowa i z karty kredytowej odciagaja oplaty a karta kredytowa (VISA, albo MASTERCARD) nie musi byc akurat niemieckiego banku - to akurat wiem, bo sama nigdy nie podalam konta eBayowi, tylko karte kredytowa. |
_________________ Pozdrawiam liczne grono mych wrogów
Trzymajcie się ciepluchno |
|
|
|
 |
Storm
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-23, 05:57
|

|
|
| Ja posiadam konto eBay założone w 2005 roku w Polsce i nie mam problemów z użytkowaniem tego konta w Niemczech, dokonałem tylko aktualizacji danych na niemieckie i bez problemu wszystko funkcjonuje. Wystarczy tylko podać numer konta PayPal lub jak koleżanka wyżej pisała dane karty kredytowej i po sprawie. |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-01, 15:02
|

|
|
konto autora prawdopodobnie zostalo zablokowane (na stale) za jakies przekrety. zalozenie nowego konta z takim samym adresem mailowym i nr rachunku bankowego nie jest mozliwe (nastepuje automatyczna blokada). konto zalozene np. przez sasiada rozniez zostanie zablokowane. nawet jezeli konto zostanie odkupione, zostanie zablokowane ( IP mozna sprawdzic )
pozdrawiam
ehemalige eBay Kunden Service Beraterin |
_________________ ________________
zanim przemowisz obroc siedem razy jezyk w gebie. |
|
|
|
 |
sunny_boy

|
Wysłany: 2012-01-01, 17:30
|

|
|
anchesenpaamon, No to wszystko jasne dlaczego "EHEMALIGE eBay Kunden Service Beraterin" , gdyz nie trzyma sie ludzi którzy nie maja pojecia o pracy która musza wykonywac.
Ja sam jestem przeciwny handlowaniu kontami i wlasnego bym ne sprzedal, ale kont nie blokuja,po przez adres IP, gdyz mój kumpel korzysta z conajmniej 3 kont na eBay-u z tego samego komputera, nawet na ten sam adres domowy, gdyz dwóch kumpli ma u siebie zameldowanych i za ich zgoda sprzedaje na eBay-u poprzez ich konta.
Blokowanie nastepuje, poprzez porównanie danych personalnych lacznie z data urodzenia, poprzez Schufe, a jakby blokowali tylko dlatego ze uzywa sie ten sam komputer, to biedni bylyby osoby korzystajace z eBay-a poprzez kafejki internetowe, gdzie z tego samego komputera wiele osób korzysta.
Jak komus konto zablokuja, to pomimo wszystko jest mozliwosc otworzenia sobie konta, wystarczy nowy email i nowe konto bankowe - wprawdzie istnieje ryzyko ze kiedys sie dokopia i zablokuja, ale nie sprawdzaja tak rygorystycznie jak Allegro, wlasnie ten mój kumpelö mial zablokowane konto, otworzyl sobie nowe na siebie i na tych dwóch innych kumpli i juz drugi rok z niego korzysta, tak wiec swoje motto, sama powinnas wziasc na powaznie |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-01, 18:23
|

|
|
| poniewaz eBay zwinal sie z Warszawy i poszedl na wegry i do rumunii. tyle w temacie. |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-01, 18:29
|

|
|
blokowanie nie odbywa sie przez schufe tylko porownujac inne dane, m in. IP. sprobuj sie zalogowac na konto jednego dnia w Pl a innego na drugiej polkuli. tez bedziesz mial blokade. jest takze roznica pomiedzy blokowaniem czasowym i na stale. poza tym mozesz miec dowolna liczbe kont, o ile zakladajac je uzywasz roznych adresow mailowych. jeden adres jest przypisany do jednego konta. wspolne mieszkanie nie ma nic do rzeczy. jezeli jednak kolega lub koledzy kolegi nawywijaja, zostana zablokowane wszystkie powiazane konta. nawiasem, polska nie ma schufy wiec wg Twojej teorii w polsce nie zostanie nikt zablokowany.
wez sobie moje motto do serca |
|
|
|
 |
|
|