|
| Autor |
Wiadomość |
california
Nowy

|
Wysłany: 2010-04-01, 12:03
|

|
|
a ja troche na temat ,dla odmiany,
dowiedzialas sie w koncu gdzie jest polski zbor w berlinie?tez chcilabym wiedziec... |
|
|
|
 |
Mephisto
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-15, 23:21
|

|
|
| Krawczyk Muller napisał/a: | Nie jestem księdzem, ksiądz powinien cię zapewnić o przewodniej i niezbędnej roli Kościoła Katolickiego w drodze do zbawienia, chcoiaż, w ostatnich latach, wielu księży wyłamuje się z szeregu i rozwadnia dogmaty K.K
Jeden jest pośrednik między Bogiem a ludźmi - Jezus Chrystus , nie czytałeś o tym?
On też jest Głową i zarazem Kamieniem węgielnym, Kościoła, który On założył.
Allelujah! |
ja o tym nie czytałem i wcale nie czuje się jakoś z tym zle i nie zabardzo lubie słuchac ludzi którzy mówią jedno a robią drugie także takie instytucje mnie nie kierują w drodze tak zwanego zbawienia jak Ty to nazwałeś tylko by zmniejszały w wielkim stopniu horyzont , i nie pozwalały na myśleniu o duzo wyższych miarach i bardziej znaczących dla naszego życia jak i naszej planety
szkoda że ten kamień węgielny tak mocno wpłynął na rzezie i bitwy w imie tzw. zbawienia przez co zakorzenił się w wielkim poczuciu winy
[ Dodano: 2010-04-16, 01:10 ]
a tak ogólnie to znowu widze że robią się jakies podziały mędzy podziałami religia kontra religia odłam kontra odłam udowadnianie swoich racji jak na razie zapowiada się świetnie religia zrobiła wam mętlik w głowach i zamiast wierzyć w boga wierzycie w religie a prościej w historie i mity którymi sie reklamują porównajcie ze sobą pare religii wyciągnijcie wnioski jakie sa ich mądrości jakim osobom przypisuje się dane znaczenie i jeszcze bardzo ważne wydarzenia wszystko to jest jak by z jednego worka wyciągnięte i pchane w społeczeństo wgłębcie się w inną wielką religie światową a rozczarujecie się jakie bije podobieństwo co do wydarzeń każda religia zbudowana jest z takiego samego szkieletu a drogi którymi z niego się wychodzi nazwane są grzechami
wiem że trudno jest w to uwierzyc jeżeli przez całe zycie ktoś Ci coś wmawia , z wiekiem lat nie widzi się innej drogi tylko tą która jest już narzucona od narodzin chyba że następuje przebudzenie i widzisz co jest prawdą a co manipulacyjnym falszem Jedyną Nauka jaka jest najbardziej pokrewna z Nauką wszechświata a zarazem najbardziej tolerancyjną jaki i bardzo mądrą jest Buddyzm do której się czasem odwołuje jeżeli padają takie tematy jak np ten. Ale ogólnie nie jestem buddystą po prostu oni sa duzo bliżej prawdy ich wierzenia nie są zbudowane na krwawych fundamentach... a jak wiadomo człowiek chce prawdy a nie religijnej manipulacji do nikąt |
_________________ Nauka uwolniła człowieka z leku przed bogami. |
|
|
|
 |
maloiv@web.de
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-04, 10:46
|

|
|
| Le Banner napisał/a: | Skąd:z psychiatryka.....
Zbory to mi się kojarzą ze Świadkami Jehowy w Polsce.
Ogłada i tolerancja rozumiem, ale po co sie kobieta pyta kto jest Chrześcijaninem?
Ja nikogo sie niepytam o wyznanie czy tez poglądy, a to sprawa życia osobistego. |
|
|
|
|
 |
maloiv@web.de
Nowy

|
Wysłany: 2012-01-04, 11:04
|

|
|
| Nie rozumiem twej bulwersacji, kazdy ma bowiem prawo szukac swego towarzystwa, takze chrzescijanie. Ta pani z pewnoscia nie probowala robic zamachu swym pytaniem na twe poglady. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|