Zniżki dla studentów z Polski.
| Autor |
Wiadomość |
Divinity
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-04-29, 22:21 Zniżki dla studentów z Polski.
|

|
|
| Hej, czy wiecie może czy polska legitymacja studencka upoważnia do zniżek studenckich w Berlinie? Ogólnie chodzi mi o różne wejścia do atrakcji turystycznych bądź bilety komunikacji miejskiej. |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-04-30, 09:57
|

|
|
| Nie uprawnia niestety. |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
anpi
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-14, 17:15
|

|
|
| w takim razie czy są jakieś dokumenty do wyrobienia, które taką zniżkę umożliwiają? Jak to jest z uczniami (w tym wypadku np gimnazjalnymi)? |
|
|
|
 |
korrado
Nowy

|
Wysłany: 2011-06-15, 21:03
|

|
|
| musisz byc studentem tutaj, studenci spoza Niemiec nie maja takich praw |
_________________ Es Schmekt Berlin |
|
|
|
 |
1Alexandra2 [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2011-06-17, 13:34
|

|
|
Z tego co się orientuję to Karta Euro 26 upoważnia do wielu zniżek w całej Europie. Myślę, że w Berlinie także |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-06-17, 14:41
|

|
|
| ale nie na komunikacje miejska, bo tutaj nie ma generalnych znizek dla studentow, nawet studenci z innych miast niemieckich nie maja znizki, jedynie studenci studiujacy w Berlinie maja dzieki swojej legitymacji studenckiej ew. Semesterticket |
|
|
|
 |
dariaqbuy
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-07-11, 10:37
|

|
|
Jesli chodzi o znizke to po okazaniu legitymacji studenckiej polskiej dostalam znizke na wejscie na basen robie staz w Berlinie i poprosilam o zaswiadczenie; Daria K... od ... do... robi staz w ... i na Alexanderplatz wyrobili mi taka jakby legitymacje uprawniajaca mnie do znizki. Zamiast 76 Euro place okolo 54 na msc.
pozdrawiam |
_________________ W życiu nie chodzi o to jak mocno możesz uderzyć, ale o to jak mocno możesz dostać i dalej iść do przodu |
|
|
|
 |
|
|