|
czy job center oplaci kursy c1 i c2??
| Autor |
Wiadomość |
lipisia
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-18, 12:06 czy job center oplaci kursy c1 i c2??
|

|
|
hej tak jak w temacie,am pytanko czy jc pozwoli mi isc na kursy c1 i c2(to zanczy czy beda mnie cisnac zeby isc do pracy)czy wogole za nie zaplaca? i jak to jest kiedy ktos bedzie chcial isc studiowac?czy pomoga oplacic studia? czy wysmieja mnie i beda kazali szukac pracy?
czy wogole na terminie w job wspominac cos na ten temat,o moich planach itp czy lepiej nie wystawiac sie na posmiewisko?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-12-18, 13:01
|

|
|
Z tego co się orientuję, to zabiorą Ci H4 jak pójdziesz na studia a nie będą dopłacać
Kurs C1 powinni Ci opłacić... a do pracy będą tak czy siak zawsze cisnąć |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2011-12-18, 15:03 Re: czy job center oplaci kursy c1 i c2??
|

|
|
| lipisia napisał/a: | hej tak jak w temacie,am pytanko czy jc pozwoli mi isc na kursy c1 i c2(to zanczy czy beda mnie cisnac zeby isc do pracy)czy wogole za nie zaplaca? i jak to jest kiedy ktos bedzie chcial isc studiowac?czy pomoga oplacic studia? czy wysmieja mnie i beda kazali szukac pracy?
czy wogole na terminie w job wspominac cos na ten temat,o moich planach itp czy lepiej nie wystawiac sie na posmiewisko?
pozdrawiam |
jezeli znajdziesz robote/studia - cokolwiek co bedzie w stanie polepszyc Twoja sytuacje to to oplaca , jak powiesz ,ze chcesz isc tylko na kurs jezykowy to poszla Cie do szkolki 3miesiace kursu jezykowego ,a pozniej 3 miesiace praktyk.
Prawie wszystko co jest w stanie zapewnic Ci robote sa w stanie pokryc , znajomemu , ktory szedl na ochrone na Schönefeld pokryli Ausbildung na 850€ semestr.
Kazdy jest indywidualnie rozpatrywany , wiec kombinuj |
_________________ 愛與恨是相同的兩副面孔。 / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
lipisia
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-18, 16:01
|

|
|
| no a gdyby to chodzilo o studia co najmniej 6 letnie?ausbildung to wiem ze pokryja,ale studia?i w sumie ja tez mam juz prawie 25 lat to czy oni beda ryzykowac ze mna i ze studiami?tzn ze powiedza ze dzieci przyjda.ze rodzina itp |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2011-12-18, 17:16
|

|
|
| studiow Ci niepokryja ... dlatego masa ludzi jezdzi do Szczecina robic studia na Uniwerku Szczecinskim , chate podnajmuje komus innemu i uczy sie tam (pomimo ,ze niemoga). |
_________________ 愛與恨是相同的兩副面孔。 / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- mangi • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|