sprachschule berlin-b1 b2 - jaka szkole polecacie?
| Autor |
Wiadomość |
aszta
Nowy

|
Wysłany: 2012-02-01, 13:12
|

|
|
polecam hatniaka w biurze mozna sie dogadac i wykladowcy sa naprawde kompetentni, job pokrywa wpierw do szkoly wziasc papiery do joba i pewno beda chciceli zeby ministerstwo dla migrantow pokrylo ale to tez sie da przeciagnac z hartnikiem
powodzenia, poziom hartnaka jest porownywany z gothe institut, wiec jak sie uczyc to moze warto u najlepszych |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2012-02-01, 13:48
|

|
|
| aszta napisał/a: | | poziom hartnaka jest porownywany z gothe institut, wiec jak sie uczyc to moze warto u najlepszych |
a to sie uśmiałam skąd ty masz takie info? |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
lalka
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-02-01, 18:35
|

|
|
|
|
|
|
 |
aszta
Nowy

|
Wysłany: 2012-02-02, 10:27
|

|
|
info z doswiadczenia ze studiow, ludzie ktorzy robili dsh w gothe przychodzili do hartniacka zeby zrobic kurs przygotowywawczy na uni i nie bylo tego malo,po przeplacaniu gothe i tak nie zdawali dsh albo duzego dyplomu i chodzili ze mna do hartniacka na kursy przygotowawcze.
a ty usmialas sie z doswiadczenia, czy z plotek? |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2289 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2012-02-02, 11:49
|

|
|
| aszta napisał/a: | info z doswiadczenia ze studiow, ludzie ktorzy robili dsh w gothe przychodzili do hartniacka zeby zrobic kurs przygotowywawczy na uni i nie bylo tego malo,po przeplacaniu gothe i tak nie zdawali dsh albo duzego dyplomu i chodzili ze mna do hartniacka na kursy przygotowawcze.
a ty usmialas sie z doswiadczenia, czy z plotek? |
z doświadczenia oczywiście!
I gdybym miała drugi raz wybrać, to na pewno nie poszłabym tam.dla mnie ma sie to nijak do Goethe Institut... w mojej grupie ludzie musieli brać extra miesiąc i płacić, żeby się przygotować się do dsh... ale może twoi znajomi mieli więcej szczęscia |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
thomas07
Uzytkownik

|
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 552 Skąd: Waidmannslust
|
Wysłany: 2012-02-09, 17:15
|

|
|
osobiscie polecam ..male grupy od 5- 10 os. max, kompetentni i sympatyczni wykladowcy..Panie w sekretariacie fachowo przydzielily mnie do grupy .. najlepiej jednak umowic sie do kilku szkol na rozmowe (w niktorych mozna nawet wziasc udzial w lekcji na probe) , porownac za i przeciw by znalesc te odpowiednia dla siebie .. |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
|
|