forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

sprachschule berlin-b1 b2 - jaka szkole polecacie?

Autor Wiadomość
lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-07, 20:47   sprachschule berlin-b1 b2 - jaka szkole polecacie?

hej
szukam DOBREJ szkoly niemieckiego-ktora POKRYJE JOCBCENTER- ale nie chcem tolkowac spowrotem kursow a1 i a2.chce zaczac od b1 b2 i jak zanacie jakies kursy gdzie mozna tez c1 c2 zrobic.moze znacie szkole gdzie kurs zaczyna sie od b1 a konczy na c2 za jednym zamachem.jak nie to chociaz b1 i b2.
dziekuje :)
ps.jest to doc pilne,bo troche zaniedbalam sprawe a teraz mnie termin goni.dziekuje :)

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2012-01-07, 21:29   

najpierw bedziesz musiala napisac test, który pokaże,czy sie nadajesz na b1,b2 czy c1 a nie bo ty tak chcesz ;) nie wiem jak jest teraz ale kiedys Berlitz byl jedna z najlepszych szkół, Hartnack też powinni ci zapłacić.

lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-07, 22:45   

ok.dzieki.sprawdze je.:)

poznanianka 
Uzytkownik

Wysłany: 2012-01-09, 01:31   

Berlinek...bardzo polecam ..... .Super szkola ,lektorzy...... WARTO !!

lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-09, 13:42   

a job center pokryje?

dorota_p82
Staly bywalec forum

Wysłany: 2012-01-09, 21:25   

oni pokrywaja do b1.2 pozniej moga ci dac deutsch für beruf czy jakos tak to sie nazywa

ten pierwszy (kurs integracyjny) pokrywany jest przez bamf i chyba job center, nie wiem jakos wspolnie czy jak , bo nawet jak sie nie jest na hartzIV mozna zrobic ten integracyjny i jak na koncu zdasz egzamin to oddaja ci polowe

lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-10, 10:51   

no wlasnie tez tak cos kojarze ze c1 c2 raczej nie pokryja,no coz zobaczymy.poszperam w tamtych co podaliscie -dziekuje.
a cos wiecie na temat vhs?

dusia253 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2012-01-10, 11:39   

ja ukonczylam VHS i zdalam egzamin na poziomie B1 i jestem zadowolona, dalo mi to duzo bo jak tu przjechalam to byl to moj pierwszy kontakt z niemieckim wiec zaczynalam od podstaw. Obecnie musze zrobic jakis kurs polityczny i VHS ma tylko godziny 13-17 a mi pasuje calkiem wieczorem albo rano. Moze wie ktos ktora szkola prowadzi taki kurs w godzinach rannych albo wieczornych???????

lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-10, 12:10   

no ja wlasnie codzilam teraz do integra na müllerstr 32-super szkola generalnie w tym tyg mam prüfung i mysle ze wszystko bedzie ok.szkola ta jaest od 9 rano(moja grupa-bo wiem ze inna grupa zazcynala chyba od 8.30)a konczy sie o 13.duzo sie nauczylam,fajna babke-niemke mialam.z tym ze szkola normalnie jest od a1 do b1 ale sie nie wyrobilismy i z 6 ksiazek przerobilismy niecale 4.dlatego szukam kursu zeby nauczyc ie na poziomie b1 b2.
ale jezeli chcialabys na rano i naprawde sie nauczyc to idz do integry .ja jestem zadowolona.

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2012-01-10, 12:17   

lipisia napisał/a:
no wlasnie tez tak cos kojarze ze c1 c2 raczej nie pokryja,

jak dobrze zagadasz, to ci pokryją c1 ;)

dusia253 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2012-01-10, 18:47   

LIPISIA- Mi nie chodzi o kurs jezykowy bo ja taki juz ukonczylam, chodzi mi o polityczny bo taki musze zrobic i VHS ma tylko godziny 13-17 a ja chce rano.
Egzamin juz tez zdalam B1 i mam certyfikat

lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-10, 19:08   

chodzi ci o orientirungskurs???bo to jest kurs o polityce historii itp,chyba ze ja cie zle rozumiem,ale jezeli mowiem yo tym samym to ten kurs jest tez w szkle integra ,wlasnie zostaly mi 3 ostatnie dni plus prüfung.i jezeli godzina od 9 do 13 nie jest godzna rano to ja nie wiem o co ci chodz.

dusia253 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2012-01-11, 10:11   

Tak chodzi mi o orientirungskurs , musze go zrobic bo szkole jezykowa juz skonczylam i zostalo mi to, dlatego szukam w godzinach rannych kiedy corcia jest w przedszkolu. Tylko nie wiem czy jak kurs jezykowy robilam w VHS to tam tez musze zrobic orientirungskurs???

dorota_p82
Staly bywalec forum

Wysłany: 2012-01-11, 12:25   

hmm
ale we wszystkich vhs tak jest???
moze sprobuj w innej dzielnicy???

lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-01-11, 15:57   

szczerze mowiac to nie wiem czy musisz tez tam czy mozesz w innej szkole.najlepiej to spytaj w vhs.u mnie sa te kursy od 9do 13 godziny i trwaja 10 dni.

thomas07
Uzytkownik

Wysłany: 2012-01-30, 17:30   

hej, macie jakis link moze do szkoly VHS. dzieki

Cherry_Lady
Poczatkujacy

Wysłany: 2012-01-30, 17:42   

thomas07 napisał/a:
hej, macie jakis link moze do szkoly VHS. dzieki

wujek google nie gryzie :mrgreen: poza tym nie wiadomo gdzie mieszkasz, a w prawie każdej dzielnicy jest taka szkola.

thomas07
Uzytkownik

Wysłany: 2012-01-30, 17:51   

oczywiscie, szukalem w google, http://www.vhs.de/de/volk...-in-berlin.html to jest to?:)
a w ktorej dzielnicy sa sprawdzeni nauczyciele?? odleglosc nie jest mi straszna, chodzi mi o dobra jakosc zeby nie zmarnowac czasu...

paula19 
Uzytkownik

Wysłany: 2012-02-01, 09:43   

Niestety was chyba rozczaruje, ale tak jak ktos juz tu wspominal jobcenter nie pokryje kosztow innych kursow. Rowniez zrobilam kurs integracyjny na poziomie B1, aby sie dalej uczyc znalazlam sobie na vhs kurs B1 plus intensiv ale job´center powiedzial mi ze nie zaplaci za ten kurs poniewaz nie maja kasy :roll: i wysylaja mnie na kurs ESF czyli finansowany z funduszy europejskich. To jest kurs przygotowujacy do podjecia pracy z praktykami.

lipisia
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2012-02-01, 10:20   

paula-dostalam taki sam kurs o jakim mowisz.w lutym mam egzaminy wstpne.

Odpowiedz do tematu