czy dentysta mnie oszukal ? prosze o opinie
| Autor |
Wiadomość |
roxsana
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-10-17, 20:01 czy dentysta mnie oszukal ? prosze o opinie
|

|
|
MAM PROBLEM ZROBILAM SOBIE ZABKI NA KASE CHORYCH W NIEMCZECH NIC NIE MUSIALAM PLACIC TJ DWA MOSTKI I KORONKI 4 KORONKI MAM W KOLORZE SRBBRNYM I 4 OD SPODU SREBRNE Z PRZODU BIALE WYGLADA TO BRZYDKO MOZE KTOS WIE CO POKRYWA KASA CHORYCH JA DALAM KOSTEN PLAN DO AOK ZGODZILI SIE POKRYC 3300 EURO ZA TE ZEBY ZASTANAWIAM SIE CZY TEN DENTYSTA MNIE OSZUKAL MYSLALAM ZE WSZYSTKIE ZEBY BEDA BIALE TERAZ WYGLADAM JAK CIOCIA Z KAZACHSTANU |
_________________ roxsana |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-10-17, 21:36
|

|
|
| Dentysta cie nie oszukal, tylko sie nie dogadalas z dentysta. Panstwowa kasa chorych nigdy nie placi 100% za leczenie, a za koronki z tylu nigdy nie placic porcelany, wiec trzeba z gory z dentysta wszystko uzgadniac, ile z wlasnej kieszeni jestes gotowa doplacic za extra zyczenia kosmetyczne. On pewnie zrozumial, ze chcesz doplacic jak najmniej i dlatego ci takie zrobil |
|
|
|
 |
antika83
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-10-19, 14:49
|

|
|
No dokładnie mój mąż tak sobie załatwił z dentystką ze dopłaci 200e i bedzie miał tak zrobine mostki i koronki że.. będa srebne a wierzch bedzie polany białą warstwą i dużo mu nie wjdzie kasy |
|
|
|
 |
roxsana
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-10-21, 09:46
|

|
|
| antika83 napisał/a: | No dokładnie mój mąż tak sobie załatwił z dentystką ze dopłaci 200e i bedzie miał tak zrobine mostki i koronki że.. będa srebne a wierzch bedzie polany białą warstwą i dużo mu nie wjdzie kasy | A ILE KASA MU DOLOZYLA DO TYCH KORONEK I MOSTKOW? |
|
|
|
 |
roxsana
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-06-09, 14:47
|

|
|
| PROSZE O POMOC ROBILAM SOBIE ZEBY W NIEMCZECH KORONKI I MOSTKI CZY DENTYSTA DAJE GWARANCJE NA SWOJA PRACE JAK TAK TO ILE CZASU? |
|
|
|
 |
Atman
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-06-09, 19:30
|

|
|
| 2 do 5 lat. |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-06-09, 23:12
|

|
|
do jednego mostka,zeby nie byl koloru srebrnego a bialy)ok 600 euro doplata..
oczywiscie zalezy od dentysty.sa tacy co sprowadzaja wszystko z zagranicy i zrobi Ci to za np 300
a co pokrywa kasa chorych i ile/zalezy od dochodu |
|
|
|
 |
|
|