forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Pomozcie 2-latce zaparcie!

Autor Wiadomość
berlinianka-32 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2011-10-12, 21:34   Pomozcie 2-latce zaparcie!

Brak mi juz pomyslow, jak moge pomoc mojej coreczce. Od kilku miesiecy ma zaparcia. Lekarka nic szczegolnego nie przepisala, tylko lewatywe. Corka je to, co inne moje dzieci, ale tamte nie maja problemow z kupka. Dzisiaj jestem juz zdruzgotana po tym, jak od 3 dni sie meczy, patrzec na to nie moge, cierpie razem z nia. Naprawde probowalam wszystkiego: owoce, warzywa, pieczywo ziarniste, laktuloza, cieple nasiadowki, herbatka rumiankowa, czopki, lewatywa i NIC!!! W nocy krzyczy, w dzien wrzeszczy, pupke ma juz cala odparzona od popuszczania. Do tego zgrzyta zebami z bolu. Ratujcie, moze ktos ma jakas skuteczna rade??? Siedze w internecie, szukam pomyslow, ale wszystko juz przerabialam.

joolita 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-10-12, 22:15   

berlinianka u nas pomagala woda przegotowana lub z cytryna (przed pierwszym posilkiem) .Biedna ta twoja coreczka .

antika83
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-10-12, 22:30   

soki jabłkowe, a jak nie pomoże to nie dużo, dosypać do picia milchzukier :wink:

Kingus 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2011-10-12, 22:38   

Kompot z suszonych (nie kandyzowanych, tylko suszonych) śliwek. Najlepiej razem z takimi rozgotowanymi śliwkami do przełknięcia. Aczkolwiek zmusić dwulatkę do picia udało mi się dopiero po posłodzeniu, dodaniu cukru waniliowego i mocnym schłodzeniu :twisted:

femme 
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-10-13, 08:36   

Moja maly tez ma problem z zapaciami. U nas pomaga:
-sloiczek z Hippa sliwaka plus gruszka (jest to deserek dla niemowlakow, ale to bez znaczenia)
- soczek z jablek, ale tylko swiezo wyciskany czy utarty
- do potartego jablusza dodaje tez platki zbozowe (7 zboz) firmy Milupa(dla dzieci od 6m-ca)

I co najwazniejsze - musisz podawac dudo plynow, jak najwiecej wody i w tym wypadku kompocikow z suszonych sliwek lub jablek.

Trzymam kciuki i daj znac czy malej cos pomoglo!

Berso
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-10-13, 17:47   

owoce kiwi nawet 2 sztuki dziennie musza cos zdzialac i maliny
w tych owocach co sa drobne ziarenka to one pomagaja przetrawiac i rozluzniac stolec
ale tak duze problemy z zaparciami moga wskazywac na problem z jelitami i powinien pomoc lekarz...

berlinianka-32 

Wysłany: 2011-10-17, 20:35   dziekuje za pomoc

znalazlam rozwiazanie, corcia juz sie nie meczy.
posadzilam ja na nocniku i zrobila kupke, wczesniej stronila od tego, widocznie przemyslala ;) ponadto kupilam mleczko humana przeciwko zaparciom. to wszystko, nawet czekolade teraz je i nie ma problemow.

Kania77
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2011-10-18, 09:45   

U nas pomogla "magiczna masc" czyli zwykly Linomag, poniewaz u mojej Malej problem byl raczej w glowie niz gdziekolwiek indziej. Jak Mloda przewiduje problemy z kupa, to smarujemy pupe magiczna mascia i nie ma zadnych problemow :)

Odpowiedz do tematu