Usuniecie polipow u dziecka
| Autor |
Wiadomość |
dluga
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 100 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-07-08, 11:54 Usuniecie polipow u dziecka
|

|
|
| Wie ktos moze gdzie moge ambulatoryjnie usunac mojej malej polipy z nosa?Bylam w paru miejscach ale terminy sa prawie jak w Polsce a mi zalezy bardzo na czasie. |
_________________ Agnieszka |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1590 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2010-07-09, 22:26
|

|
|
| A w jakiej kasie jestes ubezpieczona? |
|
|
|
 |
agat79
Dyskutant

Pomogła: 24 razy Posty: 565 Skąd: Kiel
|
Wysłany: 2010-07-09, 23:08
|

|
|
| Dzwon po wszystkich klinikach majacych HNO oddzial- malo tego tu nie ma. |
|
|
|
 |
dluga
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-10, 07:41
|

|
|
W AOK.
agat79-oczywiscie ze dzwonie w googlach tez umie szukac.Chodzilo mi raczej o informacje od kogos kto cos na ten temat wie.Rada ze mam sobie podzwonic to wybacz ale zadna pomoc. |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-10, 12:26
|

|
|
Szkoda ze w AOK to ci nie pomoge i tak jak kolezanka powyzej moge ci tez to zaproponowac niestety,sa poprostu kasy z ktorych warto sie wyniesc wlasnie z takiego np. powodu,AOK niestety to masowka dla przyjezdnych i jest do d....
Niektore kasy tak jak np. BKK-VBU wspolpracuja z lekarzami i teminy sa prawie od reki.
Pozdrawiam M. |
|
|
|
 |
Pausenclown
|
Wysłany: 2010-07-10, 12:28
|

|
|
Anal oder Kacke..... |
|
|
|
 |
dluga
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-10, 14:06
|

|
|
| Wiem ze AOK do dupy ale na te 5 miesiecy ktore mi tu jeszcze zostaly nie bede sie przenosic do innej.No nic zrobie ten zabieg w Polsce jak pojade na urlop.Trzeba bedzie zaplacic ale przynajmniej od reki no i cena na pewno nie taka jak w Berlinie. |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-10, 22:17
|

|
|
O co ci chodzi z ta cena????? Tu bys nic nie placila |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2010-07-10, 22:40
|

|
|
pewnie ,ze nie placi tu ..bedac w AOK..
HNO ...lekarzy jest mnostwo..jak tam tyle na termin nie czekalam z corka.,w zeszlym roku..polipy,,przetykanie uszu 2 razy,,wszystko w ciagu 3 tygodni..jestem tez w AOK od zawsze..tyle ,ze nie mieszkam w Berlinie |
|
|
|
 |
dluga
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-11, 00:01
|

|
|
O cene chodzi mi jakbym chciala zrobic to prywatnie bez ubezpieczenia bo jak napisalam zalezy mi na czasie.W Polsce tez nie trzeba placic ale jak chcesz cos szybko to zapisujesz sie prywatnie,placisz i masz od reki.Nie wiem czy tu taka opcja jest wogole mozliwa.A jezeli jest to na pewno duzo drozsza niz w Polsce.
niki- 3 tygodnie super,a mi kaza czekac od 3 miesiecy do pol roku.A mala przez te polipy ma permamentne zapalenie ucha i nie moge czekac juz tak dlugo.Obdzwonilam juz prawie wszystkie miejsca gdzie sie zajmuja usuwaniem polipow dzieciom i najkrotszy termin to ok.3 miesiace. |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2010-07-11, 11:30
|

|
|
tak moja miala zapalenie ucha jako roczne dziecko w Polsce..
teraz przy badanich przed szkola okazalo sie ze jest glucha..na to ucho
mialy 2 razy przetykane..z tego tez sie polipy zrobily. |
|
|
|
 |
agat79
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-13, 10:12
|

|
|
| dluga napisał/a: | W AOK.
agat79-oczywiscie ze dzwonie w googlach tez umie szukac.Chodzilo mi raczej o informacje od kogos kto cos na ten temat wie.Rada ze mam sobie podzwonic to wybacz ale zadna pomoc. |
Nie rozumiem Twojej pretensjonalnosci w tonie. Nie wszyscy sa "obrotni", wiele ludzi ogranicza sie do swojej dzielnicy tylko itd. Nie wpisalam tu, abys mi "zatwierdzila, ze pomoglam", poprostu chcialam poddac mysl. MIlego dnia.
[ Dodano: 2010-07-13, 10:15 ]
| dluga napisał/a: | O cene chodzi mi jakbym chciala zrobic to prywatnie bez ubezpieczenia bo jak napisalam zalezy mi na czasie.W Polsce tez nie trzeba placic ale jak chcesz cos szybko to zapisujesz sie prywatnie,placisz i masz od reki.Nie wiem czy tu taka opcja jest wogole mozliwa.A jezeli jest to na pewno duzo drozsza niz w Polsce.
niki- 3 tygodnie super,a mi kaza czekac od 3 miesiecy do pol roku.A mala przez te polipy ma permamentne zapalenie ucha i nie moge czekac juz tak dlugo.Obdzwonilam juz prawie wszystkie miejsca gdzie sie zajmuja usuwaniem polipow dzieciom i najkrotszy termin to ok.3 miesiace. |
Nie wiem, dlaczego nie dostalas od razu od lekarza skierowania na oddzial, skoro dziecko tak cierpi, tam zrobiliby to na miejscu, kwestia 1-2 dni w szpitalu. Znajoma poszla z dzieckiem do szpitala (na cos innego), wyszly polipy, i inne sprawy laryngologiczne, zostala z oddzialu termin na juz, bez problemu. Helios Klinikum Buch- polecam. |
|
|
|
 |
dluga
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-07-13, 17:17
|

|
|
no i to jest super mysl, ze tez sama o tym nie pomyslalam.Dzieki agat79.Jutro ide do lekarza.
A za to wczesniejsze sorki,widocznie zle odczytalam twoje intencje. |
|
|
|
 |
agat79
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-07-13, 17:50
|

|
|
| dluga napisał/a: | no i to jest super mysl, ze tez sama o tym nie pomyslalam.Dzieki agat79.Jutro ide do lekarza.
A za to wczesniejsze sorki,widocznie zle odczytalam twoje intencje. |
To trzymam kciuki za powodzenie. |
|
|
|
 |
|
|